Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-0

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 1-0

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να χάσει στη Ριζούπολη και ο διαιτητής Κατσικογιάννης φρόντισε να το σιγουρέψει. Εκλεισε τα μάτια σε τρία πέναλτι-μαρς (καρατιά Χουάντερσον στον Κούτρη, τάκλιν Στάθη στον Ανδρούτσο, χέρι του Κοντοέ)! Ο Αλμπάνης στα 29 δευτερόλεπτα το γκολ της σωτηρίας για τον Απόλλωνα.

Κατάντησε κουραστικό πια. Το ίδιο σκηνικό, διαφορετικοί πρωταγωνιστές, ίδιο θύμα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε πάλι πρώτος γκολ σε φετινό αγώνα και μάλιστα στο πρώτο λεπτό. Αλλά αλλά αυτή τη φορά έπαιξε, δημιούργησε και έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος. Και αυτό διότι είδε για ακόμη μία φορά έναν ανεκδιήγητο διαιτητή της εξυγίανσης να του στερεί αυτό που δικαιούνταν. Με τον ρέφερι Κατσικογιάννη να μην του δίνει ΤΡΙΑ καταφανέστατα πέναλτι (πάνω σε Κούτρη, Ανδρούτσο και χέρι του Κοντοέ) και τον Απόλλωνα Σμύρνης να πετυχαίνει τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε (η εξυγίανση) και να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ!

Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πρώτος πίσω το σκορ! Για την ακρίβεια, βρέθηκε να χάνει από τα… αποδυτήρια. Στο 29ο δευτερόλεπτο του ματς, κάθετη του Τσουκαλά, «σπάσιμο» του Ναδάλες, ο Αλμπάνης κινείται ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο διαγώνιο σουτ βάζει τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού και τον Ολυμπιακό πάλι σε στη διαδικασία να κυνηγάει. Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ανασυνταχθούν και να πάρουν τα πάνω τους.

Στο 9′, στην πρώτη φάση της αντίδρασής τους, μάλιστα, δεν τους δόθηκε πέναλτι. Ο Φορτούνης έβγαλε τρομερή κάθετη στον Κούτρη, αυτός μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Χουάντερσον, τον πήρε παραμάζωμα. Μια παράβαση ξεκάθαρο πέναλτι, το οποία ο Κατσικογιάννης προσπέρασε με… κόρνερ. Μια φάση στην οποία οι Πειραιώτες όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά έχασαν και τον Κούτρη, καθώς η… καρατιά του Βραζιλιάνου γκολκίπερ τον τραυμάτισε στον ώμο, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί μόλις στο 14 από τον Χατζισαφί.

Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους Πειραιώτες. Στο 16′ ο Μάριν βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Φορτούνης παίρνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα. Εξι λεπτά αργότερα ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού, με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών του Απόλλωνα, στο 24′ ακόμη ένα σουτ του Ανσαριφάρντ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε πάνω στον Κοντοέ, πριν πάρει πορεία για τα δίχτυα και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό των γηπεδούχων, με κατοχή 70-20 και τελικές 7-2.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χρήστου Κόντη μπήκαν αποφασισμένοι να αυξήσουν κι άλλο την πίεση και να γυρίσουν το σκορ. Στο 47′ η τρομερή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, οδήγησε σε εξίσου τρομερή επέμβαση του Χουάντερσον στην αριστερή του γωνία, ενώ ένα λεπτό μετά, η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα εξουδετερωμένο! Στο 56 ο Ανσαριφάρντ έχασε ακόμη ένα τετ α τετ, σημαδεύοντας την εξωτερική εξωτερική  πλευρά των διχτύων.

Στο 61′ ο Κόντης αποφάσισε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Με διπλή αλλαγή. Η μοναδική παραφωνία του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, έξω, ο υπερκινητικός Βρουσάι, μέσα. Ο Ρομαό έξω, ο Ανδρούτσος στο γήπεδο, σε θέση «8». Τα τρεξίματα των «μικρών» έκαναν ακόμη πιο μαζική την άμυνα του Απόλλωνα. Στο 64′ ο Ανδρούτσος  σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, εκμεταλλευόμενος αναμπουμπούλα, μετά από κόρνερ του Φορτούνη, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ δεν βρήκαν στόχο και τα σουτ των Νικολάου, Φορτούνη, Μάριν και ένα πάρε-βάλε γύρισμα του Χατζισαφί, στο οποίο ο Ανσαριφάρντ δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 84’ ο Σιατραβάνης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα. Εκανε ποδιά στον Νικολάου, μπήκε μόνος από δεξιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα έξω από τα καρέ του Προτό!

Και κάπου εκεί ανέλαβε πάλι δράση ο Κατσικογιάννης. Στο 90′ ο Ανδρούτσος ανατρέπεται από τον Στάθη στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά ο Ηπειρώτης διαιτητής δεν ασχολείται. Συνεχίζει το παιχνίδι και η φάση περνάει στο… ντούκου, γιατί δεν έχει διακοπή η ροή. Στο 92′, όμως, το έκανε… λύσσα. Μετά από κόντρες  στη μικρή περιοχή του Απόλλωνα η μπάλα φτάνει στον Νικολάου. Ο νεαρός στόπερ του Ολυμπιακού σουτάρει, ο Κοντοές… διώχνει εν είδει τερματοφύλακα με το δεξί χέρι, αλλά και πάλι ο Κατσικογιάννης αποφάσισε ότι… δεν τρέχει τίποτα. «Παίζεται»! Παρότι  φάση έγινε με τον ίδιο εβρισκόμενο σε καλή θέση. Και απλώς… φιλοδωρεί με κίτρινη κάρτα τον Μάριν, επειδή τόλμησε να του διαμαρτυρηθεί για ένα από τα πιο καθαρά πέναλτι που δεν δόθηκαν τη φετινή σεζόν. Και αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημεία των καιρών. Κανόνες… εξυγίανσης. Επιτομή ξεφτίλας και σαπίλας.

Το κλειδί:

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από τα… αποδυτήρια και αυτό έκανε την άμυνα του Απόλλωνα να κλειστεί στο 1/4 του γηπέδου. Η αναποτελεσματικότητα και η φοβερή αστοχία των Πειραιωτών ήταν επίσης ένας κομβικό στοιχείο του παιχνιδιού, αλλά τα δύο πέναλτι που δεν έδωσε ο Κατσικογιάννης ήταν αυτά που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Το10άρι:

Ο Αλμπάνης δικαίωσε σε μεγάλο τα καλά λόγια που ακούγονται για την αξία του. Στη μία φάση που βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε την άμυνα του Ολυμπιακού στον ύπνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, εάν δεν ήταν οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Χουάντερσον, ο Απόλλωνας δεν θα είχε καταφέρει να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Με τον Βραζιλιάνο να δικαιώνει τον Παράσχο που τον εμπιστεύεται.

Στον πάγκο:

Ο,τι και να έχει γίνει σε ένα παιχνίδι, όταν ο διαιτητής κλείνει τα μάτια του σε δύο καθαρά πέναλτι και ένα που θα μπορούσε εύκολα να δώσει, χωρίς να του πει κανείς τίποτε, αν μη τι άλλο θα πρέπει να καθίσει για πολύ καιρό στον πάγκο. Αν και κάτι μας λέει ότι η… παράσταση του Ηπειρώτη ρέφερι εναντίον του Ολυμπιακού, μόνο καλό θα κάνει στην καριέρα του. Τουλάχιστον την εφετινή! Είπαμε, η εξυγίανση… Οσο για σπρώξιμο του ανεκδιήγητου διαιτητή στον Μάριν; Αυτό σίγουρα θα κάνει πολύ καιρό να το ξεχάσει και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον φυσικό του δικαστή.

Στο αγωνιστικό επίπεδο, πάντως, η εικόνα του Μιραλάς στα 60 λεπτά που βρέθηκε (;) στον αγωνιστικό χώρο, είναι αιτία για να βρεθεί πολύ πιο μακριά από τον πάγκο…

Γιατί κόουτς:

Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την ίδια 11άδα σε δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά την 5άρα επί της Κέρκυρας. Ωστόσο, το γκολ στο πρώτο λεπτό του αγώνα άλλαξε τις συνθήκες του ματς με τον Απόλλωνα. Και έκανε πολύ πιο εύκολο το πλάνο του Γιώργου Παράσχου. Ο τεχνικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας έβαλε πέντε αμυντικούς, δύο αμυντικούς μέσους και είχε στην 11άδα του μόλις δύο επιθετικογενείς παίκτες. Καθώς στόχος του ήταν να «κλέψει» έστω την ισοπαλία. Τελικά, η κλοπή έγινε. Κυριολεκτικά.

Διαιτητές: Κατσικογιάννης, Τάτσης, Πασχάλης, 4ος: Στυλιαράς
Γκολ: 1′ Αλμπάνης
Κίτρινες κάρτες: 37′ Ζησόπουλος, 60′ Ναδάλες / 15′ Νικολάου, 76′ Ανδρούτσος, 92′ Μάριν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (73′ Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68′ Μενδρινός), Κονέ (23′ Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Κούτρης (13′ Χατζισαφί), Νικολάου, Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ρομαό (59′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μιραλάς (59′ Βρουσάι), Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ