Το χρήμα χάθηκε στη μετάφραση κι άρχισε το επικοινωνιακό

Το χρήμα χάθηκε στη μετάφραση κι άρχισε το επικοινωνιακό

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος άρχισε να αμφιβάλλει για τις οικονομικές δυνατότητες του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και των… συμπαικτών του. Οι εγγυήσεις που αρνήθηκε να δώσει ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του.

Πως από τη διαρροή «σοβαρός συνομιλητής» φτάσαμε στο επικοινωνιακό παιχνίδι του Σαββάτου, το γνωρίζουν καλύτερα ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έκανε αρκετά ραντεβού με τον Ταϊλανδό, φαινόταν να έχει πειστεί ότι είναι κοντά στο να αποχωρήσει, αλλά η δουλειά προσωρινά στράβωσε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ναυαγήσει, αν αναλογιστούμε τι συνέβη το Σάββατο και την επιθετική ανακοίνωση του Ασιάτη. Πολύ απλά γιατί όταν χρειάστηκε να μιλήσει το χρήμα, αυτό χάθηκε στη μετάφραση…

Είναι γνωστό ότι ο Αλαφούζος στα 13 εκατ. ευρώ που έδινε η «Pan Asia» αξίωσε αρχικά άλλα τόσα. Αλλά όπως αναφέραμε τις προηγούμενες μέρες, αν ο Ταϊλανδός ανέβαζε την προσφορά έστω στα 20 εκατ. ευρώ (από τα 26 που ήθελε ο Αλαφούζος), δηλαδή όσο και το ποσό των χρεών που έλεγε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ότι αναλαμβάνει, τότε η δουλειά θα γινόταν (επαναλαμβάνουμε δεν σημαίνει ότι χάλασε, όμως, είναι πλέον πολύ πιθανό). Ο Πιεμπονγκσάντ δεν φαινόταν διατεθειμένος ν’ ανέβει κι έτσι ο Αλαφούζος άρχισε το επικοινωνιακό παιχνίδι. Είπε ότι κάνει ΑΜΚ 27 εκατ. ευρώ, όσα περιλάμβανε και η αρχική πρόταση του Ταϊλανδού. Δηλαδή, 13 εκατ. συν 7,5 εκατ. για το «Γ. Καλαφάτης», συν 7 για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Εγγυητική

Ο Αλαφούζος, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ζήτησε εγγυήσεις. Θέλησε να δει το χρήμα. Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ζήτησε να κατατεθεί το ποσό των 13 εκατ. ευρώ (άλλοι ισχυρίζονται λιγότερα) σε έναν λογαριασμό. Ή έστω να υπάρξει εγγυητική επιστολή από τράπεζα. Για να δει ότι όντως υπάρχει και δεν χάνει τον χρόνο του. Αυτό, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, δεν το έκανε ο Πιεμπονγκσάντ.

Τα σενάρια διαφέρουν. Αλλοι λένε δεν ήθελε, άλλοι ότι δεν τα έχει αυτός και οι συνεργάτες του. Υπάρχει κι ένα τρίτο που λένε ότι έχουν χρήματα, όχι όμως όσα ανέφεραν στην πρόταση που έκαναν. Ο Αλαφούζος, λοιπόν, με αφορμή τα παζάρια για τα χρέη και για να μην χρεωθεί ότι ο ίδιος οδήγησε σε ναυάγιο την υπόθεση, αποφάσισε την ΑΜΚ ύψους 27 εκατ. ευρώ, έστειλε την επιστολή και τη δημοσιοποίησε. Ξεκάθαρα για να πιέσει. Να πετάξει το μπαλάκι. Κι αυτό επιστράφηκε…

Την ίδια κίνηση για να σταματήσει το παιχνίδι είχε πράξει ο Αλαφούζος και με την υπόθεση του δεύτερου Πρίγκιπα του Τσάκα. Έκανε ΑΜΚ και δεν εμφανίστηκε κανείς. Εννοείται, ότι ο Πιεμπονγκσάντ που έχει τεράστιες διασυνδέσεις παγκοσμίως κι όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, δεν είναι Τσάκας… Οφείλει, όμως, ο ίδιος και φυσικά και ο Αλαφούζος να τελειώσουν άμεσα το θέμα. Θετικά ή αρνητικά. Και να πουν και οι δύο την αλήθεια. Ο κόσμος ταλαιπωρείται και δεν του αξίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ