Οι ναυαγοί και το… καθαριστήριο!

Οι ναυαγοί και το… καθαριστήριο!

Πήγε μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σεζόν που δεν στέφεται πρωταθλητής ο Ολυμπιακός;

Θεωρητικά αυτό που «πουλούσαν» όσοι υποστήριξαν την προσπάθεια που αυτοχαρακτηρίστηκε «κάθαρση» (ποιος ήταν άραγε ο… νονός;) στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ότι τούτο το πρωτάθλημα θα ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα επειδή απλά δεν θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός.

Ότι θα έσπαγε η ερυθρόλευκη κυριαρχία που είχε κρατήσει σχεδόν 20 χρόνια και αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να αποκτήσουν νόημα οι Κυριακές των οπαδών και των άλλων ομάδων. Δεκτόν, θα μπορούσε να υποστηρίξει ο οποιοσδήποτε αν και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον καλύτερο να φτάσει στην επικράτηση μόνον και μόνον για να σπάσει η… ρουτίνα.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα που δημιουργείται όμως είναι το εξής. Πήγε προς τα πάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή απλά ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ; Μπορεί να υποστηρίξει κανείς με σοβαρά επιχειρήματα αυτήν την άποψη; Δεν το πιστεύουμε, από τη στιγμή που το ματς μεταφέρθηκε στα δικαστήρια και ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Βάση προκήρυξης οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθούν την ίδια ώρα (19:00) αν και ακόμη και σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον εκκρεμεί και η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ!

Θέλεις να γελάσεις, μα σου έρχεται να κλάψεις. Στο τέλος της ημέρας το ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνον δεν έχει πάει ούτε έναν πόντο μπροστά επειδή δεν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, αλλά έχει κατρακυλήσει στον γκρεμό. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Γραμμένος περί των… μέτρων δεν πείθουν κανέναν και η FIFA θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την απόφασή της, με την εισήγηση του εντεταλμένου της να κάνει λόγο για grexit και μάλλον δεν θα έχει λόγο να μην την κάνει αποδεκτή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας έχει «τάξει» βέβαια ότι σε περίπτωση grexit θα παραιτηθεί κι εδώ που τα λέμε δεν θα του μένει και τίποτα άλλο να κάνει, άσχετα αν στην ΚΕΔ κάνουν και ενημερώσεις για το VAR παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς διαιτητές έχουν τινάξει σχεδόν όλα τα ματς στον αέρα.

Αυτό είναι το μέλημά τους την ώρα που οι περισσότερες από τις ΠΑΕ ετοιμάζονται να… χαιρετίσουν, αν δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς όπως φαίνεται δεν τους αρκεί η χορηγία της… Σουρωτής; Κι από πού προκύπτει ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα τη βγάζουν μόνο με τα χρήματα από το συνδρομητικό κανάλι; Και οι πρόεδροι-ιδιοκτήτες τι ρόλο θα παίζουν;

Ο συναιτερισμός αγνόησε τις βασικές επιταγές της FIFA και της UEFA που ήθελαν να μπει το ποδόσφαιρο και στη χώρα μας σε πιο γερές βάσεις και τώρα ασχολούνται με το… VAR, λες και τα έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματά τους. Σαν να ψάχνουν δύο ναυαγοί σε ένα ερημικό νησί ποιος έχει την απόδειξη για τα ρούχα στο καθαριστήριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ