Ο Λάζαρος των μεγάλων στιγμών (Vids)

Ο Λάζαρος των μεγάλων στιγμών (Vids)

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ζωγράφισε το βράδυ της Τετάρτης και έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά το έχει ξανακάνει. Πολλές φορές. To10.gr σας θυμίζει όλα τα φετινά κομβικά «χτυπήματά» του.

Είναι η χρονιά του! Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει πάρε από το χέρι την ΑΕΚ και την οδηγεί στις επιτυχίες. Μετά το πρωτάθλημα που έχει ουσιαστικά τελειώσει, ο Λάζαρος με εκπληκτικό γκολ στο 94′ δίνει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ και μια εκδίκηση απέναντι στον ΠΑΟΚ για τον περσινό χαμένο τελικό.

Με 16 γκολ, διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, αποδεικνύοντας πως είναι πιο ώριμος από ποτέ. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι τα περισσότερα από τα γκολ του έχουν δώσει βαθμούς και προκρίσεις στην ομάδα του.

Τα 11 «χρυσά» γκολ του Λάζαρου

24 Αυγούστου προκριματικά Europa League ΑΕΚ-Μπριζ 3-0 (27′)

Η ΑΕΚ χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, μετά το 0-0 που είχε αποσπάσει στην έδρα της Βελγικής ομάδας. Στο 26′ ο Σιμόες κέρδισε πέναλτι με τον Λάζαρο να αναλαμβάνει την εκτέλεση ανοίγοντας το δρόμο της πρόκρισης.

https://www.youtube.com/watch?v=_Kq2JQFwiyk

14 Σεπτεμβρίου, 1η αγωνιστική ομίλων Europa League. Ριέκα-ΑΕΚ 1-2 (62′) 

Για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κροατία για να αντιμετωπίσει την Ριέκα. Η Ένωση πήρε το προβάδισμα με τον Μάνταλο στο 16′, και δέχθηκε την ισοφάριση στο 29′. Όμως ο Χριστοδουλόπουλος δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στο 62′ με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2, δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη.

17 Σεπτεμβρίου, 4η αγωνιστική Superleague  Λαμία-ΑΕΚ 0-1 (81′)

Απέναντι στη νεοφώτιστη Λαμία, η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα, καθώς επί 80 λεπτά δεν έβρισκε χώρους για να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, χάρις σε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάγια, ο Λάζαρος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου δίνοντας μια πολύ δύσκολη νίκη στην Ένωση.

24 Σεπτεμβρίου 5η αγωνιστική Superleague ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (64′, 80′)

Απέναντι στο Ολυμπιακό, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Είναι αυτός που κάνει το 0-2 του 46′, 2-2 στο στο 80′ με δυο προσωπικά γκολ. Ειδικά το δεύτερο, προέρχεται από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, αφήνοντα άγαλμα τον Καπίνο.

23 Νοεμβρίου 5η αγωνιστική ομίλων Europa League ΑΕΚ-Ριέκα 2-2 (55′)

Μετά το παιχνίδι της Κροατίας, ο Λάζαρος σκόραρε και στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ριέκα. Οι Κροάτες είχαν στριμώξει την Ένωση, καθώς είχαν πάρει από νωρίς προβάδισμα με 0-2. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει το 2-2 στο 55′.

20 Δεκεμβρίου φάση των «16» Κυπέλλου Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-4 (45′)

Η ΑΕΚ πέρασε αέρας από το Αγρίνιο, παρόλα αυτά το γκολ του Λάζαρου στο 45′ ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο. Ο παίκτης των κιτρινόμαυρων σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και στη συνέχεια «τρελάθηκε».

27 Ιανουαρίου 19η αγωνιστική Superleague ΑΕΚ-Λαμία 2-0 (40′)

Όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, έτσι και σε αυτό η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία, όμως ο Λάζαρος ήταν και πάλι εκεί. Με γκολ στο 40′ έλυσε το γόρδιο δεσμό και μαζί τα πόδια της ομάδας του.

https://www.youtube.com/watch?v=Nmtz8FYgqz8

7 Φεβρουαρίου β’ προημιτελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 (57′)

Η ΑΕΚ είχε φύγει αλώβητη από το Γ.Καραϊσκάκης καθώς είχε αποσπάσει ένα άκρως ικανοποιητικό 0-0. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Χριστοδουλόπουλος με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό, δίνοντας σκορ πρόκρισης.

https://www.youtube.com/watch?v=AByyNo9hpEw

11 Φεβρουαρίου 21η αγωνιστική Superleague ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (61′)

Η ΑΕΚ ήθελε το συγκεκριμένο παιχνίδι πάρα πολύ. Τόσο ώστε οι παίκτες της να είναι νευρικοί και αγχωμένοι. Όλα αυτά μέχρι το 61′ όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

15 Απριλίου 27η αγωνιστική Superleague Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-1 (39′)

Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή απέναντι στον Πλατανιά. Ίσως να έκανε και αγγαρεία με το πρωτάθλημα να έχει ουσιαστικά κλιθεί. Παρόλα αυτά, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που έδωσε πάλι τη λύση. Γκολ στο 39′ και ακόμη 3 βαθμοί για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

18 Απριλίου β’ ημιτελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0 (94′)

Το καλύτερο για το τέλος. Είναι το γκολ που δίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ένα γκολ σκέτη μαγεία. Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 2-1 στο παιχνίδι της Λάρισας και ήθελε τη νίκη ώστε να βρεθεί στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι έδειχνε ότι έχει στραβώσει για τα καλά, καθώς μέχρι το 94′ η ΑΕΛ κρατούσε γερά. Όμως τότε ο Χριστοδουλόπουλος αποφάσισε να κάνει όλη την φίλαθλη χώρα να παραμιλάει. Στην τελευταί φάση του αγώνα σκοράρει με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό. Ένα γκολ πραγματική απόλαυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ