Το μήνυμα… εστάλη και ο Ολυμπιακός άλλαξε

Το μήνυμα… εστάλη και ο Ολυμπιακός άλλαξε

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το είπε και το κανε. Μέσα σε δύο εβδομάδες οι Ερυθρόλευκοι δεν άλλαξαν μόνο πρόσωπα, αλλά και… πρόσωπο!

Σε σχέση με τους 14 που αγωνίστηκαν στη Λιβαδειά, άλλαξαν οι 5. Παράλληλα ο Οτζίτζα και ο Σεμπά δεν μένουν πια εδώ, όπως φυσικά δεν είναι στα μέρη μας και ο (τέως) Όσκαρ Γκαρθία.

Ήρθε νέος προπονητής, ήρθε νέος γυμναστής, φάνηκε από τις επιλογές της Κυριακής ότι δεν υπολογίζεται πλέον και ο Ζιλέ, αλλά και ο Μποτία που ούτως ή άλλως το συμβόλαιο του τελειώνει. Επιπλέον: Ανάμεσα στις επιλογές κόντρα στη Κέρκυρα ήταν και ο Ανδρούτσος και ο Νικολάου αλλά και ο Μάριος Βρουσάι. Άπαντες παιδιά της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε, και το έκανε πολύ γρήγορα σε μια διαδικασία απόλυτα εναρμονισμένη με όσα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε εκείνο το μεσημέρι Δευτέρας (2/4) στα αποδυτήρια του Ρέντη. Άλλαξε και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο ως το φινάλε της φετινής διαδρομής, μιας και το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή των Ερυθρόλευκων έχει ήδη ξεκινήσει.

«Εγώ στην ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός θα γίνει ομάδα που ονειρευόμαστε. Αρκετά σας ανέχτηκα κι εγώ και ο κόσμος μας. Να φύγετε από σήμερα και να συνεχίσετε τις διακοπές σας» είπε και ήδη είπαμε πως Σεμπά, Οφόε, Ζιλέ και Μποτία το κατάλαβαν αυτό από πρώτο χέρι. Θα ήταν μάλλον περισσότεροι εκείνοι που θα είχαν την ίδια αντίληψη, αν δεν είχε προκύψει ο Μαρτίνς και η παρουσία του στην Ελλάδα.

Θέλει ο Πορτογάλος να δει, να καταλάβει, να κρίνει ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, προφανώς δεν γνωρίζει και τα βασικά στο αντικείμενο. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δώσει το δικαίωμα στον 48άχρονο να πάρει όλες τις αποφάσεις. Τα υπόλοιπα λοιπόν είναι αυτονόητα, έστω και αν ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου χθες βράδυ θέλησε να πει πως οι επιλογές των προσώπων ήταν αποκλειστικά δικές του. Αυτό πρέπει να πει, από τη στιγμή που εκείνος έχει την ευθύνη ως το φινάλε της φετινής σεζόν.

Όπως βεβαίως ο Κόντης είπε και κάτι ακόμη στην ίδια συνέντευξη: «Η οργή του προέδρου σίγουρα μπορεί να συνέβαλε να καταλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ότι βρισκόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, να προσπαθούμε στο 100% και όταν φοράμε αυτή τη φανέλα να είμαστε αντάξιοι της φανέλας που φοράμε». Ναι, προφανώς το μήνυμα έφτασε στον προορισμό του. Φάνηκε από τα τρεξίματα, την διάθεση, τα πέντε γκολ. Νιώθουν άπαντες την πίεση. Καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Ή θα καταφέρουν να πείσουν τώρα ότι αξίζουν  μια θέση στο ρόστερ, ή θα πάνε στο καλό για να έρθουν οι επόμενοι.

Όλα αυτά με τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει από χθες την τρίτη θέση του πρωταθλήματος  όντας στο +7 από τον τέταρτο Ατρόμητο και να είναι πάντα στο -1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που σε αυτά τα ματς που απομένουν έχει να πάει στη Λεωφόρο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ότι η διαφορά τρίτης και δεύτερης θέσης, είναι διαφορά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ