Παναθηναϊκός : Δέκα χρόνια από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Παναθηναϊκός : Δέκα χρόνια από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Το SMS έφτασε σε χιλιάδες κινητά και έγραφε: «13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται». Περισσότεροι από 40.000 φίλοι του Παναθηναϊκού κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και φώναξαν «Τζίγγερ πούλα». To10.gr θυμάται.

«13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00. 13/4/2008: Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του».

Με αυτό το SMS, που μεταφερόταν από κινητό σε κινητό, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ετοιμαζόταν για το συλλαλητήριο που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Οι τοίχοι της Αθήνας είχαν γεμίσει μέρες πριν με συνθήματα εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη και όχι μόνο. Οι ταπεινωτικές ήττες των πράσινων από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο με 4-0 και από τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 4-1 είχαν φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού απαιτούσε πλέον να αλλάξει έπειτα από περίπου 30 χρόνια το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και να φύγει από τα χέρια της οικογένειεας Βαρδινογιάννη. Και πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, στις 13 Απριλίου 2008, το μήνυμα ήταν ηχηρό.

Περισσότεροι από 40.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και κατέκλυσαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ένα συλλαλητήριο μεγαλειώδες και ειρηνικό, με τον κόσμο να ξεσπά και να μεταφέρει με φωνή την αγανάκτησή του.

Πριν την έναρξη της πορείας προς το γήπεδο της Λεωφόρου (σ.σ. στις 19:00 «πράσινοι αντιμετώπιζαν τον Άρη), εν μέσω συγκίνησης μίλησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Τάκης Λουκανίδης και Φραγκίσκος Σούρπης.

Οι παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού, εμφανώς φορτισμένοι ψυχολογικά δήλωσαν:

Λουκανίδης: «Πολύ συγκινητικό το θέαμα που βλέπουμε, κερδίζετε πάντα με τέτοιους αγώνες. Θέλω να δείξουμε ποιοι είμαστε, να κάνουμε μια ειρηνική πορεία, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας. Πιστεύω οτι θα συγκινηθεί απ’ όσα θα δει αυτός που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Γνώρισα τον κ. Βγενόπουλο και είναι ένας λαϊκός άνθρωπος σας εμάς, που θέλει το καλό του Παναθηναϊκού και να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχεί και θα χτυπάει κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Πιτυχούτης: «Κάποτε έκανα τον γύρο του θριάμβου στο Καραισκάκη, όμως απο τότε έχουν αλλάξει πολλά. Δίνετε το αίμα σας για τον Παναθηναϊκό, όμως Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ψυχές, όπως αυτή του παιδιού μας που χάθηκε στην Λαυρίου. Απο την μια σηκώνουμε την σημαία μας και απο την άλλη στον Σταυρό μας. Κύριε Βαρδινογιάννη, κύριοι διοικούντες, δεν είναι λεφτά ο Παναθηναϊκός, δεν είναι σούπερ μάρκετ. Διώχνετε τον κόσμο απο το γήπεδο και είναι σαν να διώχνετε τα παιδιά σας απο το σπίτι»

Βασικό σύνθημα το «Τζίγγερ πούλα», ενώ τα περισσότερα πανό που κρατούσαν οι «πράσινοι» οπαδοί είχαν το πρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στα οποία τον αποκαλούσαν «αμέτοχο», «μη Παναθηναϊκό» και άλλα πολλά. Ένα εξ αυτών έγραφε χαρακτηριστικά: «Τζίγγερ είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη!», εμπνευσμένο από το… hit της εποχής της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Γύρω στις 18:30 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σταμάτησαν στο ύψος της Λουκάρεως και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού. Όσοι εξ αυτών είχαν εισιτήριο άρχισαν να πηγαίνουν προς το γήπεδο για το παιχνίδι με τον Άρη, μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας, η οποία παρακολουθούσε διακριτικά όλη τη διαδικασία του συλλαλητηρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ