Οι ξεχωριστοί παγκίτες!

Οι ξεχωριστοί παγκίτες!

Παίκτες που ξεκίνησαν από τον πάγκο, που λένε και βρέθηκαν να αποτελούν όχι απλώς μέλη του βασικού κορμού, αλλά να γίνονται και πολύτιμοι για την πορεία των ομάδων τους. Κοινός τόπος για τους τρεις; Οι τερματοφύλακες.

Πολλές φορές η… ζωή για αλλού σε ξεκινάει και αλλού σε πάει. Στο ποδόσφαιρο ειδικά, συμβαίνει αρκετά συχνά. Στους τρεις που φέτος διεκδίκησαν τον τίτλο, υπάρχουν παραδείγμα που το επιβεβαιώνουν.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, με βαθμολογική πια σειρά, σχεδίασαν τις χρονιές τους με ποδοσφαιριστές που κάποια στιγμή απέδειξαν ότι αξίζουν πολλά περισσότερα σε σχέση με αυτό που υπήρχε στο μυαλό των προπονητών και τελικά όλων στον περιβάλλον των τριών συλλόγων.

Παίκτες που ξεκίνησαν από τον πάγκο, που λένε και βρέθηκαν να αποτελούν όχι απλώς μέλη του βασικού κορμού, αλλά να γίνονται και πολύτιμοι για την πορεία των ομάδων τους. Κοινός τόπος για τους τρεις; Οι τερματοφύλακες.

ΑΕΚ
Σε αυτή την κατηογρία η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές που ήρθαν να προσφέρουν κάποιες φορές και κατ’ ανάγκη, λόγω της παρουσίας της σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα. Εκείνοι έκαναν την ανάγκη συμμετοχής, απαραίτητη παρουσία.

Στους τερματοφύλακες υπάρχουν δύο τέτοιες περιπτώσεις. Ο Τσιντώτας που αρχικά στο πρωτάθλημα αντικατέστησε τον Ανέστη, στην πορεία και ο Μπάρκας, αρχικά ως ο βασικός του Κυπέλλου, πλέον και του πρωταθλήματος. Από τον πάγκο και με παρουσία εξαιρετική στους αγώνες.

Ο Μπακασέτας μπήκε στην σεζόν χωρίς προετοιμασία. Κανείς δεν τον πίστευε. Πλέον, είναι από τους κορυφαίους σε κάθε ματς. Με τέσσερα γκολ, τέσσερις ασίστ, αλλά και τέσσερα δοκάρια. Όλα από τέσσερα, σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Παρουσία υπερπολύτιμη για τον Χιμένεθ, κυρίως μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου.

Ο Λαμπρόπουλος με Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς ήταν πια τέταρτη επιλογή. Για κάποιους πέμπτη, μετά και τον Τζανετόπουλο. Έχει συμπληρώσει 14 συμμετοχές.

Σε κατηγορία Ελλήνων, μπορούν να μπουν κι άλλοι. Πού θα έπαιζαν Γαλανόπουλος και Κονέ, με Σιμόες και Γιόχανσον μπροστά τους. Ο πρώτος έχει 17 και ο δεύτερος, από τη στιγμή που βρέθηκε σε ετοιμότητα, έχει 11 και ένα γκολ. Έξι Έλληνες από τον πάγκο, όχι αστεία…

ΠΑΟΚ
Διαθέτει κι εκείνος αρκετούς στο ρόστερ του. Τα τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα μάλιστα, είναι Έλληνες. Ως απόδειξη ότι αυτό που οι άνθρωποι της ομάδας είχαν στο μυαλό του στο ξεκίνημα της σεζόν, για μια ομάδα ξένων, δεν αποδείχθηκε σωστό στην πράξη.

Πρώτο παράδειγμα ο Πασχαλάκης. Έγινε για πρώτη φορά βασικός στην Ξάνθη, αντί του Ρέι, από τότε έγινε ανταντικατάστατος και πάνω του ο ΠΑΟΚ στήριξε σε μεγάλο βαθμό το σερί νικών, με τον Πασχαλάκη να δέχεται το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από οχτώ αγωνιστικές και πλέον να έχει 14 ματς πρωταθλήματος στο ενεργητικό του.

Τρανταχτό παράδειγμα και ο Πέλκας. Δεν ήταν στις πρώτες επιλογές. Με Μακ, Βιεϊρίνια (ακόμη στα χαφ), Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, πού θα έβρισκε χώρο; Όχι μόνο βρήκε, αλλά έγινε ο πιο πολύτιμος. Με εφτά γκολ, ισάριθμες ασίστ σε 22 αγώνες πρωταθλήματος.

Στην κατηγορία αυτή μπαίνει και ο Λημνιός. Δεν έχει τόσες συμμετοχές ως βασικός. Αλλά έχει πάρει 17 ματς και δείχνει να αποτελεί το next big thing του ΠΑΟΚ. Έλληνας και αυτός…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για εκείνον η χρονιά ήταν έτσι κι αλλιώς στραβή κι ανάποδη. Ωστόσο, από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Για τον Ολυμπιακό βγήκαν τρία..

Η πρώτη τέτοια περίπτωση είναι ο Προτό. Ήρθε ως αναπληρωματικός του Καπίνο. Μετά την 5η αγωνιστική, μετά από εκείνο το 3-2 από την ΑΕΚ δηλαδή, πήρε φανέλα βασικού. Γέμιζε το μάτι; Όχι. Αλλά πρώτον γέμισε την εστία, με κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις. Επίσης, γέμισε με συναίσθημα. Η παρουσία του Προτό, με 21 παιχνίδια πλέον ως βασικός στο πρωτάθλημα, ήταν ένα μάθημα για πολλούς στο Ρέντη.

Τέτοια περίπτωση, προερχόμενος από τον πάγκο δηλαδή, είναι και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Τον εμπιστεύτηκε ο Τάκης Λεμονής σε ένα κομβικό ματς τότε, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μετά από τρία σερί ματς με αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο Ιρανός, που δεν ήταν καν δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα, τότε σκόραρε δύο φορές. Συνολικά πια έχει σκοράρει 14 σε 22 συμμετοχές και είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Με Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε κι ένα σωρό επιλογές, όλοι αναρωτήθηκαν πού θα χωρέσει ο Ταχτσιδης όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκε. Έχει πια παίξει 15 αγώνες, αλλά δεν είναι αυτό, είναι η προσφφορά του σε αυτά τα παιχνίδια που τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει. Βασικό μέλος της Εθνικής και πάλι, για να επιβεβαιωθεί η καλή σεζόν του. Από τον πάγκο και στις δύο περιπτώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ