Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος ξανά στο… προσκήνιο

Παναθηναϊκός : Ο Αλαφούζος ξανά στο… προσκήνιο

To10.gr μεταφράζει τις τελευταίες κινήσεις του Αλαφούζου: Γιατί βρέθηκε στη συνάντηση των ομάδων που δεν έχουν συμβόλαιο, γιατί οι επιλογές για τεχνικό διευθυντή φέρουν τη... σφραγίδα του, τι περιμένει να συμβεί στο άμεσο μέλλον και τι σκοπεύει να παραδώσει στον επόμενο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν απομακρυσμένος από το προσκήνιο. Εκείνη η δήλωση που έκανε στις 21 Σεπτεμβρίου, η δήλωση πως η επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, έφερε τον Γιάννη Αλαφούζο μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Και κυρίως, μακριά από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και από οτιδήποτε είχε να κάνει με την ομάδα στην οποία συνέχιζε και συνεχίζει να έχει το πλειοψηφικό ποσοστό των μετοχών.

Ερμητικά κλεισμένος στον έκτο όροφο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ, εκεί που βρίσκεται το… αρχηγείο του και ο χώρος στον οποίο λαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, είτε αφορούν τα media που έχει στην κατοχή του, είτε τις επιχειρήσεις και τα πλοία που διαχειρίζεται, είτε και τον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος είχε λίγα ραντεβού που να αφορούσαν την ΠΑΕ.

Ραντεβού τα οποία το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνονται. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου το τελευταίο δίμηνο περνά πολύ χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, συζητώντας με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ο Χρήστος Παναγόπουλος τον επισκέπτεται για να ορίσουν τη… στρατηγική που θα ακολουθήσουν και ο Αλαφούζος επιστρέφει όλο και πιο δυναμικά στο προσκήνιο.

Μάλιστα, θέλησε να το… διαφημίσει κιόλας με τον τρόπο του. Εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη συνάντηση που είχαν οι ιθύνοντες των ομάδων που δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο την επόμενη σεζόν, στέλνοντας επί της ουσίας… μήνυμα. Όχι απαραίτητα πως η επιστροφή του στα δρώμενα θα αλλάξει και τον τρόπο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός και θα επανέλθει η… οικονομική υγεία και η κανονικότητα στον σύλλογο, αλλά τουλάχιστον πως ενδιαφέρεται για να μην παραδώσει εντελώς καμμένη γη στον επόμενο μεγαλομέτοχο.

Νταμπίζας – Κωνσταντινίδης: Επιλογές Αλαφούζου

Εκτός από την επιλογή του να εμφανιστεί ο ίδιος στη συνάντηση με τους υπόλοιπους… άστεγους οικονομικά, ο Αλαφούζος προχωρά και σε σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, με συγκεκριμένες επιλογές. Για παράδειγμα, στο να επιλέξει τεχνικό διευθυντή, θέση η οποία έχει μείνει κενή από τότε που αποχώρησε ο Λυμπερόπουλος και την οποία κάλυψε για κάποιο διάστημα ο Διαμαντόπουλος.

Η επιλογή του Νίκου Νταμπίζα, που αποτελεί τον πρώτο στόχο, είναι ξεκάθαρα επιλογή Αλαφούζου: εκείνος τον είχε φέρει στον Παναθηναϊκό επί Αναστασίου και οι σχέσεις των δύο βρίσκονται ακόμα και σήμερα σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει σεβασμός του ενός προς τον άλλον και ο Αλαφούζος λέει στο περιβάλλον του πως σε έναν ακόμα πιο σκληρά μνημονιακό Παναθηναϊκό ο Νταμπίζας είναι ο κατάλληλος για να πετύχει στο πόστο.

Ακόμα και η δεύτερη εν Ελλάδι επιλογή για τη θέση, αυτή του Κώστα Κωνσταντινίδη, πάλι επιλογή Αλαφούζου είναι. Έχει μιλήσει, έχει πάρει γνώμες και απόψεις, έχει ρωτήσει και έχει καταλήξει πως μπορεί να κάνει καλή δουλειά. Πάντα με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2018-19 θα είναι ακόμα στα χέρια του Αλαφούζου και θα ακολουθήσει έναν δρόμο πολύ σφιχτής οικονομικής πολιτικής σε κάθε επίπεδο.

Θέλει να φύγει… χθες

Φυσικά, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ο Αλαφούζος έχει σκοπό να επιστρέψει 100% και να διοικήσει όπως το έκανε μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Δεν θέλει, δεν έχει τη διάθεση και νιώθει… άδειος για να γυρίσει σε όλο αυτό. Έχει άλλες προτεραιότητες, που τον ενδιαφέρουν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Τι κάνει; Προσπαθεί να σώσει το καράβι από το να καταλήξει οριστικά στα βράχια και αναμένει με περίσσια αγωνία την επόμενη μέρα στον σύλλογο. Παρακολουθεί τις εξελίξεις για το «Athens Alive», χωρίς να λαμβάνει μέρος καθώς είναι γνωστή η κόντρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και… αδημονεί να πάνε όλα καλά και να παραδώσει την ομάδα… χθες.

Και ταυτόχρονα, περιμένει στο ακουστικό του για πιθανή πρόταση από άλλους επενδυτές, όπως ακούγεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες μέρες. Ο ίδιος δεν γνωρίζει ακόμα τίποτα, αφού κανείς επίσημα δεν του έχει χτυπήσει την πόρτα. Όμως εκφράζει τη σιγουριά του πως μέχρι τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, είτε o Γιαννακόπουλος, είτε κάποιος άλλος, θα έχει προχωρήσει το θέμα της αγοράς των μετοχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ