Παναθηναϊκός : Χωρίς άδεια υπονομεύεται και η επόμενη χρονιά

Παναθηναϊκός : Χωρίς άδεια υπονομεύεται και η επόμενη χρονιά

Ο Παναθηναϊκός αν δεν αδειοδοτηθεί δεν πρέπει και δεν μπορεί να διώξει έμπειρους ξένους παίκτες, διότι θα φλερτάρει με την αγωνιστική καταστροφή τη νέα σεζόν.

Τα πράγματα είναι απλά. Το ένα ενδεχόμενο είναι ο Παναθηναϊκός να προλάβει έως τις 16 Απριλίου να πετύχει συμφωνία με όλους τους πιστωτές, άρα θα είναι σε θέση να πάρει άδεια.
Επειδή, όμως, αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, η λύση για να γλιτώσει τον υποβιβασμό είναι να τροποποιηθεί η ποινή. Αρχικά να περάσει από τη Σούπερ Λίγκα την ερχόμενη Τετάρτη και μετά από την ΕΠΟ. Κι αυτό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συμβεί.

Αν δεν πάρει άδεια, όμως, το «τριφύλλι» θα υπάρξουν άλλες κυρώσεις. Από περιορισμό μεταγραφών, έως αφαίρεση βαθμών. Ακούγεται μέχρι και -5 ή -6 βαθμούς. Είναι άγνωστο επίσης τι περιθώρια ανανέωσης συμβολαίων θα έχει. Γίνεται αντιληπτό, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί και δεν πρέπει να διώξει ορισμένους έμπειρους παίκτες που διαθέτει.

Ακόμα κι αν προκύψει λύση τον Μάιο (επίσης θεωρείται απίθανο) με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μάλλον θα είναι αργά για να διορθωθεί το φετινό έγκλημα. Αν, λοιπόν, παραμείνει ο Αλαφούζος μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος, δεν πρέπει να γίνει άλλο λάθος. Δεν είναι δυνατόν ο μεγαλομέτοχος να επιμείνει σε νέα δραματική μείωση του μπάτζετ, όπως επιθυμούσε τον περασμένο Γενάρη.

Ας εξηγήσουμε το γιατί. Ο Βλαχοδήμος φεύγει για τη Μπενφίκα και πίσω του υπάρχουν οι Διούδης, Κότσαρης. Υποθέσουμε ότι εκεί είναι καλυμμένος ο Παναθηναϊκός. Αναφερόμαστε, πάντα, στο ενδεχόμενο που θα υπάρχει περιορισμός μεταγραφών. Για παράδειγμα, αν επιτρέπονται τρεις κινήσεις άνω των 23 ετών, όπως ήταν στο παρελθόν, αξίζει να είναι μία εξ αυτών στο τέρμα; Μάλλον όχι. Αφήνουμε τον Βλαχοδήμο και πάμε στους Λουντ, Μολίνς, Δώνη, Ευαγγέλου, Μπουζούκη, των οποίων λήγουν τα συμβόλαια.

Οι δύο πρώτοι με αυτή την κατάσταση δεν μένουν. Ο Δώνης και οι άλλοι δύο μικροί ενδεχομένως να ανανεώσουν (επίσης δεν ξέρουμε και γι’ αυτό τι περιθώριο θα υπάρχει), αλλά μην βάζει και κανείς το χέρι του στη φωτιά.

Υπάρχουν επίσης οι Κάτσε, Μυστακίδης. Με άδεια ή χωρίς μοιάζει απίθανο να πληρώσει ο Παναθηναϊκός –με Αλαφούζο- τη ρήτρα 250.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον διεθνή Αλβανό χαφ. Για τον Μυστακίδη δεν υπάρχει ρήτρα… Ακόμα μείον δύο παίκτες δηλαδή από τους υπάρχοντες.

Ο Λουτσιάνο δεν πρόκειται να μείνει. Είναι και ο ίδιος απογοητευμένος με τη συμπεριφορά της διοίκησης και επιπλέον δεν μπορεί ο σύλλογος να σηκώσει το συμβόλαιό του που είναι 600.000 ευρώ. Αν μέχρι να βρεθεί λύση για ν’ αποχωρήσει, προκύψει αλλαγή ιδιοκτησιακού, τότε ίσως προκύψει ανατροπή. Όπως και για τον Κάτσε θα ισχύει αυτό.

Αναφερόμαστε, ωστόσο, με τα δεδομένα που έχουμε. Ποιοι απομένουν; Οι Κουρμπέλης, Μουνιέ, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τζανδάρης, ο νεαρός Χατζηγιοβάνης, Στάικος, Πίσπας και ο Αλτμαν, ο οποίος μετά τον τραυματισμό στους χιαστούς θα είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος πόσο θα σε βοηθήσει ένας παίκτης έπειτα από πολύμηνη αποχή.

Κοντολογίς, αν δεν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός κι ο Αλαφούζος επιμείνει όπως και τον Γενάρη να διώξει παίκτες όπως οι Μουνιέ, Ινσούα, Γιόχανσον, τότε ο Παναθηναϊκός θα κατεβάσει ομάδα που θα έχει πρώτο στόχο την παραμονή. Ποιος επίσης αποκλείει το να πιέσουν και οι υπόλοιποι και κυρίως οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί για μεταγραφή; Δεν θα μπορούν τα νέα παιδιά από την Κ20, όσο ταλέντο και να έχουν, ν’ ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλη πίεση. Αν δεν κάνεις μία μίξη νέων με έμπειρους παίκτες που διαθέτουν και ισχυρή προσωπικότητα, δεν πας πουθενά. Γι’ αυτό επιβάλλεται να πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός.

Προσφυγές…
Εννοείται ότι πάρει δεν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, κινδυνεύει να χάσει όλους τους καλούς παίκτες με προσφυγή. Ολοι έχουν το δικαίωμα, αφού δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για τις δόσεις Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου. Οπότε, σ’ αυτή την περίπτωση δεν έχει και νόημα το όποιο πλάνο της διοίκησης. Διότι δεν έχει το πάνω χέρι. Αυτά τα παιδιά, πάντως, έκαναν υπομονή τόσους μήνες και ίσως να περιμένουν να δουν κάτι θετικό πριν φτάσουν στα άκρα.

Γι’ αυτό φωνάζουν όλοι ότι υπονομεύεται και η επόμενη χρονιά. Και φυσικά δυσκολεύει και το έργο του επόμενου ιδιοκτήτη. Όποτε έρθει… Χωρίς άδεια, παράλληλα, θα είναι τρομερά δύσκολο το έργο του νέου προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα βάλουν το κεφάλι τους στη λαιμητόμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ