ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Η δεύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Το γκολ του Φόνσι Ναδάλες αποδείχτηκε αρκετό για τον Απόλλωνα Σμύρνης για να «αλώσει» τους Ζωσιμάδες (1-0) και να πάρει για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας 3 πολύτιμους για τη σωτηρία του βαθμούς.

Στην εξ αναβολής αναμέτρηση των Ζωσιμάδων, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης, το κίνητρο έπαιξε ξεκάθαρο ρόλο. Αν κάποιος δεν παρακολουθούσε το πρωτάθλημα, θα πίστευε πως γηπεδούχοι ήταν οι παίκτες του Απόλλωνα, που έπαιξαν κυριαρχικά σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. «Δήμιος» της ομάδας των Ιωαννίνων ένας παλιός τους γνώριμος: ο Φόνσι Ναδάλες και η δεύτερη εντός έδρας ήττα τους στο πρωτάθλημα είναι γεγονός (1-0).

Μετά από ένα… μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο, η Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 10’ (Αλμπάνης) και στο 12’ (Ελμπάζ), οι αμυντικοί τους ΠΑΣ με υπερένταση και σωτήριες επεμβάσεις απέτρεψαν την παραβίαση της εστίας του Βελλίδη, με το γκολ να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου.

Αντί αυτού, κόντρα στη ροή του ματς, ο Κύργιας με ανόητη ενέργεια έκανε πέναλτι (παρατεταμένο τράβηγμα στον Βιντάλ), έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να σκοράρει από τα 11 βήματα. Όμως ο Κόντε στο 30’ εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι με τον Χουάντερον να αποκρούει! Τρία λεπτά αργότερα, ο Φόνσι Ναδάλες μετά από εκτέλεση δυνατού πλάγιου και αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ, έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους, πληγώνοντας την μέχρι πρότινος ομάδα του.

Στο 52ο λεπτό της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ένα… σφύριγμα μακριά από το 2-0 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες, ο Κύργιας πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει τη γραμμή της εστίας του Βελλίδη αλλά το 2-0 δεν «γράφτηκε» ποτέ. Στο 67′ ο ΠΑΣ Γιάννινα, που στη συνέχεια έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, είδε την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Χουάντερσον μετά την κεφαλιά του Γιώργου Μανθάτη, αλλά ο ρέφερι δεν μέτρησε το τέρμα για επιθετικό φάουλ του Χαλκιαδάκη.

Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα της λήξης και έτσι ο Απόλλωνας Σμύρνης έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα φέτος που καταφέρνει να «αλώσει» τους Ζωσιμάδες (μετά τον ΠΑΟΚ, 3-1) χάρη στο πρώτο γκολ του Φόνσι Ναδάλες με την φανέλα της νέας του ομάδας. Κάπως έτσι ο Απόλλωνας Σμύρνης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη «μάχη» για την αποφυγή της επικίνδυνης ζώνης, αφού πλέον βρίσκεται στο +4 από τον Κέρκυρα.

Το κλειδί: Το γκολ του Φόνσι Ναδάλες που έκρινε εν τέλει και την αναμέτρηση, σε συνδιασμό με το χαμένο πέναλτι του Πέδρο Κόντε ήταν τα σημεία – κλειδιά του αγώνα.

Το 10άρι: Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης, Χουάντερσον, είχε πολύ καθοριστικές επεμβάσεις, κράτησε αλώβητη την εστία του και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στον πάγκο: Ο Ισπανός φορ του ΠΑΣ παρότι έχει εντυπωσιάσει άπαντες με την απόδοσή του φέτος, σήμερα φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, έχασε το πέναλτι και δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Γήπεδο: Στάδιο Ζωσιμάδων
Διαιτητής:  Ιωάννης Παπαδόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Γεώργιος Κελαζόγλου
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Γκολ: Φόνσι Ναδάλες 32′
Κίτρινες: 31′ Βιντάλ 30′ Κύργιας, 39′ Ελμπάζ, 76′ Χουάρες, 90′ Στόουκς
Κόκκινες: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Βιντάλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (74′ Χέλβιστ), Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Λίλα, Μιχαήλ, Καρανίκας (79′ Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Κόντε

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (83′ Στόουκς), Ελμπάζ (75′ Κούρος), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (79′ Μενδρινός)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ