Γραμμένος : Κάλυψε τον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή

Γραμμένος : Κάλυψε τον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή

«Δεν ήθελα να μιλήσω εν βρασμώ», είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος, αναφορικά με εκκωφαντική σιωπή του σχετικά με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. «Δεν θα υπάρξει Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Καλεσμένος της εκπομπής «Δίκη» του ΣΚΑΪ, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, το βράδυ της Δευτέρας (2/4). Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο κ. Γραμμένος υποβάθμισε το γεγονός, τονίζοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει γενικά καλή εικόνα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία.

Επίσης παραδέχθηκε τη στήριξη του ισχυρού άνδρα των ασπρόμαυρων στο πρόσωπό του, όπως και του αντίστοιχου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποφύγει το Grexit, καθώς η ΕΠΟ θα ικανοποιήσει τα 4-5 προαπαιτούμενα που ζητάει η FIFA. Συμπλήρωσε ωστόσο οτι αν υπάρξει Grexit, τότε θα παραιτηθεί.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του προέδρου της ΕΠΟ:

Για την εισβολή Σαββίδη και το γεγονός οτι δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ως τώρα: Δεν είμαι άνθρωπος που κάνει δηλώσεις εν βρασμώ. Ολο αυτό το διάστημα έκανα συζητήσεις με τους συνεργάτες μου για να βρω λύσεις. Ο Σαββίδης έκανε μια ενέργεια που είναι αυτονόητα καταδικαστέα. Και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη αν δεν κάνω λάθος. Είναι μια ενέργεια που έκανε τον γύρο του κόσμου και αυτό δημιουργεί απαξία. Δεν είναι όμως η μόνη που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικά δεν είναι καλή και η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό υπό εποπτεία. Δεν είναι μόνο η εικόνα Σαββίδη.

Για το ενδεχόμενο το ελληνικό ποδόσφαιρο να υποστεί Grexit: Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το Grexit που ενδεχομένως κάποιοι να το θέλουν, δεν θα συμβεί. Εγγυώμαι προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που η ΦΙΦΑ θεωρεί προαπαιτούμενα. Να θυμίσω όμως γιατί βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Γιατί μας έχουν βάλει προσωρινή διοίκηση; Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου φάνηκε τώρα;.

Για το αν προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που τελικά επιβληθεί Grexit: Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μείνει κάποιος στη θέση του; Είναι μια υποθετική ερώτηση κι έτσι κι εγώ δίνω μια υποθετική απάντηση».

Για την επιστολή που έλαβε με τη σφαίρα και αν τον επηρέασε: Οχι δεν με δεν με επηρέασε καθόλου. Αυτό το αίσθημα που δοκίμασα εκείνη τη μέρα δεν ήταν φόβος, ήταν πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι ωραίο να ανοίγεις έναν φάκελο και να βρίσκεις μια απειλητική επιστολή και μια σφαίρα. H επιστολή εχει κατατεθεί στην προανακριτική διαδικασία. Προήλθε από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν άλλαξε ούτε θα αλλάξει η στάση μου.

Για το αν έχει μετανιώσει που αναμείχθηκε στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου: Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Μπορεί να δυσκολεύει η ζωή σου, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης, όμως έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου. Παρ’ όλες αυτές τις ανασχετικές ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα του να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο για μένα».

Για τη στήριξη από Σαββίδη – Μελισσανίδη στο πρόσωπό του και την προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες ότι εξελέγη πρόεδρος κατόπιν εξαγοράς ψήφων: Πράγματι υπάρχει η προκαταρκτική εξέταση. Είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης για να κάνει αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα. Είναι αλήθεια οτι  ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και αρχικά ο κ. Αλαφούζος πράγματι στήριξαν τη δική μου παράταξη. Άραγε απαγορεύεται όμως αυτό από τη στιγμή που και εκείνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν; Όποιος έχει στοιχεία, μπορεί να τα καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση.

Για το VAR: Το VAR δεν λύνει 100% το πρόβλημα του ανθρώπινου λάθους. .Θα πρέπει όμως να σταθμίσουμε τις απαιτήσεις. Δυστυχώς ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο κινείται γύρω από τη διαιτησία. Που γέρνει το ισοζύγιο λοιπόν; Είναι μια αναγκαιότητα το VAR. Είμαι υπέρμαχος του VAR, παρότι στην κουλτούρα μου δεν συμπεριλαμβάνεται η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα βλέπει την αμφισβητούμενη φάση σε ένα δωμάτιο, εν προκειμένω ο κ. Κουκουλάκης και στη συνέχεια θα ειδοποιεί τον διαιτητή. Την τελική απόφαση όμως θα παίρνει ο διαιτητής που θα βλέπει την οθόνη από το γήπεδο.

Για τη χρονική στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και να δικαιολογημένως προκάλεσε αντιδράσεις: Εσείς λέτε πως η απόφαση περίμενε την αναχώρηση του Πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη για να μην γίνουν επεισόδια. Και τι θέλετε να ακούσετε από εμένα; Δεν θα σχολιάσω καμία απόφαση. Από την καινούρια χρονιά τέρμα οι αναβολές. Καμία ή έστω μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά. Τέλος. Δεν θα μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να έχουμε τρεις και τέσσερις αναβολές.

Για τον δικαστή Σκουτέρη: Διενεργείται μια πειθαρχική διαδικασία. Να μην το σεβαστούμε αυτό; Να μην σεβαστούμε την έρευνα; Τι θα πείτε αν αύριο ο κύριος Σκουτέρης απαλλαγεί από όλα; Έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Για τη Δικαιοσύνη και αν υπάρχουν παρεμβάσεις: Κανείς δεν θα παρέμβει στην δικαιοσύνη. Κανείς όμως. Υπάρχει ένας προβληματισμός εδώ. Πάω να επιλέξω έναν δικαστή: με τι κριτήρια τον επιλέγω; Του καλού, του κακού; Και πως το γνωρίζω; Όμως επίσης επειδή υπάρχει ικανός αριθμός να επιλέξεις είναι ένα επιχείρημα. Αλλά είναι κακό να λέμε πως αυτός ο δικαστής είναι καλός ή κακός. Πρέπει να απολαμβάνουν όλοι την σιγουριά μας πως κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ελεγχόμενος και ελέγχων. Επιλέγεις έναν τακτικό δικαστή και δεν γίνεται να λες πως δεν είναι καλός.

Για τη χειραγώγηση αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Θίγετε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της χειραγώγησης των αγώνων. Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι το νομικό σου πλαίσιο να δίνει την δυνατότητα στον δικαστή να κάνει την δουλειά του.

Για τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις από παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου: Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως έκανα λάθος και για αυτό το λάθος απολογούμαι. Είναι αποκλειστικά δικό μου και δεν φταίει κανένας άλλος. Πίστευα πως με διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Πλέον αυτό θα αλλάξει και θα υπάρχει παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Για το πως μπορεί να μιλάει με Μποροβήλο που έχει καταδικαστεί και με Γκαγκάτση: Αν αθωωθούν από τις κατηγορίες τι θα μου πείτε; Πως καλό συζητούσα μαζί τους; Θα έπρεπε δηλαδή να παρέμβω στην Super League και να αξιώσω να συνομιλώ με ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί; Ο κύριος Μποροβήλος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό αλλά υπάρχουν εφέσεις. Ας έρθει το αποτέλεσμα από την επιτροπή δεοντολογίας. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μέχρι αμετακλείτου απόφασης. Έκρινε η δεοντολογία; Όχι. Οπότε ας περιμένουμε λίγο.

Για τον Γκαγκάτση: Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμη η παρουσία του ως νομικός σύμβουλος. Αλλά η ίδια η Λίγκα δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Εμείς τι να κάνουμε; Οι ίδιοι δεν ασχολούνται.

Για την κάρτα υγείας: Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό όχι μόνο με την ποινική διάσταση αλλά και την αστική. Ασκήθηκε μια δίωξη και η ΕΠΟ παρίσταται, αλλά το να μην πάει ο μάρτυρας δεν είναι θέμα της ΕΠΟ αλλά του εισαγγελέα. Αυτός πρέπει να απαιτήσει να βρεθεί ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Για τις αδειοδοτήσεις και την ποινή του υποβιβασμού: «Κάνετε μεγάλο λάθος ότι αλλάζουμε τον κανονισμό μεσούσης της περιόδου. Το ζήτημα αλλαγής της ποινής είχε αποφασιστεί από την λίγκα. Αυτό δεν είναι κανονισμός. Αφήστε να αποφασίσει η λίγκα και μετά θα έρθει στην ομοσπονδία».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα: «Θέλουμε χρόνο. Μετά την τροποποίηση των κανονισμών μέσα στον Ιούνιο, θα πρέπει να τρέξουμε την ατζέντα μας, να υλοποιήσουμε πράγματα και να αποκαταστήσουμε άλλα».

Στο τέλος, ο κ. Γραμμένος ρωτήθηκε για το τι ομάδα είναι και απάντησε αστειευόμενος: «Παναθηναϊκός… Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Εθνική Ελλάδος είμαι»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ