Το ποδόσφαιρο συνεχίζει να αναστενάζει στα πειθαρχικά όργανα

Το ποδόσφαιρο συνεχίζει να αναστενάζει στα πειθαρχικά όργανα

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο διαιτητικό για την τιμωρία στο ματς με την ΑΕΚ. Στην εφέσεων ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την «Ένωση». Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Μπορεί η τιμωρία – πραξικόπημα στον ΠΑΟΚ για το ρολό χαρτιού στον Όσκαρ Γκαρθία να είναι τελεσίδικη πλέον μετά και την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, ωστόσο εκκρεμούν άλλες δύο υποθέσεις.

Η πρώτη είναι η τιμωρία του Ολυμπιακού για τον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. 

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν σε πρώτο βαθμό με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών και πρόστιμο 90.000 ευρώ για τα όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης. Η ποινή, σκανδαλωδώς, παρέμεινε και σε δεύτερο βαθμό και την προηγούμενη Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο.

Σε τρίτο και τελευταίο βαθμό, δηλαδή και ζητούν ορθή και αναλογική χρήση του πειθαρχικού κώδικα. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αποκλείεται να γίνει μετά το Πάσχα.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ κατά της ποινής – χάδι που του επιβλήθηκε για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση.

Ο «δικεφαλος» τιμωρήθηκε με απώλεια του αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών  από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από τη νέα περίοδο, πρόστιμο 63.000 ευρώ και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αγωνιστικές είναι για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη για τον οποίο όπως αναφέρεται στο σκεπτικό…. «Βγάζοντας το μπουφάν του, κατέστησε εμφανές στη δημόσια θέα το γεγονός ότι έφερε όπλο, ευχερώς προσιτό προς ενδεχόμενη χρήση του». Ποινή – χάδι δηλαδή για τον ΠΑΟΚ που κινδύνευε με αφαίρεση βαθμών ακόμη και με υποβιβασμό ενώ ο ιδιοκτήτης του τιμωρήθηκε με τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Για τον δε, Λούμπος Μίχελ η κατηγορία της απειλής σε αξιωματούχο αγώνα μετατράπηκε σε εξύβριση γιατί ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης… «δεν εξέλαβε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του εγκαλουμένου (σ.σ. του είπε «τελείωσες σήμερα») ως απειλή για την σωματική του ακεραιότητα, αλλά ως ένα απλό υπονοούμενο για την επαγγελματική του καριέρα».

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Η υπόθεση λοιπόν, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό την Μεγάλη Τετάρτη, διαφορετικά οδεύει και αυτή την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ