Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το Περιστέρι, για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, επικρατώντας με το επαγγελματικό 2-0 του Ατρόμητου χάρη στα τέρματα των Κάμπος και Κρέσπο.

Ο Ατρόμητος έμεινε προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια όμως η ισορροπία χάθηκε. Ο ΠΑΟΚ έλυσε τον… γόρδιο δεσμό του Νταμίρ Κάναντι και με δύο όμορφα τέρματα πήρε τη νίκη στο Περιστέρι (2-0). Οι Κάμπος και Κρέσπο οι σκόρερ του Δικέφαλου του Βορρά. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αρχής γενομένης από το 2-0 τον Απρίλιο του 2017. Ακολούθως το 3-1 τον Φλεβάρη του 2018 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας και τέλος, το σημερινό 2-0.

Στο γήπεδο παρουσιάστηκαν δύο ομάδες επηρεασμένες. Από τη διακοπή, βέβαια. Αλλά επίσης, από τη μία ένας ΠΑΟΚ από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Ο Ατρόμητος διότι τού έλειπαν τρία βασικά στελέχη, Χατζησαΐας, Γιαννούλης, Κυρίως ο Ουάρντα.

Ακόμη κι έτσι, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα. Στο 3′ ο Μπρούνο ζήτησε ένα πέναλτι γιατί ο Μαλεζάς έβαλε τον αγκώνα στον ώμο του, αλλά στο 6′ ήταν που πλησίασαν στο γκολ. Σε διπλή ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη να σταματάει το σουτ του Μπρούνο και στην εξέλιξη τον Βασιλακλακη να σουτάρει άουτ.

Εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ

Από το 15′ και μετά άρχισε να εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ. Με πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια, που είχε και το πρώτο σουτ στο 17′ (κόντραρε και κόρνερ), κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Φάση, όμως, δεν μπορούσε να φτιάξει. Για να το κάνει, χρειάστηκε να βάλει εξυπνάδα.

Στο 36′ η κομπίνα Πέλκα, Βιεϊρίνια, έβγαλε τον Τζάλμα Κάμπος σε θέση βολής και 0-1. Για ένα ημίχρονο στο οποίο είχε δύο κακά σουτ (στο 45′ ο Μαουρίτσιο έχασε την ευκαιρία) και μία στημένη φάση, το γκολ ήταν υπέραρκετό. Θα μπορούσε να μην είναι, αν το εξαιρετικό σουτ του Μάντσον στην εκπνοή ήταν λίγο πιο χαμηλό…

0-2 και τέλος…

Ο Ατρόμητος έδειξε διάθεση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49′ είχε ευκαιρία με τον Ρισβάνη να μην μπορεί να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή, στο 50′ ο Μαλεζάς στο κοντρόλ του βρήκε την μπάλα και με το χέρι (παίζετε ο Τζήλος) και στο 56′ όλα τελείωσαν.

Από κόρνερ αυτή τη φορά, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε πραγματικά εξαιρετική ενέργεια, δίνοντας έτοιμο το 0-2 για τον Κρέσπο. Πλέον, ο ΠΑΟΚ είχε το ματς στα χέρια του, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε και επιλογές για να το αλλάξει.

Ο Ατρόμητος πήρε την μπάλα, δεν απειλήθηκε, αλλά για να αρχίσει να απειλεί κανονικά και όχι στην πραγματικότητα, φτάσαμε πια στο τελευταίο τέταρτο. Στο 77′ το σουτ του Μπουσουλάτζιτς μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 85′ ο Μάτος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Τζήλος δεν είδε τίποτα!

Στο 90′ ο Καρασαλίδης έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά κατάφερε να αστοχήσει. Εκεί μπήκε και η τελεία στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει ανάσα, κερδίζοντας σε μια πολύ δύσκολη έδρα και για τέταρτη φορά φέτος τον Ατρόμητο.

Το κλειδί: Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αυτή στο 6′ που ήταν και διπλή για τον Ατρόμητο, θα μπορούσε να έχει αλλάξει το παιχνίδι. Αλλά ακόμη και στο 85′ αν είχε δοθεί το πέναλτι στο χέρι του Μάτος, ίσως οι γηπεδούχοι προλάβαιναν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Το 10άρι: Ο Βιεϊρίνια κράτησε τον ΠΑΟΚ στην αρχή, ο Πέλκας τού έδωσε ώθηση στη συνέχεια. Οι δύο μαζί, έχουν πια 13 ασίστ φέτος στο πρωτάθλημα. Έξι ο Πορτογάλος, εφτά ο νεαρός Έλληνας.

Στον πάγκο: Έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια φέτος. Αυτό δεν ήταν ένα καλό για τον Βασιλακάκη και μαζί με την απουσία του Ουάρντα, το πρόβλημα έγινε μεγάλο για τον Ατρόμητο.

Γιατί κόουτς: Ο Νταμίρ Κάναντι και να ήθελε, δεν μπορούσε να έχει επιλογές. Πάλεψε για το καλύτερο, βελτίωσε την ομάδα του με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, αλλά όταν λείπουν οι τρεις από τους καλύτερούς του και σίγουρα ο κορυφαίος του, ο Ουάρντα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Για αυτό και έκανε δύο αλλαγές!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ 0-2

Γήπεδο: Περιστέρι
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Δημήτριος Γκάγκας
Τέταρτος: Γεώργιος Τζοβάρας
Γκολ: 36′ Τζάλμα Κάμπος, 56′ Κρέσπο
Κίτρινες: Ρισβάνης, Μπρούνο / Πέλκας, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μακ
Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76′ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (60′ Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βιερίνια, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Κάμπος (84′ Μακ), Λημνιός (64′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (78′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ