Κόμμα και πόλεμο στο κράτος των Αθηνών, ο Ιβάν

Κόμμα και πόλεμο στο κράτος των Αθηνών, ο Ιβάν

Ο Κώστας Καίσαρης, το βροντοφωνάζει: Το πολιτικό σύστημα, δεν έχει ανάγκη από μεσάζοντες. Το καλύτερο που έχει νά κάνει ο Σαββίδης είναι να ιδρύσει κόμμα.

ΣΤΗ βράση κολλάει το σίδερο. Η τώρα, η ποτέ. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το κόμμα ο Σαββίδης. Τώρα, που αυτή η πουτάνα η Αθήνα κλέβει από τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Τώρα που ξεπουλάνε τη Μακεδονία. Ένα 10% γιά ξεκίνημα το έχει στη τσέπη ο Ιβάν. Και γιατί δηλαδη, να μην κάνει κόμμα ο Σαββίδης; Οι άλλοι είναι καλύτεροι; Και να σας πω και το άλλο; Πολύ πιό εύκολη είναι η πολιτική από το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο έχεις να κάνεις με δαίμονες. Με σατανάδες. Στη πολιτική, οι αντίπαλοι είναι της πλάκας. Στη κυριωλεξία της πλάκας. Κάτι Λεβεντηδες κάτι Καμμένους και κάτι Σταύρους Θεοδωράκιδες, ο Ιβάν τους έχει για κολατσό. Στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις από που σούρχεται.

ΚΑΒΑΛΑ στο άλογο ήτανε ο ΠΑΟΚ. Πρώτος στη βαθμολογία και περίμενε Ολυμπιακό-ΑΕΚ στη Τούμπα γιά να καθαρίσει τη μπουγάδα. Στο 1.30 είχε φτάσει η απόδοσή του γιά κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέφτει το ρολό της ταμειακής στον Γκαρθία κι αρχίζει η περιπέτεια. Στη πολιτική, Σάββας Θεοδωρίδης να πάρει την ομάδα και να φύγει και να σου κάνει τέτοιο χουνέρι δεν υπάρχει. Ο Φώτης ο Κουβέλης, 15 χρόνια νεώτερος του Σάββα, είναι γιά τσάι και συμπάθεια. Παίζει «τελικό» με την ΑΕΚ, έχει τον δικό του το Γραμμένο στην ΕΠΟ και του στέλνουνε Κομίνη και Ποντίκη. Του ακυρώνουνε κανονικό γκολ και τον τυλίγουνε σε μιά κόλλα χαρτί με το φύλλο αγώνα. Δανεικά είναι αυτά βέβαια. Πέρυσι ήτανε αυτός με Κύζα και Καλφόγλου. Εφέτος με Κομίνη-Ποντίκη-Στυλιαρά, ήτανε κάποιος άλλος γρήγορος. Έτσι πάει. Μία σου και και μία μου. Ποιός Πόντιος, θα προλάβει να φάει τον άλλον. Στο μεταξύ έχει μπουκάρει με το σιδερικό και την έχει χύσει ολόκληρη τη καρδάρα με το γάλα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αυτό που έχει πει ο Αλή Πασάς στη κυρά Φροσύνη: «Η πείρα ανωτέρα της μαθήσεως». Πόσα λεφτά έχει βάλει μέχρι τώρα ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ; Μία ογδοντάρα στο νερό. Πόσα έχει βάλλει ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ; Ζερό. Με τα εννία εκατομμύρια του Γιουρόπα, το μαγαζί γιά εφέτος θα βγάλει και κέρδη. Όπως είχε κέρδη και σημαντικά μάλιστα, τις δύο χρονιές σε Γ και Β Εθνική. Πως αισθάνεσαι αν είσαι Σαββίδης, το πρωί που χτενίζεσαι και κυτάς στον καθρέφτη αν ξεφεύγει καμιά τρίχα από το μούσι. Πως αισθάνεσαι, που ο ΠΑΟΚ, σου έχει στοιχήσει ο κούκος αηδόνι; Και κυτάς τη βαθμολογία κι είσαι τρίτος και καταϊδρωμένος. Κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και κάτσει στον άσσο το ματς της Κυριακής στο Περιστέρι, σε καβαλάει κι ο Ατρόμητος και πας τέταρτος.Καλύτερα να μην το πω, πως αισθάνεσαι αν είσαι Σαββίδης.

ΣΤΗ πολιτική αντιθέτως, όλα είναι εύκολα. Με τα ψημάρια τους έλληνες έχεις να κάνεις. Με βόδια. Κι είναι και οι συνθήκες που ευνοούν. Το παραμύθι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει λάβει τέλος. Αυτό που θα μείνει στον Πάνο είναι τα στρατιωτικά μπουφάν στη ντουλάπα του. Να τα έχει να τα φοράει στις Απόκριες. Τελειώνει επίσης και το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Βασίλης Λεβέντης. Τι τύχη να έχει, η συγχώνευση που κάνανε Φώφη και Σταύρος; Αν είσαι ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις κατ ευθείαν τον Αλέξη. Δεν χρειάζεσαι μεσάζοντες. Αν θέλεις να φύγει ο Αλέξης, ψηφίζεις κατ ευθείαν Κυριάκο. Πως θα μπεις σ ένα λεωφορείο όταν δεν ξέρεις που πηγαίνει. Που θα κάνει τέρμα. Πως να ψηφίσεις τη Φώφη, όταν δεν ξέρεις κατά που θα τη κάνει μετά τις εκλογέ

ΤΩΡΑ με τη κρίση, πάντα υπάρχει χώρος στη Βουλή γιά μικρά κόμματα. Μίας, δύο χρήσεων, αλλά τη δουλειά τους τη κάνουνε. Ήτανε ο Καρατζαφερης, ξέφτισε πήρε τη θέση του στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Την ίδια τύχη θα έχουνε κι ο Καμμένος με τον Λεβέντη. Αυτό είναι βέβαιο. Γιατί λοιπόν κάποιος άλλός κι όχι ο Ιβάν. Ο Σαββίδης έχει όλο το πακέτο.
-Είναι ο πατριώτης που έφερε τα λεφτά του στην Ελλάδα και δίνει δουλειές και ψωμί στον κοσμάκη.
-Είναι υπέρμαχος της Ορθοδοξίας.
-Είναι σφόδρα αντίθετος στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
-Είναι Πόντιος.
-Είναι ο ΠΑΟΚ.
ΚΑΙ το κυριώτερο. Θα είναι ο πρώτος που θα σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και θα κηρύξει το πόλεμο στο κράτος των Αθηνών. Και μη μας διαφεύγει αυτό που είπαμε στη αρχή και είναι το πλέον σημαντικό. Σε ποιούς θ απευθύνεται. Όχι ότι οι Αθηναίοι είναι καλύτεροι, αλλά ποιοί είναι οι εκλεκτοί των Θεσσαλονικέων; Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Αν πας πίσω, βρίσκεις Τζοχατζόπουλο-Βενιζέλο και Ορφανό-Ιωαννίδη. Σήμερα, κυτάς δεξιά και βλέπεις το Ζουράρι. Κυτάς αριστερά και βλέπεις τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Αυτόν που είχε πει να πληρώνουν δίδακτρα οι μαθητές των Δημοσίων σχολείων. Πρώην ΠΑΣΟΚ. Πρώην γραφείο Τύπου, στη Νομαρχία επί Ψωμιάδη. Πρώην στο δημοτικό ραδιόφωνο επί Παπαγεωργόπουλου. Στην ΕΤ3 από το 1989 και εσχάτως βουλευτής του Σύριζα. Με μαχητική στάση κι αυτός σχετικά με το άδικον της τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

ΚΑΙ στο φινάλε ο ίδιος ο Ιβάν είναι που έχει πει, ότι ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ γιά να προστατεύσει τις επενδύσεις του. Τι πιό λογικό να κάνει κι ένα κόμμα γιά να προστατεύσει τις επενδύσεις του, ακόμα καλύτερα. Και γιά να τελειώνουμε: Γιατί να ψηφίζουν τους πάσης φύσεως αβανταδόρους του ΠΑΟΚ και να μην ψηφίζουν κατ ευθείαν Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ;

Στη μουσική επιλογή, ενας Κορεάτης τουρίστας παίζει μπάσο, στην ορχήστρα μουσικών του δρόμου στη Φλωρεντία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ