ΠΑΟΚ : Δεν μπορεί να πάει στο CAS

ΠΑΟΚ : Δεν μπορεί να πάει στο CAS

Η χθεσινή (28/3) απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση του ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ. Το παιχνίδι της Τούμπας κατακυρώθηκε με 3-0 στους ερυθρόλευκους και στον Δικέφαλο επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, χωρίς τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών (όπως είχε γίνει πρωτοδίκως). Καθώς το διαιτητικό δικαστήριο έβγαλε […]

Η χθεσινή (28/3) απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση του ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ. Το παιχνίδι της Τούμπας κατακυρώθηκε με 3-0 στους ερυθρόλευκους και στον Δικέφαλο επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, χωρίς τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών (όπως είχε γίνει πρωτοδίκως).

Καθώς το διαιτητικό δικαστήριο έβγαλε απόφαση σε 3ο βαθμό (προηγήθηκαν η πρωτόδικη απόφαση και η έφεση), ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει περισσότερο το θέμα για να δικαιωθεί στο αίτημα διεξαγωγής του αγώνα με τον Ολυμπιακό (καθώς δεν είχε ξεκινήσει ποτέ).

Η απόφαση του διαιτητικού (κατά της συγκεκριμένης ένστασης του Δικέφαλου) ήταν 3-2 ψήφοι εις βάρος του και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προσφύγει κάπου αλλού, καθώς το CAS λειτουργεί ως τριτοβάθμιο όργανο και από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, οι ελληνικές υποθέσεις έπαψαν να πηγαίνουν εκεί.

Βέβαια από την επόμενη σεζόν μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα αλλά αυτό δε θα αλλάξει την οριστική και αμετάκλητη απόφαση για το φετινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Στις συζητήσεις που έγιναν τελευταία για αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατατέθηκε πρόταση για κατάργηση ξανά του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, ώστε σε 3ο βαθμό οι υποθέσεις να πηγαίνουν στο CAS, αλλά οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα ισχύσει για τα επόμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ