Το ποδόσφαιρο είμαι εγώ…

Το ποδόσφαιρο είμαι εγώ…

Πραξικόπημα, Βαγγέλη Γραμμένου. Ανεβάζει τις μεικτές ομάδες Κ16 των ΕΠΣ Κυκλάδων και Ηρακλείου Κρήτης στη Θεσσαλονίκη γιά να αβαντάρει τα δικά του παιδιά της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ο ΙΔ, ήταν που είχε πει, L Etat c’est moi. Το κράτος είμαι εγώ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος, είναι που λέει, «το ποδόσφαιρο είμαι εγώ». Καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής. Απέναντι μαλιστα σε παιδιά 15 και 16 ετών.

Το τετραήμερο 10-13 Απριλίου, έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί η τελική φάση (φάιναλ-φορ) του πανελλήνιου πρωταθλήματος, μεικτών ομάδων των ΕΠΣ, Κ16. Με τις ομάδες που έχουν προκριθεί, να είναι των ΕΠΣ Ηρακλείου, Κυκλάδων, Αχαΐας και Μακεδονίας. Πού όρισε ο Λουδοβίκος του ελληνικού ποδοσφαίρου, την έδρα διεξαγωγής του τουρνουά; Τη Θεσσαλονίκη. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η ΕΠΟ της εξυγίανσης, γράφει την ισονομία, στα παλιά της τα παπούτσια. Κι ορίζει το φάιναλ-φορ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα σπίτι των δικών της παιδίων.

ΧΩΡΙΣ ίχνος ντροπής. Ψυχρά και ξετσίπωτα. Το πραξικόπημα του Βαγγέλη Γραμμένου έχει δύο παραμέτρους. Η πρώτη έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Είναι 100% αντιδεολογικό να ορίζεται το τουρνουά, στη έδρα της μίας από τις τέσσερις ομάδες. Που θα έχει το πλεονέκτημα να παίζει εντός έδρας και με διαιτητές της τοπικής ΕΠΣ.

Με τις «φιλοξενούμενους», όχι μόνο να υποχρεώνονται να αγωνιστούν, εκτός έδρας, αλλά και να ταλαιπωρούνται διπλά. Να διανύουν πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Από το Ηράκλειο Κρήτης δηλαδή και τη Σύρο, στη Θεσσαλονίκη αντί στην Αθήνα, που θα ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή. Όταν η ΕΠΟ μάλιστα καλύπτει τις μετακινήσεις μόνο με πλοία της γραμμής κι ακολούθως με πούλμαν η τρένο, κι όχι αεροπορικώς.

ΜΕ τη πρωταθλήτρια ομάδα μάλιστα, αφού πρόκειται για πανελλήνιο πρωτάθλημα, να έχει το πλεονέκτημα του μπόνους, των μορίων στις εισαγωγικές εξετάσεις γιά τα ΑΕΙ. Δεν είναι δηλαδη, μόνο το ονόρε του πρωταθλητή αλλά και η επιβράβευση στις πανελλήνιες. Με τον Γραμμένο να νοθεύει στυγνά και απροκάλυπτα τον ανταγωνισμό. Γιά να κάνει αβάντα στα παιδιά της δηκιάς του ΕΠΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και η ταλαιπωρία των γονέων. Όσων δηλαδή θα θελήσουν να δουν τα παιδιά τους στο φάιναλ-φορ. Με το κόστος της μετακίνησης να είναι σαφώς υψηλωτερο. Στην Αθήνα που θα ήταν η μέση αλλά και τίμια λύση, θα υπήρχε γιά αρκετούς απ αυτούς, η δυνατότητα της φιλοξενίας στο σπίτι κάποιων συγγενών. Όπως αντίστοιχα και γιά τους Θεσσαλονικείς, αν το τουρνουά διεξαγώταν στη πρωτεύουσα. Να αποφύγουν δηλαδή, τα έξοδα της τετραήμερης διανυκτέρευσης κσι διατροφής. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα γιά τον Λουδοβίκο του ποδοσφαίρου. Πάνω απ όλα τα δικά του παιδιά κι όλα τα άλλα τσιμέντο να γίνουν.

Η δικαιολογία, που επικαλούνται στην ΕΠΟ, είναι το φάιναλ-φορ Κ14 που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα επίσης στη Θεσσαλονίκη. Ότι οι δύο από τις τέσσερις ομάδες είναι των ΕΠΣ Ξάνθης και Δράμας. Και κρίθηκε δεοντολογικό να γίνουν τα ματς στη γειτονική Θεσσαλονίκη, όπου θα υποχρεωθούν να ταξιδέψουν οι ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών και Αχαίας που συγκροτούν τη τετράδα του φάιναλ-φορ. Να δεχθείς ότι πράγματι, γιά οργανωτικούς λόγους, τα δυο τουρνουά πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα, στη ίδια πόλη.

Ακόμα και σ αυτή τη περίπτωση όμως, η Αθήνα και πάλι θα ήταν η ενδεδειγμένη μέση λύση. Όταν η αναλογία Βορρά-Νότου, στις οκτώ ομάδες είναι 3-5. Με τον Γραμμένο να επιλέγει να αδικηθούν και να ταλαιπωρηθούν οι πέντε, γιά να ευνοηθούν τα δικά του παιδιά της Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ