ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 1-0

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 1-0

Και τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ και επιστροφή στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ. Με Λιβάγια (25΄) και δέκα παίκτες η Ένωση 1-0 τον ΠΑΟΚ. Κατόρθωσε να τελειώσει με 9 ο ΠΑΟΚ

Δεν είναι «επίσημο». Το ξεκαθαρίζουμε προκαταβολικά, μιας και τυπικά ο Ατρόμητος διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έπειτα και από την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Πρακτικά όμως οι… επισημότητες προφανώς και δεν ενδιαφέρουν στην παρούσα φάση την ΑΕΚ. Την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ που έπειτα από τον Ολυμπιακό, «καθάρισε» σε εντός έδρας ντέρμπι και τον ΠΑΟΚ. Και το έκανε με πολύ μεγάλη ευκολία τηρουμένων των αναλογιών (1-0).

Τι εννοούμε; Πως ματσάκι που το κυνηγάς με παίκτη λιγότερο από το 8΄(λόγω της ανόητης αποβολής του Αραούχο) και το κλειδώνεις άνετα στο «τρίποντο», είναι δώρο Θεού. Πόσο μάλλον όταν αυτό σε επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας (έστω με συγκατοίκηση). Και το κάνεις στο ίδιο απόγευμα με την «γιορτή» της ομάδας μπάσκετ που έπειτα από 18 χρόνια επιστρέφει σε τελικό. Δώρο που μόνο ο.. εκτός έδρας ΠΑΟΚ μπορεί να σου το προσφέρει. Ο κυπελλούχος Ελλάδας που όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα που του προέκυψε αλλά κατάφερε το αμίμητο. Πρώτον να δεχθεί γκολ όσο είχε εκείνος παίκτη παραπάνω (Λιβάγια 25΄) και δεύτερον να μείνει εκείνος με παίκτη λιγότερο (ναι με 9!!!!) στην διαδρομή που έμενε μπας και καταφέρει να πάρει κάτι παραπάνω από τις… αναμνήσεις! Έξω ο Ζαμπράνο από το 35΄. Έξω και ο νευρικός Μπίσεβαρ από το 90!.

Τρομερά πράγματα για τον Δικέφαλο του Βορρά που έχει 15 βαθμούς στην έδρα του (5 στα 5 ) και μόλις 3 (σε 5 ματς) μακριά από την Τούμπα.

Το κλειδί: Ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ αντέδρασε στο αριθμητικό μειονέκτημα. Στην αποβολή του Αραούχο. Δεν έχασε την ψυχραιμία της, δεν βγήκε από το πλάνο της και τελικά δικαιώθηκε σε ένα ματς όπου οι καλές φάσεις ήταν λίγες, αλλά το κίνητρο… πολύ!

Το 10αρι: Ο Σιμόες. Όχι μόνο διότι «δημιούργησε» το 1-0 με την πάρε βάλε πάσα στον σκόρερ Λιβάγια (25΄), αλλά γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή στον «κορμό» του Μανόλο Χιμένεθ. Πάρα πολλά χιλιόμετρα, πάρα πολλές προσωπικές μονομαχίες. Μια φυσιογνωμία σχεδόν ηγετική, που είναι πλασμένη για «οριακά» ματς.

Στον πάγκο: Ο Αραούχο. Μυαλό… μικρού παιδιού. Άφησε την ΑΕΚ από το 8΄με παίκτη λιγότερο, για χτύπημα στον Ζαμπράνο. Και μιας και τέτοιες ιστορίες έχουν πάντα και το επιπλέον; Χάνει και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Γιατί κόουτς: Τι πρέπει να γίνει κύριε Λουτσέσκου για να πετύχει ο ΠΑΟΚ όχι νίκη, αλλά έστω γκολ μακριά από την Τούμπα; Μετρά τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με μόλις 1 γκολ ενεργητικό. Άρα και πάλι καλά να λέει ο Δικέφαλος με βάση το ενεργητικό του. Δεν θα λέγαμε όμως το ίδιο και για τον Ρουμάνο προπονητή που μάλλον θα πρέπει να βρει κάποια στιγμή τις απαντήσεις.

AEK-ΠΑΟΚ
Ημίχρονο: 1-0

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Καμπούρης Βασίλειος, Δημητριάδης Ιορδάνης.

Σκόρερ: Λιβάγια 25΄

AEK: Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66΄Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος ( 74΄Γαλανόπουλος), Αραούχο

ΠΑΟΚ: Ρέι, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς 42΄Κρέσπο), Λέο Μάτος, Τσίμιροτ, Σάκοφ (46΄ Τζάλμα Κάμπος), Πέλκας (68΄Μπίσεβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ