Παναθηναϊκός : Συμφώνησαν στο μοίρασμα και περιμένουν την Κυβέρνηση!

Παναθηναϊκός : Συμφώνησαν στο μοίρασμα και περιμένουν την Κυβέρνηση!

Μίνιμουμ στα 100 εκατ. ευρώ η συμμετοχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο πρότζεκτ «Athens Alive».

Τη μετοχική σύνθεση στο πρότζεκτ «Athens Alive» συμφώνησαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του, στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Λονδίνο, όπου η κάθε πλευρά συνοδευόταν από τους νομικούς της συμβούλους.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θα συμμετέχει στο 20% του πρότζεκτ, αλλά στην ΠΑΕ την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη (εκεί φυσικά δεν υπάρχει μετοχική σύνθεση) θα είναι ο κυρίαρχος, αφού το ποσοστό του θα φτάνει το 80%. Η οικονομική συνδρομή του Γιαννακόπουλου στον κουμπαρά του συγκεκριμένου μεγαλεπήβολου σχεδίου θα είναι μίνιμουμ 100 εκατ. ευρώ! Και μπορεί ν’ αυξηθεί, διότι όπως ανέφεραν πρόσφατα οι συμπαίκτες του, το ύψος της επένδυσης στο ΟΑΚΑ θα αγγίξει το 1,1 δις!

Μετά τη συμφωνία μεταξύ τους, απομένει φυσικά το πιο δύσκολο κομμάτι, που είναι η οριστική συμφωνία με την Κυβέρνηση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Επιθυμία του Γιαννακόπουλου είναι να υπάρξει άμεσα εξέλιξη, αλλά μοιάζει δύσκολο να τρέξουν όλα πριν περάσει ένα τρίμηνο. Σε κάθε περίπτωση τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας του Γιαννακόπουλου με τους συνεργάτες του είναι τα εξής:

1.Η συμμετοχή στο «Athens Alive» είναι 80% για τους συνεργάτες του Γιαννακόπουλου και 20% για τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.

2. Το 80% θα είναι το ποσοστό στη μετοχική σύνθεση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν αυτές ενταχθούν στο συνολικό πρότζεκτ. Ο Γιαννακόπουλος θα είναι το αφεντικό στον σύλλογο ως γνώστης της κατάστασης στον αθλητισμό της χώρας και της εμπειρίας του σε πρωταθλητισμό από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ. Οι συνεταίροι θα τρέξουν φυσικά το θέμα των γηπέδων, τις εμπορικές χρήσεις και ό,τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στο πρότζεκτ.

3. Εγκρίθηκε η υποχρεωτική παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ως επικεφαλής σε ΠΑΕ, ΚΑΕ κι Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τρία χρόνια από την ημέρα που θα πέσουν οι υπογραφές. Η οικονομική συμμετοχή του στον κουμπαρά της συνολικής επένδυσης ορίζεται τουλάχιστον στα 100 εκατ. ευρώ! Και μπορεί να διπλασιαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ