Προς υπογραφή MoU ο Αλαφούζος με το «team Γιαννακόπουλου»

Προς υπογραφή MoU ο Αλαφούζος με το «team Γιαννακόπουλου»

Μετά την επιστολή των επενδυτών προς τον Γιάννη Αλαφούζο, οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Το deadline για την αποκλειστικότητα, το πιθανό ταξίδι των επενδυτών στην Ελλάδα και το καυτό ζήτημα της αδειοδότησης της ΠΑΕ.

Η επιστολή της κοινοπραξίας «Athens Alive», η οποία βρίσκεται στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στον Γιάννη Αλαφούζο ξεκαθάρισε τα πράγματα όσον αφορά τον στόχο της και τον σκοπό της. Θέλει να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί φυσικά με το «φιλέτο» που λέγεται ΟΑΚΑ και να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση, που θα αλλάξει το τοπίο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και φυσικά τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Είναι λογικό όταν μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο deal και ιδιαίτερα μετά τα όσα έχει τραβήξει ο Παναθηναϊκός όλα τα προηγούμενα χρόνια, να υπάρχει επιφυλακτικότητα και να διατηρείται χαμηλά η… μπάλα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς και για ένα ελληνικό όνομα όπως του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που εγγυάται τη σοβαρότητα της κατάστασης και της πρότασης. Και φυσικά, κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από την ενεργή συμμετοχή της κυβέρνησης, που χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.

Όπως δεν μπορεί να προχωρήσει, όσον αφορά την ΠΑΕ και χωρίς τη συγκατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου, που παραμένει αυτή τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος, περιμένοντας ωστόσο και ο ίδιος εδώ και μήνες να βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος προκειμένου να βγάλει από πάνω του την «καυτή πατάτα» που είναι για τον ίδιο ο Παναθηναϊκός.

Τις τελευταίες μέρες, μετά και την επιστολή των επενδυτών προς τον Αλαφούζο, υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις επαφές που έχουν κάνει οι άνθρωποι της κοινοπραξίας με αυτούς του Αλαφούζου έχει γίνει λόγος για MoU (Memorandum of Understanding), ένα σύμφωνο κατανόησης όπως είναι ο ακριβής όρος του. Επί της ουσίας, ένα σύμφωνο συνεργασίας, που θα τους επιτρέπει να περάσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Πιθανό το ταξίδι των επενδυτών στην Αθήνα

Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό, μετά την αυριανή επίσκεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τους επενδυτές/συνεργάτες του, να ακολουθήσει ακόμα μία. Αυτή τη φορά από εκείνους προς την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν είτε με τους άμεσους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, είτε και με τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού και να προχωρήσουν από κοντά στην υπογραφεί του MoU.

Ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα αναφέρει αύριο στην κοινοπραξία όλα όσα του έχουν μεταφερθεί από την πλευρά Αλαφούζου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη επιστολή από τον Mr ΣΚΑΪ προς τους επενδυτές, ως απάντηση στην επιστολή που του έστειλαν.

Το deadline που σκέφτεται ο Αλαφούζος

Μέσα στους όρους που έστειλαν οι επενδυτές και υπήρχαν στην επιστολή, ήταν και η αποκλειστικότητα που θέλουν όσον αφορά το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ. Δηλαδή να μην υπάρξουν επαφές με άλλους υποψήφιους αγοραστές της ΠΑΕ. Κάτι που μέχρι ενός σημείου βρίσκει θετικό τον Αλαφούζο.

Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν θα εμφανιστεί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος για την ομάδα και ο συγκεκριμένος όρος τον προβληματίζει, με αποτέλεσμα να σκοπεύει να βάλει ένα χρονικό περιθώρια που να αφορά την αποκλειστικότητα.

Όπως σκέφτεται και έναν ακόμα όρο, εκείνον που λέει για τη μη πώληση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή μέχρι τη λήξη των συζητήσεων. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τον κίνδυνο του υποβιβασμού, αν δεν ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης. Και αν… αύριο έφτανε μια πρόταση για παράδειγμα για τον Κουρμπέλη, τότε θα ήταν αδύνατον να την αρνηθεί.

Το καυτό ζήτημα της αδειοδότησης

Όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, τα πράγματα μόνο θετικά δεν είναι για τον Παναθηναϊκό, αφού η διάταξη της UEFA δεν φαίνεται πως μπορεί να περάσει από την ΕΠΟ, κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα το τριφύλλι και το στέλνει κατευθείαν στον υποβιβασμό.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σιγουριά. Κάποιες «πηγές» αναφέρουν πως σε περίπτωση που συμβεί η ζημιά δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πρόθεση του Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του, αφού το πρότζεκτ είναι τεράστιο και δεν αφορά μονάχα τον Παναθηναϊκό.

Όμως το βέβαιο είναι πως θα μιλάμε με άλλα δεδομένα και κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις. Ωστόσο, επειδή εμπλέκεται και η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο deal, ο αγώνας που δίνεται απ’ όλες τις πλευρές για να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος τις τελευταίες ώρες. Και όλοι έχουν την ελπίδα πως στο τέλος το τριφύλλι θα καταφέρει να μείνει ζωντανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ