Συναγερμός στον Παναθηναϊκό για την αποφυγή του υποβιβασμού – Δεν περνάει η διάταξη της UEFA

Συναγερμός στον Παναθηναϊκό για την αποφυγή του υποβιβασμού – Δεν περνάει η διάταξη της UEFA

Οι πληροφορίες πως η ΕΠΟ αδυνατεί βάσει νόμου να περάσει τη διάταξη που υπάρχει στην UEFA φέρνουν… τρέξιμο στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού η κλεψύδρα αδειάζει και κάθε μέρα που περνάει στέλνει τον σύλλογο στη FootballLeague.

Σκωτσέζικο ντους. Κάπως έτσι είναι η μέρα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που από το πρωί διάβαζαν και άκουγαν για τις ενέργειες του Γιαννακόπουλου και των ξένων επενδυτών συνεργατών του να μπουν στην ΠΑΕ και να προχωρήσουν σε επένδυση πολλών εκατομμυρίων, αλλά παράλληλα διαπιστώνουν πως τα πράγματα για την ομάδα τους και την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα μόνο θετικά δεν είναι.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ φαίνεται πως αδυνατεί να περάσει τη διάταξη που υπάρχει στην UEFA και η οποία δίνει τριετή περίοδο χάριτος και επιτήρησης λόγω ειδικών συνθηκών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως ο Παναθηναϊκός. Μια διάταξη στην οποία σχεδόν είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό, αφού αδειοδότηση με τον φάκελο που θα παραδώσουν δεν πρόκειται να πάρουν. Κι αν δεν υπάρχει διάταξη, τότε υπάρχει υποβιβασμός!

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει τροποποιήσεις μεσούσης της σεζόν, αφού είναι εκτός νόμου κάτι τέτοιο και είναι πιθανό το Δ.Σ να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Και στον Παναθηναϊκό πλέον τρέχουν για να προλάβουν.

Από νωρίς το απόγευμα στους πράσινους επικρατεί συναγερμός. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις, αφού τούτη την ώρα μοιάζει ο μοναδικός που μπορεί να δώσει τη λύση και να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να διακανονίσει όλες τις οφειλές που υπήρχαν μέχρι και 31 Δεκεμβρίου ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει την άδεια και να μην υποβιβαστεί.

Ωστόσο, τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά, ο Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος να τα αναλάβει εξ ολοκλήρου, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει πως στους επόμενους μήνες πιθανότατα δεν θα είναι καν στην ΠΑΕ, αλλά οι πιέσεις προς το πρόσωπό του είναι έντονες. Κυρίως για να αποφύγει τη ρετσινιά και την «ταμπέλα» πως ήταν αυτός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πιο ντροπιαστική στιγμή της ιστορίας του. Ωστόσο, οι πιθανότητες που δίνουν ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντός του είναι λίγες και στο μόνο που ελπίζουν είναι είτε στην αλλαγή κανονισμού, είτε στο να περάσει τελικά η διάταξη της UEFA.

Παράλληλα, υπάρχουν επαφές τόσο με την ΕΠΟ, όσο και με την κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί λύση και ο Παναθηναϊκός να γλιτώσει τον… γκρεμό στον οποίο οδεύει ολοταχώς. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, αφού ο χρόνος δεν υπάρχει και το δεκαήμερο που απομένει είναι το πιο κρίσιμο στην ιστορία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ