Γιώργος Βασιλειάδης : «Την ομορφιά των 40 ετών θα την φτιάχναμε σε έξι μήνες;»

Γιώργος Βασιλειάδης : «Την ομορφιά των 40 ετών θα την φτιάχναμε σε έξι μήνες;»

Δείτε τι απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ερωτώμενος για την πολιτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την σχέση της Κυβέρνησης με τον Ιβαν Σαββίδη.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» και απάντησε σε ορισμένα καυτά ερωτήματα που του έθεσε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Δείτε τι ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν δέχομαι μηδενιστικές αναφορές. Το τι έχουμε πετύχει 3 χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει και να το μειώνει κανείς. Καταφέραμε πράγματα που πριν από τρία χρόνια ήταν απλά τα ζητούμενα. Δεν πρέπει να φορτωθεί στον ΠΑΟΚ το… προπατορικό αμάρτημα. Δεν πιστεύω να έχετε την απαίτηση, την ομορφιά των τελευταίων 40 ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο να την διορθώσουμε εμείς μέσα σε έξι μήνες και ένα χρόνο;»

Ενώ για τη σχέση Σαββίδη – ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος: «Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. ‘Η θα καταλογίζετε συγκεκριμένες κατηγορίες στην κυβέρνηση ή ας προχωρήσουμε παρακάτω, χωρίς ασάφειες. Άλλωστε αντιδράσαμε ακαριαία και καταδικάσαμε άμεσα την ενέργειά του… φίλου μας, όπως τον χαρακτηρίσατε».

Ερωτώμενος επίσης από τον Κυριάκο Θωμαΐδη, αναφορικά με την προανακριτική εξέταση που υπάρχει για τις καταγγελίες περί εξαγοράς ψήφων κατά τη διάρκεια των εκλογών της ΕΠΟ, ανέφερε: «Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το τμήμα Αθλητικής Βίας για να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων. Θα μετατραπεί σε τμήμα «Αθλητικής Βίας και Αθλητικού Εγκλήματος». Το σκεπτικό μας και όλες μας οι δράσεις γίνονται με έναν και μόνο γνώμονα. Όλα στο φως.»

Παράλληλα προανήγγειλε και νέο, βελτιωμένο Αθλητικό Νόμο: «Τον «Νόμο Κοντονή» εννοείται πως τον έχω διαβάσει. Έχει μέσα εξαιρετικά σημεία, αλλά και ορισμένα παράθυρα ή ασάφειες. Για αυτό και άμεσα θα κατατεθεί νέος Αθλητικός Νόμος (απέφυγε όμως θα θέσει σαφές χρονικό πλαίσιο).»

Στην ερώτηση, αν νιώθει αδύναμος να δράσει έναντι μεγάλων επιχειρηματιών και mediaρχών και να… σπάσει αυγά, ανέφερε: «Αν σπάω αυγά η όχι, εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Όλοι βλέπουμε τα γεγονότα με… γυαλιά. Αυτά που έκανα στη θητεία μου και οι τομές που έχουμε φέρει είναι σημαντικά. Δεν σκέφτομαι επουδενί την παραίτηση. Θα κριθούμε όλοι στην Κυβέρνηση, στο τέλος της θητείας μας. Ήδη έχουν προηγηθεί ενέργειες που τις θεωρώ προσωπικά μου «γαλόνια». Έχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε.»

Τέλος σε σχετική ερώτηση της Μαίρης Μπενέα, για τα φαινόμενα βίας και την απαγόρευση μεμονωμένων μετακινήσεων οπαδών ο Υφυπουργός ανέφερε: «Η βία θα εξαλειφθεί αν σοβαρευτούν και οι ιδιοκτήτες ομάδων. Υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Τα περιστατικά βίας είναι μεμονωμένα φέτος. Όσον αφορά τις μετακινήσεις οπαδών, ζητήσαμε προτάσεις από την Λίγκα και αυτό που πήραμε ως απάντηση ήταν «να μην υπάρχει ποινική ευθύνη των προέδρων των ΠΑΕ». Ε, όχι…»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ