Οι τρεις ενδεκάδες της φετινής ΑΕΚ!

Οι τρεις ενδεκάδες της φετινής ΑΕΚ!

Μπορεί η ΑΕΚ να είναι από τις ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από όλους, αλλά ήταν και η μοναδική ομάδα που αγωνιζόταν σε τρεις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ με το «μικρό» ρόστερ, έχει χρησιμοποιήσει τρεις ενδεκάδες(παρά έναν παίκτη) στο φετινό πρωτάθλημα. Από αυτούς, τέσσερις δεν είναι πια στην Ένωση και τρεις είναι εδώ και καιρό τραυματίες.

Σημαίνουν κάτι όλα αυτά; Καταρχάς σημαίνουν ότι το ρόστερ δεν είναι «μικρό». Διότι αυτή ήταν μια κατηγορία που ακολούθησε την Ένωση σε όλη την σεζόν της. Ο Μανόλο Χιμένεθ στην φετινή Super League έχει χρησιμοποιήσει 32 ποδοσφαιριστές. Έχει διαθέσιμους 25, αφού έχουν φύγει Αλμέιδα, Βινίσιους, Πατίτο, Τρίστανσον, ενώ τρεις είναι τραυματίες εδώ και καιρό. Μάνταλος, Γιόχανσον, Τσόσιτς.

Οι 32 ποδοσφαιριστές είναι στην ουσία τρεις ενδεκάδες. Και όπως να το κάνουμε, μια ομάδα που έχει παίξει το πρωτάθλημα με τόσους, σίγουρα δεν λες ότι έχει μικρό ρόστερ.

Ποιοι είναι με σειρά Super League:
Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Γιακουμάκης, Λιβάια, Αραούχο, Γκάλο, Μπακασέτας, Τσόσιτς, Τσιντώτας, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Κονέ, Ανέστης, Χουλτ, Μασούντ, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιαννούτσος, Μοράν, Γιούσης, Αλμέιδα, Βινίσιους, Πατίτο, Τρίστανσον, Βλαχομήτρος.

Όλα αυτά από μόνα τους, όμως, δεν λένε και πολλά. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι από τις ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από όλους, αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν η ομάδα που για καιρό ήταν η μοναδική που αγωνιζόταν σε τρεις διοργανώσεις. Άρα χρειαζόταν επιλογές.

Το εντυπωσιακό, λοιπόν, για την ΑΕΚ είναι ότι δεν έχει ούτε έναν(!) ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει τα 2.000 λεπτά συμμετοχής. Τα διαθέσιμα είναι 2.250 λεπτά και περισσότερα, αφού η Super League στα στατιστικά της μετράει και τις καθυστερήσεις. Ο Αθανασιάδης, λοιπόν, ο τερματοφύλακας του Αστέρα που δεν έχει χάσει ούτε αγώνα, ούτε λεπτό, έχει αγωνιστεί 2.377 λεπτά.

Είναι, λοιπόν, αυτό ενδεικτικό για το ροτέισον που κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ. Μάλιστα, εκείνοι που έχουν ξεπεράσει τα 1.500, είναι επίσης ελάχιστοι: Μπακάκης, Βράνιες, Αραούχο, Λιβάια, Γκάλο. Μόλις πέντε. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσο λίγους.

Και τα 1.000; Εκεί πλέον ο αριθμός ανεβαίνει. Λόπες, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλος. Δηλαδή, οχτώ. Και πέντε που έχουν πάνω από 1.500, σύνολο 13. Κάπως έτσι προκύπτει και ο βασικός κορμός. Αυτός ναι, μπορεί να είναι μικρός.

Αλλά ρόστερ που έχει παίξει την σεζόν στο πρωτάθλημα με 32 ποδοσφαιριστές, όχι αυτό δεν το λες «μικρό»…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
ΜΠΑΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 94
ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 1796
ΛΟΠΕΣ ΕΛΝΤΕΡ 1173
ΒΡΑΝΙΕΣ ΟΓΚΝΙΕΝ 1508
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 1244
ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ ΑΣΤΡΙΤ 661
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 1292
ΣΙΜΟΕΣ ΑΝΤΡΕ 1134
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 159
ΛΙΒΑΪΑ ΜΑΡΚΟ 1681
ΑΡΑΟΥΧΟ ΣΕΡΤΖΙΟ 1510
ΓΚΑΛΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ 1841
ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΤΑΣΟΣ 1169
ΤΣΟΣΙΤΣ ΟΥΡΟΣ 688
ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1222
ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΓΙΑΚΟΜΠ 690
ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ΝΤΜΙΤΡΟ 1060
ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 752
ΚΟΝΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 631
ΑΝΕΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 946
ΧΟΥΛΤ ΝΙΚΛΑΣ 282
ΣΟΤΖΑΕΪ ΜΑΣΟΥΝΤ 466
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1152
ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ΒΙΚΤΩΡ 591
ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 93
ΜΟΡΑΝ ΕΡΙΚ 510
ΓΙΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 16
ΑΛΜΕΪΔΑ ΟΥΓΚΟ 28
ΝΤΕ ΦΡΕΪΤΑΣ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ 162
ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΠΑΤΙΤΟ 73
ΤΡΙΣΤΑΝΣΟΝ ΑΡΝΟΡ 81
ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 12

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ