Στην Αγγλία κάνουν λόγο για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

Στην Αγγλία κάνουν λόγο για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με υποβιβασμό από την κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας μετά την εισβολή του τρελαμένου ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη, στο γήπεδο υπό την κατοχή όπλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά δημοσιεύματα στην Αγγλία.

Μπορεί να πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από την Κυριακή (11/03) και το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο στιγματίστηκε από την ένοπλη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη με απειλητικές διαθέσεις προς τον διαιτητή του αγώνα Γιώργο Κομίνη, όμως διεθνή Μέσα δεν έχουν σταματήσει τις εκτενείς αναφορές στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, δημοσιεύματα τόσο της βρετανικής Sun όσο και της Guardian στέκονται στις πιθανές τιμωρίες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και κάνουν λόγο μέχρι και για υποβιβασμό!

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν:

The Sun

«Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε αξιωματούχους της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα για να συζητήσουν τα όσα ακολούθησαν μετά το παιχνίδι μετά τις επαίσχυντες σκηνές. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να υποβιβαστεί μετά την κίνηση του τρελαμένου ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μια αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης και μάλιστα υπό την κατοχή όπλου. Ο 58χρονος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ εισέβαλε στο γήπεδο μετά την ακύρωση ενός γκολ της ομάδας του στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης γεγονός που προκάλεσε μαζική εισβολή στο γήπεδο, πριν ο διαιτητής αποφασίσει να διακόψει το παιχνίδι.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη βάσει του άρθρου 19, το οποίο προβλέπει για την υπαίτια ομάδα, έως και υποβιβασμό σε περίπτωση εκφοβισμού ή απειλών εναντίον αξιωματούχων του αγώνα. Μια μικρότερη τιμωρία θα μπορούσε να είναι κάποιο βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή και αφαίρεση βαθμών μετά τις επαίσχυντες σκηνές και τις απειλές. (την βαρύτητα του παραπτώματος θα κρίνει ο Αθλητικός Δικαστής)

Ο Σαββίδης – ένας Ελληνορώσος επιχειρηματίας που γεννήθηκε στη Γεωργία και φερόμενος φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν – κινδυνεύει με πρόστιμο και απαγόρευση από το ποδόσφαιρο για τρία έως πέντε χρόνια για τις απειλές προς τους άρχοντες του αγώνα. Οι ενέργειες του Σαββίδη οδήγησαν σε αναστολή όλων των ελληνικών αγώνων, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσε την διακοπή του πρωταθλήματος τη Δευτέρα μετά από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, ζήτησε συγγνώμη για την κίνησή του αλλά ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ απείλησε κανέναν! Ο ΠΑΟΚ ο οποίος βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία πίσω από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, συμμετείχε και σε ένα ακόμα βίαιο επεισόδιο μόλις τον περασμένο μήνα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία χτυπήθηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί οριστικά», αναφέρει η Sun παραθέτοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το ντέρμπι Δικεφάλων.

The Guardian

«Στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τα γήπεδα μέχρι και πέντε χρόνια. Ο Ρώσος ολιγάρχης και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού συλλόγου, ο οποίος εξέπληξε τους θεατές όταν εισέβαλε στο γήπεδο οπλοφορώντας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Ελλάδα, διατάχθηκε να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα την Παρασκευή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Ο Ιβάν Σαββίδης προσπάθησε να κινηθεί ενάντια στον διαιτητή μετά την ακύρωση ενός γκολ της ομάδας του στο 89ο λεπτό του αγώνα της Superleague εναντίον της ΑΕΚ την Κυριακή. Το παιχνίδι λίγο αργότερα διεκόπη. Ο 59χρονος πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, ο οποίος φημολογείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Ελλάδας, αντιμετωπίζει ήδη πειθαρχικά μέτρα από τις ποδοσφαιρικές αρχές για το περιστατικό.

Στον Σαββίδη αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον €50.000 (£ 44.000) και ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αξίωνε μέχρι και το πρωτάθλημα, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος μέχρι και με υποβιβασμό.

«Δεν εμφανίστηκε μετά από το συμβάν και σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, δεν είναι πλέον στη δικαιοδοσία μας να τον συλλάβουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Το θέμα είναι τώρα στα χέρια της δικαιοσύνης». Μετά την ανακοίνωση της ποινικής δίωξης, ο γιος του μεγιστάνα έγραψε στο Instagram: «Είμαστε στη Ρωσία – ένα μικρό μήνυμα προς όλους τους εχθρούς μας πριν αποχωρήσουμε». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομίας εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Σαββίδης δεν συνελήφθη και διερωτήθηκε αν είχε «προνομιακή μεταχείριση».

Σε μια προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τον μεγιστάνα, του οποίου το αμφισβητούμενο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα λάβει σκληρά μέτρα συμπεριλαμβανομένης της αόριστης αναστολής του πρωταθλήματος.

Μιλώντας από τις ΗΠΑ, ο κύριος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν σε αγαστή συνεργασία με τον Σαββίδη, βοηθώντας τον να διευρύνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση από τα Μέσα που βρίσκονται υπό την κατοχή του.

Ο μεγιστάνας, ο οποίος έγινε το 2013 επίτιμος πολίτης της Ελλάδας, αγόρασε μετοχές του τηλεοπτικού καναλιού Mega channel αλλά και τρεις μεγάλες εφημερίδες το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων του ΕΘΝΟΥΣ. Τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία περιλαμβάνουν το στρατηγικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα βόρεια της χώρας και εταιρείες καπνών. Λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική σημασία της χώρας στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης και τις ενδείξεις της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, οι ολιγάρχες που επεκτείνονται συνεχώς έχουν προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς διπλωμάτες. Στην ιστοσελίδα του, όπου απεικονίζεται όταν τιμήθηκε από τον Πούτιν, ο Σαββίδης γράφει για τη «συμβολή του στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας».

Την Τετάρτη, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFA, προειδοποίησε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν «στην άκρη του γκρεμού». «Οι κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας θα αποκλείονται από τις διεθνείς διοργανώσεις αν δεν υπάρξει άμεσα κάθαρση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός επικεφαλής της Επιτροπής της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, η οποία έχει συσταθεί για την παρακολούθηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και βρέθηκε στην Ελλάδα. «Αυτή η συμπεριφορά μας ώθησε να έρθουμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Η βία πρέπει να σταματήσει για να συνεχίσουν τα παιχνίδια.»

Σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, αποδίδοντάς την στην «ευρεία αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρει η Guardian. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ