Δημήτρης Μάνος: Το καλασνίκοφ από την Κρήτη, στη διαδρομή για Πειραιά

Δημήτρης Μάνος: Το καλασνίκοφ από την Κρήτη, στη διαδρομή για Πειραιά

Ιδιαίτερη περίπτωση, όσο ιδιαίτερη η αίσθηση του με θέα στα αντίπαλα δίχτυα. Ένας αυθεντικός γκολτζής που έχει μετατρέψει το πρωτάθλημα της Football League σε υπόθεση αυστηρά προσωπική. Αν δεν πιστεύεται εμάς; Ρίξτε μια ματιά στα 16 γκολ (και τις 6 ασίστ) σε 17 συμμετοχές και μάλλον δεν θα χρειαστεί κάποια επιπλέον διευκρίνιση. Ούτε για το […]

Ιδιαίτερη περίπτωση, όσο ιδιαίτερη η αίσθηση του με θέα στα αντίπαλα δίχτυα. Ένας αυθεντικός γκολτζής που έχει μετατρέψει το πρωτάθλημα της Football League σε υπόθεση αυστηρά προσωπική. Αν δεν πιστεύεται εμάς; Ρίξτε μια ματιά στα 16 γκολ (και τις 6 ασίστ) σε 17 συμμετοχές και μάλλον δεν θα χρειαστεί κάποια επιπλέον διευκρίνιση. Ούτε για το αν ο Δημήτρης Μάνος είναι ο απόλυτος σταρ της δεύτερης κατηγορίας, ούτε για το πώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ τον έχουν… περικυκλώσει με τον ΟΦΗ να καταλαβαίνει πως είναι σχεδόν απίθανο να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και του χρόνου. Ακόμη και αν είναι ξανά κάτοικος της Super League.

Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει αρκετά την περίπτωση του. Τόσο… όσο να νιώθει πως ελέγχει απόλυτα την κατάσταση για τον διεθνή με την U-21 σέντερ φορ. Τον Δημήτρη Μάνο με καταγωγή από τα Τρίκαλα Ημαθίας, που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή στη Βέροια, μετακόμισε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη και βρήκε την… εύφορη κοιλάδα του, στα χρώματα του ΟΦΗ. Ο 24άχρονος άσος είναι εκείνης της «κοπής» που μπορεί να τα κάνει όλα στο χορτάρι. Η καλή του θέση είναι μέσα στο «κουτί», αλλά με την ίδια άνεση αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επίθεσης και σαν περιφερειακός.

Σαν σέντερ φορ φέτος με τον ΟΦΗ έχει 10 γκολ και 2 ασίστ σε 7 συμμετοχές. Άλλα 5 γκολ και 2 ασίστ μετρά ως δεξιός «πλάγιος», ενώ 1 γκολ και 2 ασίστ έχει στα 2 ματς που αγωνίστηκε ως περιφερειακός. Δεν τα βρίσκεις εύκολα αυτά τα στοιχεία στο ποδόσφαιρο, έστω και αν ο ίδιος επιμένει πως «εμένα μου αρέσει να παίζω σέντερ φορ», αποκαλύπτοντας μάλιστα πως το ποδοσφαιρικό του πρότυπο είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι. Και κάπως έτσι καταλαβαίνει κανείς, γιατί έσπευσαν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ να τον παρακολουθήσουν στενά. Είναι ο πρώτος Έλληνας επιθετικός που έκανε χατ τρικ με τη φανέλα του ΟΦΗ, από την εποχή του Νίκου Μαχλά. Στην πραγματικότητα η κουβέντα γύρω από την ικανότητα του έχει ξεκινήσει από πέρσι. Από τον δεύτερο γύρο της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 όταν και πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εννέα φορές. Συνολικά με τη φανέλα του ΟΦΗ μετρά σε 50 συμμετοχές, 26 γκολ και 11 ασίστ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα για τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μάνο, η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα ήθελε να ενημερώσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι εδώ και έναν μήνα, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τον ικανότατο επιθετικό, πρώτο σκόρερ της ομάδας, αλλά και της Football league με 16 γκολ, για την επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα. Υπάρχει επίσημη πρόταση προς τον παίκτη, για να συνεχίσει, την οποία γνωρίζουμε ότι εξετάζει με προσοχή και σοβαρότητα. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι οι συζητήσεις, γίνονται στην βάση, να παίζει ο ΟΦΗ στην Super League τη νέα περίοδο. Οπότε, γίνεται αντιληπτό, ότι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση, είναι η ομάδα και σε αυτό έχει συμφωνήσει και ο Δημήτρης Μάνος, να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει. Όταν έρθει η ώρα, να είναι σίγουρος ο κόσμος του ΟΦΗ, ότι θα πληροφορηθεί οποιαδήποτε εξέλιξη. Για εμάς αλλά και για τους παίκτες αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τίποτε άλλο, από την άνοδο!» ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η διοικούσα επιτροπή του ΟΦΗ. Καταλαβαίνει και εκείνη όμως ότι πλέον με τέτοιους ενδιαφερόμενους, ο 24άχρονος στην Κρήτη από τη νέα σεζόν μάλλον ως αντίπαλος θα βρεθεί.

Το συμβόλαιο του Μάνου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο ατζέντης του εκπροσωπεί μεταξύ άλλων και τον Παναγιώτη Τσιντώτα της ΑΕΚ, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς πως η ΑΕΚ μπήκε και εκείνη με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός όμως λειτούργησε πιο γρήγορα από όλους, με βάση το ρεπορτάζ. Τόσο γρήγορα που θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει  ότι μετά τον Μαντί Καμαρά, ο επιθετικός του ΟΦΗ είναι η δεύτερη μεταγραφή του για την επόμενη σεζόν. Μια αγωνιστική περίοδο που υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να αποκτήσουν οι Πειραιώτες… στιλ ελληνικό. Να αλλάξουν την ποσόστωση στο ρόστερ τους έπειτα από μια-δύο σεζόν όπου το δυναμικό της ομάδας σε πολύ μεγάλο ποσοστό απαρτίζονταν από ποδοσφαιριστές της διεθνούς αγοράς. Δεν είναι κακό αυτό, κάθε άλλο. Όταν όμως έχει κατά νου να παρέμβεις στην εικόνα και να δημιουργήσεις από την αρχή ένα σύνολο ομοιογενές έχει μεγάλη σημασία η «ταυτότητα» αυτής της απόπειρας. Ο σχηματισμός ένας κορμού, που θα αποτελέσει τη βάση όχι για μια σεζόν αλλά για την επόμενη εποχή.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέραν του Μάνου τουλάχιστον έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές που προσδοκούν να πείσουν και κατ επέκταση να κερδίσουν μια θέση στο επόμενο ρόστερ. Έλληνες διεθνείς, που είτε αυτό τον καιρό αγωνίζονται σαν δανεικοί, είτε που ανήκουν αλλού αλλά με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον πρώτο λόγο σε περίπτωση μετακίνησης τους. Ο 25άχρονος πορτιέρο Ανδρέας Γιαννιώτης που είναι πιθανότατα ο καλύτερος τερματοφύλακας της Σούπερ Λιγκ, με τη σεζόν που κάνει στο Περιστέρι για τον Ατρόμητο (23συμ).  Ο 22άχρονος στόπερ Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (Αστέρας, 25συμ/2γκολ) που αποκτήθηκε τον Γενάρη αλλά έμεινε στην Τρίπολη. Ο 24άχρονος κεντρικός αμυντικός Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος, 27συμ). Ο 22άχρονος αριστερός μπακ Κώστας Τσιμίκας που βρίσκεται στην Ολλανδία (Βίλεμ, 30 συμ). Ο 24άχρονος κεντρικός χαφ, Μανώλης Σιώπης του Πανιώνιου (18συμ). Ο 26άχρονος φορ, Απόστολος Βέλλιος της Νότιγχαμ (5συμ).

Ένα ποδοσφαιρικό παζλ γεμάτο Ελλάδα και νιάτα, από παιδιά που έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια. Που αξίζουν μια ευκαιρία. Που μπορούν να γίνουν μέρος αυτής της ιδέας. Πλάι στους Φορτούνη, Κούτρη, Ταχτσίδη που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πλάι στους Ανδρούτσο, Νικολάου που φέτος στην δεύτερη σεζόν τους σαν επαγγελματίες έχουν σταθεί στον μεγάλο κύκλο του rotation. Μια ντουζίνα και βλέπουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ