ΑΕΚ – Λαμία 5-0

ΑΕΚ – Λαμία 5-0

Τι και αν ήταν φιλικό; Η ΑΕΚ δεν έδειξε κανένα έλεος κόντρα στη Λαμία και επικράτησε εντός έδρας με σκορ 5-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος σημείωσε τα δύο από πέντε τέρματα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο σημερινό φιλικό με τη Λαμία σαν να δίνει αγώνα πρωταθλήματος και διέλυσε με 5-0 την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, αποδίδοντας ανά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Βγάζοντας φρεσκάδα, όρεξη και φαντασία στο παιχνίδι της και έχοντας αρκετούς πρωταγωνιστές.

Δύο γκολ για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ σημείωσε ο Γιώργος Γιακουμάκης, ενώ βρήκαν επίσης δίχτυα και οι Αϊντάρεβιτς, Λάζαρος και Μεληκιώτης. Με τον τελευταίο να αποτελεί πιθανότατα το μεγαλύτερο κέρδος του σημερινού φιλικού.

Δυνατό ξεκίνημα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με μια πειραματική ενδεκάδα, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, στην άμυνα οι Γκάλο, Βράνιες, Γιαννούτσος, Χουλτ, στον άξονα οι Μοράν, Αϊντάρεβιτς, στα άκρα οι Μπακασέτας, Κλωναρίδης και πίσω από τον Γιακουμάκη, ο Μασούντ.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Ένωση να μπει από την αρχή του ματς δυνατά, βρίσκοντας μάλιστα γκολ μόλις στο 1’. Μετά από ένα γύρισμα προς την περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Αϊντάρεβιτς ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η Ένωση συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δείχνοντας διάθεση και φρεσκάδα. Απειλώντας είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα. Ενώ στο 29’ έφτασε και σε ένα ακόμα γκολ, όταν ο Γιακουμάκης εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Μπακασέτα και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, έψαξε ένα γκολ προς το τέλος το ημιχρόνου, όμως χωρίς επιτυχία. Με την πιο σημαντική στιγμή της ομάδας του Τεννέ να είναι μια κεφαλιά του Παντελιάδη στο 41’ που έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ κάπου εκεί έδειξε να… ενεργοποιείται ξανά και κατάφερε πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, να βρει ένα ακόμα τέρμα. Με τον Γιακουμάκη να «εκτελεί» με ένα μονοκόμματο σουτ τον Μελίσσα για το 3-0.

Αλλαγές και κατέβασμα στροφών

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά Η Ένωση δεν ανέβαζε στροφές μετά και τα τρία γκολ του πρώτου μέρους, επιδιώκοντας κυρίως να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Την ίδια στιγμή που η Λαμία μπορεί να στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Ξέσπασμα στο φινάλε!

Παρότι το ματς έδειχνε πως πηγαίνει για… λήξη, χωρίς διάθεση από τις δύο ομάδες για κάτι παραπάνω, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η Ένωση βρήκε άλλα δύο γκολ στο φινάλε, με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο. Στο 89’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το 4-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μεληκιώτης διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με μια εντυπωσιακή προσπάθεια, που τελείωσε με ωραία λόμπα. Με αυτό το σκορ να είναι και το τελικό και την ΑΕΚ να δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο, απέναντι σε μια ομάδα που φέτος έχει βάλει δύσκολα σε αρκετούς συλλόγους της Σούπερ Λιγ.

Το κλειδί: Η φρεσκάδα που έδειξε η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του ματς, βγάζοντας ενέργεια και πιάνοντας υψηλό ρυθμό.

Το 10άρι: Ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο νεαρός φορ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα στις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, τελειώνοντας την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή της Λαμίας να παραταχθεί με τόσο ψηλά  την γραμμή της άμυνας έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να βγάλει φάσεις

Στον πάγκο: Ο Έρικ Μοράν. Ο Ισπανός ήταν για ακόμα μια φορά υποτονικός, δείχνοντας ένα «κλικ» πιο πίσω από τους υπόλοιπους.

ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ 5-0

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA

ΓΚΟΛ: 1’ Αϊντάρεβιτς, 29’,45’ Γιακουμάκης, 89’ Χριστοδουλόπουλος, 90+1’ Μεληκιώτης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΕΚ (Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Τσιντώτας, Γκάλο, Χουλτ, Βράνιες, Γιαννούτσος, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Μασούντ, Γιακουμάκης, Κλωναρίδης.

ΑΕΚ (Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Μπάρκας, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Μπακάκης, Λόπες, Κονέ, Γαλανόπουλος, Λάζαρος, Λιβάγια, Κλωναρίδης (65’ Μεληκιώτης).

ΛΑΜΙΑ(Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Σελίμ, Ασίκμπα, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπουντνικ, Πίτι, Βάντερσον.

ΛΑΜΙΑ (Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Πίτκας, Κουτρομάνος, Καραγιάννης, Άστσεριτς, Λινάρδος, Άντρονικ, Φράγκος, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Πριντέτα, Μπουλούλης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ