Η κίνηση των 12

Η κίνηση των 12

Η διακοπή του πρωταθλήματος ασφαλώς και αποτελεί και για τις 12 ομάδες, εκτός των τεσσάρων μεγάλων, μια νέα κατάσταση στη φετινή διαδρομή τους, το θέμα είναι όμως σε τι κατάσταση και σε τι στόχους βρίσκεται η καθεμιά από αυτές.

Αυτά τα 24ωρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μέσα στις συνεχείς συναντήσεις του, κάνει ραντεβού και με τους… υπόλοιπους του πρωταθλήματος. Πώς λέμε στις εκλογές οι λοιποί. Με αυτούς, λοιπόν, εκτός από τους τέσσερις μεγάλους.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ασφαλώς και αποτελεί και για τις 12 ομάδες μια νέα κατάσταση στη φετινή διαδρομή τους. Υπάρχει το διοικητικό, το οργανωτικό, το παραγοντικό μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά υπάρχει και το αγωνιστικό. Αυτή η διακοπή, λοιπόν, του πρωταθλήματος πώς βρίσκει τις 12 ομάδες.

Σε τι κατάσταση; Με τι σερί; Με ποιους στόχους; Δεν υπάρχουν μόνο οι τέσσερις, υπάρχουν και οι υπόλοιποι, που στο κάτω – κάτω είναι και τριπλάσιοι.

Πάμε, λοιπόν, βαθμολογικά:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Με 47 βαθμούς βρίσκεται στην τρίτη θέση. Χωρίς δικαστικές εκκρεμότητες (να τα λέμε αυτά). Επόμενο παιχνίδι του, θα ήταν με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Και θα τον έβρισκε αυτό το ματς σε καλό φεγγάρι. Έτρεχε ένα αήττητο σερί, ακόμη ένα φέτος, οχτώ αγώνων στο πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Μάλιστα, σε αυτά τα οχτώ ματς, δεν έχασε ούτε από Ολυμπιακό ούτε από ΑΕΚ στην έδρα του. Και μάλιστα είχε παίξει και με τους τρεις βασικούς διεκδικητές της 5άδας, κερδίζοντας Αστέρα και Ξάνθη και μένοντας στην ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Η διακοπή μάλλον δεν ωφελεί την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

ΞΑΝΘΗ

Με 35 βαθμούς είναι για πρώτη φορά φέτος μόνη της στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι η διακοπή την βρήκε στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Με αυτή την ψυχολογία θα πήγαινε να παίξει στην έδρα του Πανιωνίου για να αποκτήσει σε περίπτωση που έμενε όρθια πλεονέκτημα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το πώς θα επιστρέψει, είναι πια άγνωστο. Αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος είχε τέσσερα σερί εκτός έδρας ματς, χωρίς νίκη…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

όπως είπαμε θα έπαιζε με την Ξάνθη. Με τη συγκυρία ότι συνήθως τον κυνηγούσαν μέχρι τώρα και δεν κυνηγούσε εκείνος, αφού μετά από καιρό έμεινε εκτός 5άδας. Η αλήθεια είναι ότι προερχόταν από αγωνιστική ανισορροπία, αφού έδειχνε να μην έχει πολλές δυνάμεις, απόδειξη το πώς το 2-0 επί του Ατρόμητου την τελευταία αγωνιστική έγινε 2-2. Μάλιστα, στην έδρα του είχε αρχίσει να δυσκολεύεται, αφού δεν είχε κερδίσει ούτε τον Αστέρα, σε ματς που ήταν χειρότερος από τον αντίπαλο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ισόβαθμος με τον Πανιώνιο στους 33, δηλαδή στο -2 από την 5άδα και την Ξάνθη. Και έχοντας την αγωνιστική, που τελικά αναβλήθηκε, θεωρητικά το πιο εύκολο έργο, αφού θα αντιμετώπιζε τον Πλατανιά στην Τρίπολη. Τρεις σερί αγωνιστικές αήττητος και μάλιστα σε αυτές τις τρεις, έχοντας πάρει 0-0 στην έδρα του Πανιωνίου, έχοντας νικήσει 3-2 τον ΠΑΟΚ και έχοντας μείνει στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έμπαινε με ευνοϊκό πρόγραμμα Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα έμπαινε με ψυχολογία στην τελική ευθεία για τη μάχη της 5άδας. Αλλά θα πρέπει να περιμένει…

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στους 30 βαθμούς, αλλά με ματς λιγότερο. Αυτό που θα έδινε με τον Απόλλωνα στην έδρα του. Η διακοπή τον βρήκε πιο ξαφνικά από τον καθένα (μαζί με τον αντίπαλο) κι ενώ ήταν έτοιμος να πάει κι εκείνος στο -2 από τη θέση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και μάλιστα έχοντας σερί με τέσσερις αγωνιστικές αήττητος, 2-1 τον Παναθηναϊκό, 0-3 στην έδρα του Πλατανιά, 0-0 με Λεβαδειακό και 1-1 με την Κέρκυρα. Έχει επίσης δείξει τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στην δέκατη θέση με 30 βαθμούς, χωρίς αντικειμενικό στόχο, αλλά με τρία ματς στη σειρά χωρίς να έχει χάσει. 1-1 με την Λαμία, νίκη 2-1 επί της Λάρισας και 0-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η διακοπή τον φέρνει απλώς σε αναμονή, αλλά ασφαλώς και σε αναστάτωση, όπως όλες τις ομάδες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η αλλαγή προπονητή, με τον Τραϊανό Δέλλα πλέον στην τεχνική ηγεσία, είχε βελτιώσει κατά πολύ την αγωνιστική εικόνα του. Πάντως, μετά από τρεις σερί νίκες και συνολικά τέσσερις αήττητος, είχε δύο συνεχόμενες ήττες, στην έδρα του Απόλλωνα και της Ξάνθης. Αυτή τη φορά, όμως, θα έπαιζε εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και είχε τον πρώτο λόγο. Η αναβολή τον βρήκε στην 11η θέση με 29 βαθμούς.

ΛΑΡΙΣΑ

Με το μυαλό στο Κύπελλο, μετά τη νίκη στο πρώτο ματς επί της ΑΕΚ με 2-1, το οποίο όμως επίσης αναβλήθηκε. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε πριν το ματς στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Κι ενώ στα τελευταία ματς της Super League μετρούσε τρεις ήττες σε τέσσερα ματς. Είχε καταφέρει να κερδίσει με 1-0 μόνο τον Πλατανιά. Γενικά με εξαίρεση το Κύπελλο, η πορεία της στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλή τώρα τελευταία.

ΛΑΜΙΑ

Στους 24 βαθμούς και 13η, κινδυνεύει. Θα έπαιζε στην Κέρκυρα παιχνίδι καθοριστικό για το μέλλον. Ομάδες που έχουν τόσο σημαντικό στόχο μπροστά τους, μια διακοπή τις εκτροχιάζει. Πάντως, η Λαμία είχε δύο παιχνίδια που στη σειρά δεν είχε χάσει, 1-1 με τον Λεβαδειακό εντός και 1-2 τον Πλατανιά εκτός.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Ισχύουν τα ίδια. Είχε μπροστά της έναν τελικό, με τη Λαμία, εντός έδρας. Με 20 βαθμούς δεν ξέρει αν είναι πάνω ή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού ο Απόλλων που είναι στο -1 και στην 15η θέση είχε παιχνίδι λιγότερο. Πάντως είχε τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ήταν ήδη στα Γιάννενα όταν αποφασίστηκε η διακοπή. Για αυτό και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του. Ούτε εκείνος δεν ξέρει αν είναι σε θέση υποβιβασμού ή όχι, αφού έχει παιχνίδι λιγότερο από την 14η Κέρκυρα. Πάντως, μετά από 13 αγωνιστικές(!), είχε μόλις τώρα επιστρέψει στις νίκες, με 2-1 επί του Παναιτωλικού. Είχε, λοιπόν, την ψυχολογία με το μέρος του.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Για την ομάδα της Κρήτης η διακοπή είναι απλώς μία παράταση στον εφιάλτη του υποβιβασμού. Με δέκα βαθμούς, τελευταίος και χωρίς στην ουσία ελπίδες. Θα έπαιζε στην έδρα του Αστέρα, έχοντας πέντε σερί ήττες και να κερδίσει από τον Ιανουάριο, 1-0 τον Λεβαδειακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ