Γιατί δεν κάλεσε σε απολογία και την ΑΕΚ;

Γιατί δεν κάλεσε σε απολογία και την ΑΕΚ;

Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή το πρωί τον ΠΑΟΚ και τον έχει «στολίσει» με τον πειθαρχικό κώδικα και τον ΚΑΠ για τις εικόνες… εξυγίανσης στο γήπεδο της Τούμπας, την περασμένη Κυριακή. Ο «δικέφαλος» κατηγορείται ότι είναι υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα και κινδυνεύει με διπλή ποινή, για […]

Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή το πρωί τον ΠΑΟΚ και τον έχει «στολίσει» με τον πειθαρχικό κώδικα και τον ΚΑΠ για τις εικόνες… εξυγίανσης στο γήπεδο της Τούμπας, την περασμένη Κυριακή.

Ο «δικέφαλος» κατηγορείται ότι είναι υπαίτιος για τη διακοπή του αγώνα και κινδυνεύει με διπλή ποινή, για τη διακοπή της αναμέτρησης αλλά και για τις απειλές από τους Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ.

Η ΑΕΚ έχει κληθεί και αυτή να παραστεί στην εκδίκαση όχι όμως ως κατηγορούμενη αλλά για την ένσταση αντικανονικής διακοπής που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ.

Κλήση που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε, είχε κληθεί και ο Ολυμπιακός για να παραστεί στην ένσταση του ΠΑΟΚ, για το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα.

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής Κομίνης γράφει χαρακτηριστικά. «Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κύριου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα. Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι την στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο αθλητικός δικαστής βιάστηκε να «αθωώσει» την ΑΕΚ για την διακοπή του αγώνα. Σημειώνουν ότι έπρεπε να την καλέσει και αυτή ως κατηγορούμενη και στη συνέχεια, έπειτα από την απολογία της «Ένωσης» και τα όσα ακούγονταν την Παρασκευή το πρωί, να αποφασίσει αν θα την τιμωρήσει και αυτή.

Με την άποψη αυτή πάντως, υπάρχουν διαφωνίες οι οποίες πηγάζουν από το γεγονός ότι όπως έχει συνταχθεί το φύλλο αγώνα δεν γίνεται πουθενά λόγος για άρνηση της ΑΕΚ να αγωνιστεί. Για αδυναμία γίνεται. Δεν αναφέρεται πουθενά δηλαδή, ότι ο διεθνής ρέφερι είπε στους ανθρώπους της «Ένωσης» να αγωνιστούν και αυτοί αρνήθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ