Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ντου του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ντου του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, την Τρίτη το μεσημέρι, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει το «ντου» του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα και το γεγονός ότι δε συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, παρά την εντολή από την Εισαγγελία να επέμβουν ακόμη και αν έπεφτε έστω και μία χαρτοπετσέτα, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, την Τρίτη το μεσημέρι, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις μια σειρά από ζητήματα για τα οποία διερευνάται εάν στοιχειοθετούνται παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού και κάθε άλλης αυτεπαγγέλτως διωκόμενης πράξης. Μία από αυτές (αυτεπάγγελτα διωκόμενη πράξη) είναι και το «ντου» του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη για την οποία δεν χρειάζεται καμία ειδική εντολή για την επέμβαση της αστυνομίας.

Προκύπτουν όμως, ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ένα από αυτά είναι γιατί αγνοήθηκαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, οι εντολές που είχε δώσει η Εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ευαγγελία Λιάσου για συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Μάλιστα, η κα. Λιάσου είχε ζητήσει τη σύλληψη των υπεύθυνων ακόμη και αν έπεφτε μία χαρτοπετσέτα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης όμως, αλώνιζε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στην τσέπη, και δεν τον συνέλαβε κανείς!!! Όταν δε, η Εισαγγελέας φέρεται να ρώτησε τους αρμόδιους γιατί δε συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, φέρεται να συνάντησε την απροθυμία των αστυνομικών να εφαρμόσουν την εντολή της λέγοντας… «υπάρχουν 30.000 οπαδοί στις κερκίδες, θέλετε να καεί η πόλη;».

Η εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα καλέσει για εξέταση παράγοντες της ΑΕΚ και θα εξετάσεις τις εκθέσεις των αρμόδιων οργάνων. Ήδη σε βάρος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις του Νόμου περί Αθλητισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ