«Ο πιστολέρο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Σαββίδης απειλεί τον διαιτητή σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ»

«Ο πιστολέρο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Σαββίδης απειλεί τον διαιτητή σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ»

Η διεθνούς κύρους βρετανική ιστοσελίδα insideworldfootball «φιλοξένησε» σε άρθρο της τα όσα απίστευτα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα καταδεικνύοντας την αδυναμία των FIFA-UEFA-ΕΠΟ να εξυγιάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (11/03) με την εισβολή του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στον αγωνιστικό χώρο υπό την κατοχή όπλου και τις απειλές κατά του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, το Μέσο διεθνούς κύρους insideworldfootball καταδεικνύει την αποτυχημένη προσπάθεια της FIFA και της UEFA (μέσω του καθεστώτος επιτήρησης και σε συνεργασία με την νέα ΕΠΟ) να επαναφέρουν την ομαλότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο άρθρο της βρετανικής ιστοσελίδας:

«12 Μαρτίου – Το χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου παίρνει άσχημη τροπή προς το χειρότερο την Κυριακή μετά την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη υπό την κατοχή όπλου και τις απειλές του προς τον διαιτητή που ακύρωσε ένα γκολ σε αγώνα για την κορυφή του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι ενέργειες του Σαββίδη καταδεικνύουν την απογοήτευτική προσπάθεια της UEFA και της FIFA να φέρουν την ομαλότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι γεμάτο από περιπτώσεις στημένων αγώνων στα κατώτερα πρωταθλήματα και κατηγορίες για διαφθορά διαιτητών και χειραγώγηση αγώνων στην κορυφαία ελληνική κατηγορία, την Σούπερ Λίγκα.

Ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε τη Δευτέρα κατά του Σαββίδη και άλλων τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία τον ψάχνει, αν και το ένταλμα αφορά μόνο την εισβολή και όχι το γεγονός ότι ο Σαββίδης είχε όπλο στην κατοχή του. Στην Ελλάδα, ούτε οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να έχουν όπλα σε γήπεδα ποδοσφαίρου!

Σε δήλωσή της, η UEFA δήλωσε ότι: «καταδικάζει απερίφραστα τα πρόσφατα επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου όμως ότι τα περιστατικά συνέβησαν σε εγχώρια διοργάνωση, κάθε πειθαρχικό μέτρο που θα επιβληθεί εμπίπτει στη δικαιοδοσία των εκλεγμένων οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Με την ευθύνη να περνάει στους Έλληνες, η UEFA και η FIFA παραμένουν με τεράστια ερωτηματικά για το αν η παρέμβασή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση πιο διαιρεμένη και πλέον πιο επικίνδυνη, εφόσον οι ιδιοκτήτες μεταφέρουν όπλα σε στάδια και απειλούν αξιωματούχους των αγώνων. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα από το διορισμό των διαιτητών σε αγώνες με «μεγάλο ενδιαφέρον», η προηγούμενη κριτική σχετικά με το πρωτάθλημα κατευθυνόταν στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και της UEFA.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο συνοδεία σωματοφυλάκων – τη δεύτερη φορά μάλιστα χωρίς το σακάκι του και με το όπλο στην ζώνη.

Το περιστατικό συνέβη μετά από την ακύρωση ενός γκολ του ΠΑΟΚ από τον διαιτητή Κομίνη στα τελευταία λεπτά του αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Οι αξιωματούχοι της ΑΕΚ ισχυρίστηκαν ότι ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της πρώτης του εισβολής στο γήπεδο, πριν απομακρυνθεί. Υποστηρίζουν επίσης ότι απειλήθηκε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Δημητριάδης.

Τα τοπικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε ότι ο Σαββίδης κινήθηκε απειλητικά ενάντια στον διαιτητή, του έδειξε το όπλο του και δήλωσε: «Η καριέρα σου ως διαιτητής τελείωσε».

Μέσα από το χάος οπαδοί του ΠΑΟΚ έτρεξαν στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν για το ακυρωθέν γκολ που φαίνεται ότι θα προκαλέσει νέες συζητήσεις σχετικά με τους στημένους αγώνες, το οποίο αποτελεί σοβαρό ζήτημα στους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς κύκλους.

Το παιχνίδι διεκόπη όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο γήπεδο μετά το συμβάν και ο σύλλογος δηλώνει ότι θα υποβάλουν καταγγελία στη FIFA και την UEFA. Εντούτοις, εν μέσω της σύγχυσης, ανακοινώθηκε αργότερα ότι μετά την άρνηση της ΑΕΚ να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και την αλλαγή τη αλλαγής της απόφασης του διαιτητή , το γκολ μέτρησε τελικά με το παιχνίδι να τελειώνει 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Εναπόκειται πλέον στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποφασίσει εάν θα πρέπει να παραμείνει αυτή η βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ σε τοποθέτησή του ανέφερε: «Μετά από αυτό που συνέβη σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προστατεύσει την ομάδα και όλους τους συνεργάτες της από τις απειλές και τις επιθέσεις που έχουν υποστεί.

Ο Έλληνας Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, δήλωσε σε γραπτή του τοποθέτηση ότι θα θα αναλάβει άμεσα δράση.

«Αυτά τα ακραία φαινόμενα απαιτούν τολμηρές αποφάσεις», είπε. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αποτρέψει από αυτό το μονοπάτι, ακόμα κι αν απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ», ανέφερε ο Βασιλειάδης.

Ο Σαββίδης έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για σχόλια που υποδεικνύουν την πεποίθησή του ότι  ελέγχει την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, λέγοντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος είναι «δικός μας».

Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στους διαιτητές ήταν ήδη χαμηλή, η εμπιστοσύνη στη FIFA και την UEFA να βρουν μια δίκαιη ισορροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαφανίστηκε. Εκεί όπου απαιτούνταν ριζοσπαστικές λύσεις για να κερδηθεί ο έλεγχος και ο σεβασμός της διοίκησης του παιχνιδιού, η FIFA και η UEFA υποστήριξαν ένα νέο καθεστώς με συμμαχίες στο οποίο οι αντίπαλοί τους λένε ότι παραμορφώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο προς όφελός τους.»

Πηγή: insideworldfootball.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ