Λάρισα : «Εύχομαι ο Σωτηράκης να είναι αυτό που ονειρευόμαστε» είπε ο Κούγιας

Λάρισα : «Εύχομαι ο Σωτηράκης να είναι αυτό που ονειρευόμαστε» είπε ο Κούγιας

Η Λάρισα παρουσίασε με κάθε επισημότητα στους εκπροσώπους του Τύπου τον Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος θα είναι από εδώ και πέρα ο νέος της προπονητής με τον Αλέξη Κούγια να κλέβει την παράσταση με τις δηλώσεις του.

Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ο νέος προπονητής της Λάρισας με τον πρόεδρο της ομάδας, Αλέξη Κούγια, να τον υποδέχεται στις τάξεις του συλλόγου με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Με πολύ χαρά παρουσιάζω τον νέο μας προπονητή, Σωτήρη Αντωνίου, παρά το ότι κοντεύουμε να γίνουμε ανέκδοτο με τις αλλαγές προπονητών. Σας παρουσιάζω τον νέο προπονητή της ΑΕΛ. Αυτός προέρχεται από μία ποδοσφαιρομάνα περιοχή όπως είναι η Λάρισα.

Δεν φόρεσε την φανέλα της ποτέ την περίοδο που έπαιζε μπάλα. Τον είχα ποδοσφαιριστή μου στα Γιάννενα. Τον έκανα εγώ προπονητή Β’ Εθνικής. Γιατί παρακολουθούσα την πορεία του στον Εορδαϊκό και την Καλλονή. Παρακολούθησα την πορεία του όταν αντιμετώπισε την παντοδυναμία του Απόλλωνα στη Γ’. Τον συνέστησα στον Γιαννακόπουλο στην Σπάρτη και με δικαίωσε. Για την ηλικία πήρε πολλά πρωταθλήματα.

Λόγω της δυσκολίας του περιβάλλοντος της ΑΕΛ δεν τον έφερα μαζί μου πιο πριν. Γιατί άκουσα αυτά που με συμβούλευαν οι πρώην σύμβουλοί μας. Με τον ίδιο τρόπο δεν πήραμε Ασίγκμπα, Αλμπάνη, Πασαλίδη και άλλους που τώρα μετανιώνω. Αλλά επειδή στο μυαλό μου δεν είναι στη σοβαροφάνεια, είναι στη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα.

Φτιάχνουμε ένα περιβάλλον ανησυχίας και αφυπνήσεως. Γνωρίζω το ποδόσφαιρο. Είμαστε σε μία μόνιμη ανοδική πορεία. Αν μέναμε στην σοβαροφάνεια χωρίς την συνεχή αφύπνιση θα ήμασταν στην μοίρα του Άρη ή του ΟΦΗ. Θα ψάχναμε πάλι τη νέα διοίκηση.

Ο Σωτήρης έχει ολα τα προσόντα αυτού που εγώ και οι συνεργάτες μου θέλουμε να φτιάξουμε. Το τονίζω αυτό. Η ΑΕΛ πρέπει να φτιάξει τον δικό της προπονητή. Οι συνταγές των φτασμένων προπονητών δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Δοκιμάσαμε με τον Φυντάνη και πέτυχε και κέρδισε την χρονιά. Δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την ικανότητα του. Όταν όμως σε ευνοήσει ο Θεός να φτάσεις ψηλά τότε πρέπει να θυμάσαι από που ξεκίνησες. Όταν τα πράγματα γίνονται στραβά εκεί παρεμβαίνει και ο Κούγιας και διορθώνει τα πράγματα.

Δοκιμάσαμε με τον κ. Ντόστανιτς. Είδαμε την κακή εικόνα με τον Πλατανιά, είδαμε το ματς με την ελλιπέστατη Κέρκυρα. Ήταν άσχημη η εικόνα μας αλλά δεν είπαμε κάτι γι’ αυτό. Και θυμηθείτε το. Καμία ομάδα δεν πρόκειται να φτάσει τους 26 πόντους. Επιτυχία θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Είναι επιτυχία όμως να κερδίσεις Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο και να φτάνεις στα ημιτελικά. Το να κερδίζεις την καλυτερη ομάδα της Ελλάδας με τραγική διαιτησία είναι επίσης επιτυχία.

Όμως δεν μπορεί αυτός ο προπονητής να απαιτεί να επιβάλει έναν συνεργάτη γιατί κάνουν παρέα οι γυναίκες τους. Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Μας δόθηκε η ευκαιρία, γιατί περί ευκαιρίας επρόκειτο, με την παραίτηση του κ. Ντόστανιτς. Είναι βέβαιο ότι δεν θα παρέμενε μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και το καλοκαίρι πάλι θα ψάχναμε για προπονητή.

Έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε την ικανότητα του κ. Αντωνίου. Να δούμε αν μπορεί να είναι ο προπονητής της ΑΕΛ που θέλουμε.

Η ΑΕΛ δεν θα την πατήσει όπως με Δώνη. Η ΑΕΛ θα φτιάξει και θα πουλήσει τον προπονητή της. Θα πληρώνεις για να φύγεις. Και αν όχι εσύ τότε η ομάδα σου. Αυτά που γίνανε με Γκμοχ δεν θα ξαναγίνουν. Όταν δίνεις την ευκαιρία σε ένα παιδί που η μεγαλύτερη του δουλειά ήταν στα Τρίκαλα, τον ζυγίζεις πρώτα και του λες κάτσε στον πάγκο.

Προσπαθούμε να συμπληρώσουμε το παζλ ενός μόνιμου τεχνικού τιμ. Εγώ παίρνω την ευθύνη για όλες τις επιλογές. Και ας με χλευάζουν. Και ας ξεχνούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός. Αλλά δεν με νοιάζει. Στα άλλα θα με ενδιέφερε αν με κοστολογούσαν λάθος. Δεν έχω ευχαριστηθεί ποτέ με κανέναν προπονητή στη Λάρισα. Δεν ηρέμησα ποτέ. Επειδή αυτό το οικοδόμημα έγινε γρήγορα με κορμό, τεχνικό τιμ και συγκρότηση διοίκησης.

Εύχομαι ο Σωτηράκης να είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Τις έχει τις δυνατότητες. Οι ποδοσφαιριστές όπως ο Φατιόν τον πήραν αμέσως τηλέφωνο μόλις έμαθαν για την πρόσληψη του προκειμένου να του ευχηθούν. Θα τον αγαπήσουν και οι Σέρβοι, οι Κροάτες, οι Βραζιλιάνοι.

Το φτιάξαμε για ένα διάστημα με τον Φυντάνη. Αλλά άλλοι γίνονται σε μία νύχτα Μουρίνιο. Αλλοι γίνονται ψευτόμαγκες. Κι αν έχω όλη μου τη ζωή στο ποδόσφαιρο ακόμα δεν μπορώ να πω ότι τα ξέρω όλα. Όλοι οι προπονητες είναι πικραμένοι γιατί τους απομακρύναμε. Βρείτε μου όμως έναν να μου πείτε για απομάκρυνση και αν παρενέβη ποτέ στη δουλειά του. Ή αν δεν τον ρώτησα για μία επιλογή μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ