Τι ποινές προβλέπονται για τη διακοπή στο ματς της Τούμπας

Τι ποινές προβλέπονται για τη διακοπή στο ματς της Τούμπας

Στις πειθαρχικές αίθουσες θα κριθεί άλλος ένας αγώνας του ΠΑΟΚ μετά την απόφαση του διαιτητή Κομίνη να διακόψει το παιχνίδι του Δικέφαλου του Βορρά με την ΑΕΚ.

Τα όσα γραφτούν στο φύλλο αγώνα από τον ρέφερι από την Θεσπρωτία θα κρίνουν και την τιμωρία ή τις τιμωρίες που θα επιβληθούν.

Η διακοπή και το -10

Από την στιγμή που το παιχνίδι έχει ξεκινήσει τότε εφόσον γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για διακοπή λόγω υπαιτιότητας τότε η υπαίτια ομάδα εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών,  θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με άρθρο 21, παράγραφος 3, ιι, γ.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο από 8.000-40,000 ευρώ «από την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του».

Να σημειωθεί τέλος, ότι εφόσον γίνεται αναφορά για διακοπή αγώνα ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ από τις δύο ομάδες,  επαναορίζεται για να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών

Οι απειλές

Εφόσον έχουν γραφεί στο φύλλο αγώνα οι απειλές του Λούμπος Μίχελ στον ρέφερι από τη Θεσπρωτία ή τα όσα καταγγέλλει η ΑΕΚ ότι είπε ο Ιβάν Σαββίδης στον διεθνή διαιτητή, τότε ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολύ βαριές ποινές.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών και
γ. υποβιβασμός ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ