Απαγορεύονται τα όπλα στα γήπεδα – ξεκάθαρος ο Νόμος

Απαγορεύονται τα όπλα στα γήπεδα – ξεκάθαρος ο Νόμος

Ο νόμος περί οπλοφορίας είναι ξεκάθαρος και όσοι έχουν άδεια απαγορεύεται να φέρουν τα όπλα τους σε γήπεδα, συναυλίες ή συγκεντρώσεις. Τι αναφέρει ο νόμος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης έκανε ντου στον αγωνιστικό χώρο μόλις ο Κομίνης ακύρωσε σωστά το γκολ των γηπεδούχων, έχοντας περίστροφο στην ζώνη του. Μια σοκαριστική εικόνα κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ακόμα κι όσοι έχουν άδεια οπλοφορίας, απαγορεύεται να έχουν πάνω τους το όπλο στο γήπεδο. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες όταν λέμε γήπεδο εννοούμε όλο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι τι αναφέρει ο νόμος περί όπλων και οπλοφορίας από ιδιώτες. Είναι ξεκάθαρο βάσει νόμου ότι απαγορεύεται ρητώς να φέρουν το όπλο τους σε μέρη όπου διεξάγονται αγώνες, συναυλίες ή συγκεντρώσεις. Επίσης υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στις πτήσεις, ακολουθώντας το πρωτόκολλο Securit των  αεροδρομίων. Το όπλο παραδίδεται στον πιλότο, σε ειδικό κυτίο ασφαλείας και μετά την αποβίβαση από το αεροσκάφος το όπλο παραδίδεται από αστυνομικούς στον κάτοχο.

Αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα ο νόμος ορίζει την  άμεση ανάκληση της άδειας του κατόχου όταν συλληφθεί ή θεαθεί με όπλο σε μη προβλεπόμενους χώρους. Επίσης αντιμετωπίζει αυτεπαγγέλτως την διαδικασία Αυτόφωρου και ορίζει ποινή φυλάκισης έως 24 μήνες ανάλογα με την περίσταση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ