Με ένα νόμο και ένα άρθρο!

Με ένα νόμο και ένα άρθρο!

Η Κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου που κυνηγά την διαπλοκή (λέμε τώρα…) κάνει το χρέος της για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατάλαβαν πλέον και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που γκρινιάζουν για τις φωνές των ερυθρολεύκων ή όχι;

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο τραυματισμός του Ίβιτς οδήγησε τους τακτικούς δικαστές, πρωτόδικα και στην εφέσεων, στην τιμωρία του Παναθηναϊκού βάση των κανονισμών και του Πειθαρχικού Κώδικα. Ότι προβλεπόταν εφαρμόστηκε, όπως έπρεπε να εφαρμοστεί. Το ματς διακόπηκε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς στα χαρτιά και ο Παναθηναϊκός εκτός από τον μηδενισμό και το -3.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τη φωτοβολίδα ευθείας βολής στον Φινμπόγκασον εφαρμόστηκαν ξανά οι κανονισμοί και ο Πειθαρχικός κώδικας. Το ντέρμπι δεν ξεκίνησε καν, καλή ώρα όπως και αυτό της Τούμπας, και ο Παναθηναϊκός και τότε τιμωρήθηκε πρωτόδικα και στην εφέσεων με μηδενισμό και -3.

Ηθικό δίδαγμα; Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, ως μέλος της… εξυγίανσης του Ιβάν Σαββίδη και του Μελισσανίδη τιμωρήθηκε ως όφειλε βάση του Πειθαρχικού κώδικα.

Στην Τούμπα τι διαφορετικό έγινε από τα δύο παραπάνω περιστατικά; Τίποτα διαφορετικό. Και οι δύο περιπτώσεις, ματς που ξεκίνησε και διακόπηκε, ματς που δεν ξεκίνησε καθόλου, οδήγησαν στην ίδια τιμωρία γιατί απλά αυτά προέβλεπε ο Πειθαρχικός Κώδικας και οι κανονισμοί.

Η Επιτροπή Εφέσεων με πρόεδρο τον κ. Σκουτέρη που είχε τη απορία για το σκουτεράκι στην Τούμπα με τον Γκαγκάτση να κάνει πλακίτσα, ξέροντας προφανώς τι έρχεται, αποφάσισε πως επειδή το ματς δεν ξεκίνησε μπορεί να καταργήσει τον Πειθαρχικό Κώδικα και μόνο βάση του ΚΑΠ να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ απλά με μηδενισμό αφαιρώντας το -3 και το κεκλεισμένων των Θυρών.

Έφτιαξε τον δικό του Πειθαρχικό κώδικα και βρήκε την άκρη για να πετύχει αυτό που έπρεπε να πετύχει. Να δώσει στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να πάρει το πρωτάθλημα. Ξημερώματα δίνεις δικαιώμα που λέει και το άσμα…

Μετά τον Παναθηναϊκό λοιπόν που ένοιωσε στο πετσί του τι εστί εξυγίανση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Σαββίδη, την νοιώθει τώρα και ο έτερος «σύμμαχος», ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ.

Και αν απόψε ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει την ΑΕΚ (κομματάκι δύσκολο το βλέπω αλλά ποτέ δεν ξέρεις…) τότε να είστε σίγουροι πως κάτι θα βρεθεί για να πάει το πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ του «δικού μας» κατά δήλωση Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου, να αποφασίσει πως υπαιτιότητα για την Τούμπα είχε ο Ολυμπιακός. Να δώσει το ματς στα χαρτιά στον ΠΑΟΚ, τρεις βαθμούς δηλαδή, και να αφαιρέσει τρεις από τον Ολυμπιακό που έτσι και αλλιώς ήταν έξω από το «παιχνίδι» για την εξυγίανση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν και αυτό δεν φτάνει, μην αγχώνεστε, θα βρεθεί η λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του με τον Καμμένο μαζί θα βρουν τον τρόπο. Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα δώσουν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Τόσα πέτυχαν από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας, ένα πρωτάθλημα δεν μπορούν να απονείμουν; Να δώσουν τον τίτλο στον Ιβάν Σαββίδη που τους στηρίζει, στον δικό τους άνθρωπο και να μοιράσουν χαρά στην Μακεδονία που περιμένει πρωτάθλημα από το 1985. Την ώρα που η Μακεδονία θα χάνει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία όπως χιλιάδες χρόνια τώρα γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χαρίζει το όνομα και όλα όσα ακολουθούν του ονόματος στα Σκόπια, κάτι πρέπει να δώσει στον βορρά για αποπροσανατολισμό.

Όχι πως για αυτό η Κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από τα χέρια της για να δώσει τον τίτλο στον ΠΑΟΚ, να δώσει το δικαίωμα να πανηγυρίσει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Απλά κάθεται ωραία και αυτό στην συγκυρία του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Η Επιτροπή Εφέσεων λοιπόν με πρόεδρο τον κ. Σκουτέρη αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό της νόμο-κανονισμό-πειθαρχικό κώδικα, για να σώσει τον ΠΑΟΚ. Να την πούμε και εμείς στημένη όπως την είπαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, το ανεπίσημο σάιτ του ΠΑΟΚ, και οι πολιτικάντηδες;

Αυτή την δικαιοσύνη έχουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς δυστυχώς. Μια δικαιοσύνη που με τις αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε, έψαξε για ώρες για να βρει την λύση ώστε να μην ξεφτιλιστεί τελείως (με το να δώσει το ματς στα χαρτιά στον ΠΑΟΚ τιμωρώντας τον Ολυμπιακό) αλλά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης του Ιβάν Σαββίδη. Της φιλικής προς αυτόν Κυβέρνηση.

Και προσέξτε τώρα. Ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Σκουτέρης και οι άλλοι δύο εφέτες που αποφάσισαν να καταργήσουν τον Πειθαρχικό κώδικα και το -3 για να σώσουν τον ΠΑΟΚ θα πρέπει την Τρίτη να αποφασίσουν επί της εφέσεως του Ολυμπιακού για το δικό του -3 με την ΑΕΚ.

Για ματς λοιπόν που με απόφαση και της Εφέσεων δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει -3 καταργώντας τον Πειθαρχικό κώδικα. Καταργώντας το φύλλο αγώνα, τις εκθέσεις αστυνομίας και την συμπληρωματική του διαιτητή. Καταργώντας όλα τα επίσημα έγγραφα.

Για ματς όμως που έγινε, τελείωσε κανονικά, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους αξιωματούχους, ο Ολυμπιακός έχει -3 και ο κ. Σκουτέρης καλείται να πάρει απόφαση για το αν θα… θυμηθεί τώρα τον Πειθαρχικό κώδικα ή όχι. Θα το ξέρουμε την Τρίτη, αν και φαίνεται προς τα πού πάει το πράγμα. Άλλωστε σκουτεράκι στο Καραισκάκη δεν υπήρχε…

Και πάμε και στον Ολυμπιακό. Ένας Ολυμπιακός που ωρύεται εδώ και δύο χρόνια, από την εποχή της εξομάλυνσης μέχρι και τη «χρυσή» εποχή της εξυγίανσης. Φωνές που έχουν κάνει αρκετούς δικούς του οπαδούς να αντιδρούν λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει να βρίσκει δικαιολογίες και να δει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του.

Όντως ο Ολυμπιακός οφείλει να δει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του. Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος όπως έχω ξαναγράψει. Είχε όμως λάθος ο Ολυμπιακός που φώναζε για το πώς μεθοδεύεται ο αποκλεισμός του από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και πως η Κυβέρνηση που προστατεύει τον ΠΑΟΚ, του κάνει πόλεμο;

Κατάλαβαν τώρα οι οπαδοί του Ολυμπιακού για πιο λόγο φωνάζει η διοίκηση της ομάδας τους; Κατάλαβαν τι ακριβώς γίνεται φέτος; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πειστούν; Μεγαλύτερη δικαίωση για τον Ολυμπιακό από αυτή που του πρόσφερε η Κυβέρνηση μέσω της Επιτροπής Εφέσεων δύσκολα θα υπάρξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ