Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-4

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-4

Ο Ολυμπιακός πέτυχε πολύ εύκολη νίκη στην Κρήτη επί του Πλατανιά με 4-0 και θα δώσει την μάχη για τον τίτλο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Κορυφαίος παίκτης των πειραιωτών ο Μιραλάς, με τον Βέλγο να πετυχαίνει μάλιστα το πρώτο του γκολ στην φετινή σούπερ λίγκα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε πολύ εύκολα εκτός έδρας του Πλατανιά με 4-0, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός έκανε καλό ματς, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην φετινή σούπερ λίγκα και ήταν χωρίς αμφιβολία ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη στα Περιβόλια και θα συνεχίσουν να μάχονται για την κατάκτηση του τίτλου μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Αυτό άλλωστε έχουν ξεκαθαρίσει όλοι στο μεγάλο λιμάνι και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός περιμένει και το αποτέλεσμα της έφεσης, για την αφαίρεση των τριών βαθμών που έχει επιβληθεί πρωτόδικα στην ομάδα του Πειραιά, για τα όσα έγιναν μετά το ματς με την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι εκτιμούν μάλιστα πως θα δικαιωθούν και ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί.

«Χτύπησε» από την αριστερά πλευρά

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να «καθαρίσει» το ματς στα Περιβόλια από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρία γκολ.  Ο Ρομαό άνοιξε το σκορ στο 14’, ο Μάριν έκανε το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα και στο 35’ ο Μιραλάς σημείωσε το τρίτο γκολ των πρωταθλητών. Οι πειραιώτες επέλεξαν να «χτυπήσουν» τον Πλατανιά από αριστερά, με τον Κούτρη και τον Μιραλάς να προκαλούν ρήγματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Πολύ καλός ο Μιραλάς – πρώτο γκολ του Βέλγου

Το ματς εξελίχθηκε στο μισό γήπεδο με τον Ολυμπιακό να πιέζει από τα πρώτα λεπτά και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού. Ο Βέλγος ήταν πολύ δραστήριος και όπως προαναφέραμε πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα των ερυθρόλευκων, ευστοχώντας στο 35’ στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, κάνοντας το 3-0. Ήταν ένα γκολ το οποίο είχε ανάγκη ο Μιραλάς για λόγους ψυχολογίας και το ζητούμενο για τον διεθνή άσο είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως καλή απόδοση είχε και ο Φορτούνης, με τον Έλληνα μέσο να επιστρέφει στην βασική εντεκάδα και να βοηθά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Πλατανιάς από την άλλη πλευρά δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση στους ερυθρόλευκους και η ομάδα της Κρήτης, που έχει επί της ουσίας υποβιβαστεί, περιμένει απλά το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η αφιέρωση του Σισέ

Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να «κλειδώσει» τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών από το πρώτο μέρος και δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στο δεύτερο μέρος. Οι πειραιώτες κατάφεραν πάντως να πετύχουν και τέταρτο γκολ, με τον Σισέ να κάνει με κεφαλιά το 4-0 στο 58’. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο νεαρός Σενεγαλέζος στόπερ, πήγε στον πάγκο της ομάδας του και αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Φρανσουά Μοντέστο. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός είχε  ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους την χθεσινή καλή εμφάνιση και την κατάκτηση των τριών βαθμών και η συνέχεια αναμένεται φυσικά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το «κλειδί»: Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Από την στιγμή που κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ (14’) όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την ομάδα του λιμανιού.

Το10άρι: Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε καλό ματς, ήταν πολύ δραστήριος και πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς.

Στον πάγκο: Ο Γουές πέρασε δύσκολο μεσημέρι και δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Μιραλάς.

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Χατζηνικολάου άλλαξε τους Δημούτσο και Στάμου, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν στην μεσαία γραμμή για την ομάδα του Πλατανιά.

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-4

Διαιτητής: Τζοβάρας.

Γκολ: 14’Ρομαό, 24’ Μάριν, 35’ Μιραλάς (πεν.), 58’ Σισέ

Κίτρινες κάρτες: 53΄Κασάλιτσα – 67’ Μποτία.

Πλατανιάς: Κλιαϊτς, Νίλι, Ντικαμονά, Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας (71’ Παπανικολάου), Στάμου (46’ Πατράλης), Μάλσα, Δημούτσος (46’ Κοροβέσης), Ουές, Ενσικουλού.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65’ Ζιλέ), Μάριν, Φορτούνης (62’ Σεμπά), Μιραλάς (75’ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ