ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πρίγιοβιτς vs Λιβάγια

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Πρίγιοβιτς vs Λιβάγια

Τα δύο... τέκνα της πρώην Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας τίθενται αντιμέτωποι σε ένα ντέρμπι Δικεφάλων που θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα

Το ντέρμπι των Δικεφάλων είναι προ των πυλών. ΠΑΟΚ VS AEK. Δύο κόσμοι συγκρούονται με φόντο τον φετινό τίτλο και το 10.gr εξετάζει τους δύο ποδοσφαιριστές σημείο αναφοράς των ομάδων. Ο λόγος για τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Μάρκο Λιβάγια.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Superleague με 14 τέρματα (έχοντας ξεπεράσει τους Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού και Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθούν με 13 έκαστος). Ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ σκοράρει 1 τέρμα ανά 2,8 τελικές προσπάθειες. Είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης του Δικέφαλου του Βορρά, με αισθητή διαφορά από τον δεύτερο (Δημήτρη Πέλκα). Αποκτήθηκε πέρυσι τον Γενάρη, κατάφερε να καλλιεργήσει μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα κι ως εκ τούτου να κλειδώσει τη θέση του στο ρόστερ, με την περίοδο στην οποία το όνομά του «φλέρταρε» με τη λίστα αποχωρήσεων, να έχει περάσει οριστικά στο παρελθόν και τον ΠΑΟΚ να ανανεώνει το συμβολαίο του μέχρι και το 2022.

Ο… Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς των φτωχών έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο «όπλο» του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας φτάσει αισίως τα 14 γκολ σε 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (εκ των οποίων στις 17 βασικός) αναγκάζοντας τον Ευθύμη Κουλούρη σε δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα. Αν μάλιστα καταφέρει στις εναπομείνασες αγωνιστικές να βρει δίχτυα άλλες δύο φορές, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του που είναι τα 16 γκολ που σημείωσε τη σεζόν 2014-15 με την τούρκικη Μπόλουσπορ. Επιπλέον μετρά άλλα πέντε τέρματα στο Κύπελλο Ελλάδας καθώς και δύο ακόμη στα προκριματικά του Europa League έχοντας συνολικά 21.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα (μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο) έχοντας σκοράρει οκτώ φορές σε συνολικά 17 συμμετοχές. Ο Κροάτης επιθετικός βρίσκει δίχτυα ανά 5.3 τελικές προσπάθειες και κατάφερε με το δυναμικό το ξεκίνημα στη σεζόν να ξορκίσει τους «φόβους» που δημιούργησε η επιθετική δυστοκία του στις ομάδες που αγωνίστηκε πριν φορέσει τα κιτρινόμαυρα (Χάιντουκ Σπλιτ, Ίντερ, Λουγκάνο, Τσεζένα, Αταλάντα, Ρούμπιν Καζάν, Έμπολι και Λας Πάλμας). Ο 24χρονος άσος στον αγώνα της Ένωσης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα τον Ιανουάριο, έφτασε τα 8 γκολ μέσα στη σεζόν και κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ που ήταν τα 7 με τη Λας Πάλμας την περασμένη χρονιά. Ο νεαρός άσος με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο είναι ο τρίτος σκόρερ της ΑΕΚ με 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πίσω από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έχει 14 και τον Σέρχιο Αραούχο που έχει 11.

Ο Κροάτης εκ των αγαπημένων της κιτρινόμαυρης κερκίδας, δεδομένης της απουσία του αρχηγού της ομάδας, Πέτρου Μάνταλου, πήρε στις πλάτες του περισσότερες ευθύνες και δείχνει να ανταποκρίνεται. Στο σύστημα με τους δυο επιθετικούς που χρησιμοποιεί εσχάτως ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να έχει απελευθερωθεί και παρουσιάζει έτσι συνεχώς καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Όσον αφορά στον αγώνα του πρώτου γύρου:  Ο Σέρβος στράικερ του ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά αισθητή έκανε την παρουσία του στο ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ στις 5 Νοεμβρίου του 2017 (1-0), εν αντιθέσει με τον Κροάτη φορ της ΑΕΚ που ήταν ο ήρωας της ομάδας του σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στην οποία η Ένωση αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ