Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ήττα στο 87' με τον Λουντ να ισοφαρίζει τον Αστέρα (1-1) και να μένει «ζωντανός» στην μάχη για την πέμπτη θέση. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί με τον Μανιά στο 69' ενώ οι πράσινοι είχαν δοκάρι στο 77' σε γυριστό του Μουνιέ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει «ζωντανός» στην διεκδίκηση της πέμπτης θέσης της βαθμολογίας καθώς οι πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Αστέρα (1-1), αποφεύγοντας την ήττα στο 87′. Ο Λουντ ήταν αυτός που λύτρωσε τους πράσινους με πολύ ωραίο γκολ τρία λεπτά πριν από την λήξη. Ο Αστέρας είχε προηγηθεί με ωραία κεφαλιά του Μανιά στο 69′ ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το τριφύλλι είχε δοκάρι με τον Μουνιέ στο 77′.

Το τελικό 1-1 με τον Αστέρα στην Λεωφόρο δεν ήταν αποτέλεσμα νίκης για κανέναν από τους δύο, οι οποίοι ήξεραν ότι με νίκη θα ανέβαιναν μόνοι τους στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που βγάζει νικητή και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Με δύο ημίχρονα καλού ποδοσφαίρου, με δύο γκολ εκπληκτικά, με δοκάρια για τους δύο, με φάσεις και επεμβάσεις και από τους δύο τερματοφύλακες.

Μπορείς να διακρίνεις τον καλύτερο; Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Αξίζουν πολλά μπράβο, όμως, στους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού για την προσπάθειά τους να μην χάσουν ένα παιχνίδι που είχε στραβώσει για εκείνους. Θα μπορούσε να είχε… ισιώσει ή και να έχει χαλάσει τελείως μετά το 0-1. Όπως και για τον Αστέρα. Αλλά αυτή η εναλλαγή συναισθημάτω, είναι τελικά το ποδόσφαιρο.

Το ματς ξεκίνησε με αμφισβητούμενη φάση, στο 12′, όταν ο Μουνάφο βρήκε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Αστέρα με το χέρι, αλλά αυτό ήταν πολύ κοντά στο σώμα του. Οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι, δεν δόθηκε και στη συνέχεια, μιλάμε πια για ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είχε μια κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 20′ άουτ, άλλη μία του Δώνη στο 23′ λιγότερο άουτ και άλλη μία του Ινσούα στο 34′. Τελικές μέσα από την περιοχή.

Αλλά φάση όπως αυτή του Τόνσο στο 36′, δεν είχε. Από το ύψος του πέναλτι, μυτάκι και δοκάρι κι έξω, για έναν Αστέρα που είχε απειλήσει και στο 3′ με τον Μανιά και στο 26′ με κεφαλιά του Πασαλίδη από πολύ καλή θέση.

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό, το δεύτερο πια ήταν ματσάρα. Με φάσεις, ευκαιρίες, τακτική από τους προπονητές. Με επιθετική φιλοσοφία και από τους δύο. Μέχρι το 60′ ο Παναθηναϊκός είχε απειλήσει με τον Χατζηγιοβάννη στο 53′ (επιπόλαιη κεφαλιά), ο Αστέρας και πάλι με τον Τόνσο, από τον οποίο πήρε την μπουκιά από το στόμα ο Γιόχανσον.

Στο 64′ ο Αθανασιάδης έκανε απίθανη απόκρουση σε σουτ του Δώνη και επειδή το ματς ήταν μια κρύο – μια ζέστη, στο 69′ ο Μανιάς με κεφαλιά μετά από φανταστική συνεργασία τεσσάρων (Τόνσο, Μουνάφο, Γιαννούλη και σκόρερ) έκανε το 0-1. Εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε πια αποθέματα μεγάλης ομάδας.

Στο 77′ το απίστευτο ψαλίδι του Μουνιέ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν προσπαθείς, δικαιώνεσαι. Έτσι, στο 87′ ο Λουντ με σουτάρα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στις αράχνες. 1-1 και ενθουσιασμός για ένα αποτέλεσμα που χαμένους βγάζει και τους δύο. Αλλά είπαμε. Όταν κερδίζει το ποδόσφαιρο… Να σημειωθεί ότι η τελευταία φάση ανήκε στον Αστέρα, αλλά ο Διούδης σταμάτησε το σουτ του Τόνσο λίγο έξω από την περιοχή.

Το κλειδί: Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 87′. Αν το είχε κάνει στο 77′; Στο δοκάρι του Μουνιέ; Θα είχε +10 λεπτά για τη νίκη. Τα εκατοστά παίζουν ρόλο, λοιπόν.

Το 10άρι: Να ψάξεις τον καλύτερο, σε τέτοια παιχνίδια, είναι δύσκολο. Αλλά σίγουρα εκείνον που έφυγε από το γήπεδο με το πιο έντονο συναίσθημα, έχει νόημα. Και αυτός είναι ο Μανιάς. Είχε εφτά αγωνιστικές να σκοράρει, είχε φορτιστεί, είχε χάσει ευκαιρίες και όταν το έκανε, το έβλεπες πόσο μεγάλη ανάγκη το είχε.

Στον πάγκο: Το πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός στο 12′ δεν είναι από τα κλασικά. Πολύ κοντά σε απόσταση και σε σώμα από τον Μουνάφο. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο διαιτητής Σκούλας δεν τα πήγε καλά. Κατάφερε, στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, να εκνευρίσει με τα σφυρίγματά του. Το τελευταίο; Στο 45 και τρία δευτερόλεπτα, όταν ο Ινσούα ετοιμαζόταν να σουτάρει έξω από την περιοχή του Αστέρα.

Γιατί κόουτς: Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές κινήσεις τακτικές στη διάρκεια του αγώνα. Όλες σωστές; Προφανώς και όχι. Αλλά όλες στη λογική να επηρεάσουν την εξέλιξη του αγώνα. Παναθηναϊκός και Αστέρας είναι ομάδες που πραγματικά καθοδηγούνται από τους ποδοσφαιριστές τους.

Στο 62′ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε με μια αλλαγή, 4-5 μαζεμένες. Εξω ο Χατζηγιοβάννης, μέσα ο Κολοβέτσιος, στο κέντρο της άμυνας εκείνος, ο Κουρμπέλης στα χαφ, ο Τζανδάρης και ο Λουντ εσωτερικοί, ο Μουνιέ στα άκρα. Ο Παντελίδης στο 67′ έβαλε απλώς τον Ντουντού αντί του Κυριακόπουλου, έσφιξε το κέντρο, 0-1 σε ροή αγώνα και χαίρεται. Οι προπονητές έχουν τις δικές τους στιγμές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1
Γήπεδο: Λεωφόρος
Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης
Τέταρος: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Γκολ: 87′ Λουντ / 69′ Μανιάς
Κίτρινες: Ινσούα / Τόνσο, Ντουντού
Κόκκινες: –

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Λουντ, Τζανδάρης (81′ Μπουζούκης), Κουλιμπαλί (72′ Μολίνς), Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62′ Κολοβέτσιος), Δώνης

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Ινγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56′ Καλτσάς), Μανιάς (85′ Δουβίκας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ