Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2

Πανιώνιος – Ατρόμητος 2-2

Ο Αμρ Ουάρντα μίλησε τελευταίος στην πλατεία και ολοκλήρωσε την επιστροφή του Ατρόμητου από το 2-0 στο 2-2 κόντρα στον Πανιώνιο!

Ατρόμητος λέγεται μάλλον για αυτό. Διότι δεν τρομάζει ακόμη και όταν στο 59′ χάνει 2-0. Στο 90’+3, 2-2 και ο Πανιώνιος που έκανε ευρωπαϊκά όνειρα, έμεινε με τη χαρά της εξαιρετικής εμφάνισης μέχρι το 65′.

Γενικά ο αγώνας της Νέας Σμύρνης ήταν καταπληκτικός. Ειδικά το δεύτερο ημίχρονο, διότι και το πρώτο 2-2 έληξε, αλλά όχι στα γκολ. Σε κάποιες ευκαιρίες. Στο 4′ σουτ του Βλάχου άουτ, στο 39′ κεφαλιά του Σαββίδη επίσης άουτ. Ενώ για τον Ατρόμητο στο 5′ κεφαλιά του Ντάουντα άουτ, στο 34′ σουτ του Γιαννούλη σύριζα άουτ. Ούτε εστία, δηλαδή…

Το δεύτερο 45λεπτο, όμως, ήταν μια άλλη υπόθεση. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από ένα διαιτητικό λάθος. Στο 48′ ο Σπιριντόνοβιτς από θέση οφσάιντ έκανε το 1-0 και άνοιξε όχι το σκορ, αλλά το ματς. Ήταν τα λεπτά του Πανιωνίου. Στο 55′ γλίτωσε την ισοφάριση από την απίθανη χαμένη ευκαιρία του Ντάουντα από τη μικρή περιοχή και μετά, έκανε ό,τι ήθελε.

Στο 57′ ο Γιαννιώτης με εντυπωσιακό τρόπο σταμάτησε τον Μασούρα από το 2-0. Αλλά για λίγο. Στο 59′ σέντρα ακριβείας του Βλάχου, σουτ στην κίνηση του Σπιριντόνοβιτς και 2-0. Για να αποδείξει, δηλαδή, ο Πανιώνιος ότι κι εκείνος έχει τον Αυστριακό του, εκτός από τον Ατρόμητο.

Μόνο που εκείνος του Ατρόμητου, ο Νταμίρ Κάναντι δεν θα καθόταν δα και με σταυρωμένα χέρια. Τρεις γρήγορες αλλαγές και… άλλαξαν όλα. Στο 65′ η μία από αυτές, ο Κωτσόπουλος, μείωσε το σκορ με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος άρχισε και πάλι να είναι ομάδα.

Με Μάντσον, με Ουάρντα, με Ντιγκινί, με όλους τους καλούς δηλαδή. Αφού ο Νίλσεν δεν μπόρεσε ούτε σε κενή εστία (ούτε μπάλα δεν βρήκε), η ομάδα του Περιστερίου πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Και τελικά, δικαιώθηκε στο 90’+3′. Μια άλλη αλλαγή, ο Ντιγκινί, έκανε στην ασίστ, από την βοήθεια της άλλης αλλαγής, του Σάκιτς από δεξιά και ο Ουάρντα έκανε με κεφαλιά το 2-2.

Σε ένταση είναι η αλήθεια, με συγνώμη από τον Αιγύπτιο στην εξέδρα, αλλά κάποια φορά πρέπει να σκεφτεί κανείς τι γίνεται με τις πολλές συγνώμες. Πάντως, την φοβερή εικόνα του αγώνα, αυτή η ένταση δεν μπορεί να την χαλάσει.

Το κλειδί: Οι γρήγορες αλλαγές του Νταμίρ Κάναντι. Ρίσκο να τις κλείνει ένας προπονητής από το 63′. Αλλά η πορεία του αγώνα δικαίωσε τον Αυστριακό τεχνικό και ήταν το καθοριστικό σημείο για το βαθμό της ισοπαλίας.

Το 10άρι: Ο Σπιριντόνοβιτς αυτό που ήταν να κάνει, το έκανε. Δύο καταπληκτικά τελειώματα, ειδικά το δεύτερο, δύο γκολ. Η νίκη, που δεν ήρθε για τον Πανιώνιο, δεν ήρθε για λόγους που δεν τον αφορούν.

Στον πάγκο: Ο Σπιριντόνοβιτς κάνει το 1-0 από θέση οφσάιντ. Ο πρώτος βοηθός Κουράκης είχε καθαρό οπτικό πεδίο, αλλά δεν το υπέδειξε, κάνοντας καθοριστικό λάθος για την εξέλιξη του αγώνα.

Γιατί κόουτς: Στο 59′ ο Ατρόμητος έχανε 2-0. Μέχρι το 63′ ο Κάναντι είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Τι πήρε; Από τον Κωτσόπουλο τη μείωση του σκορ. Από τον Ντιγκινί την ασίστ για το 2-2. Ο προπονητής δεν είναι μόνο για τα εύκολα, αλλά και για τα δύσκολα. Τη στιγμή που ο Μιχάλης Γρηγορίου από τις δικές του κινήσεις, τον Νίλσεν για παράδειγμα πήρε μια χαμένη  ευκαιρία σε κενή εστία για να κάνει το 3-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιο
Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης, Ανδρέας Φωτόπουλος
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Γκολ: 48′ Σπιριντόνοβιτς, 59′ Σπιριντόνοβιτς / 65′ Κωτσόπουλος, 90’+3′ Ουάρντα
Κίτρινες: Βλάχος / Καρασαλίδης, Ρισβάνης
Κόκκινες:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (80′ Μπραχίμι), Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (69′ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (60′ Νίλσεν)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (64′ Σάκιτς), Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μπουσουλάζιτς, Μάντσον, Μπρούνο, Ούμπιδες (60′ Ντιγκινί), Ουάρντα, Ντάουντα (60′ Κωτσόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ