Ολυμπιακός : Μαντί Καμαρά, ο νέος «Σισέ» των «ερυθρόλευκων»

Ολυμπιακός : Μαντί Καμαρά, ο νέος «Σισέ» των «ερυθρόλευκων»

Με τακτική α λα Παπίς Σισέ ο Ολυμπιακός πρόλαβε Μονακό και Ρόμα και σύμφωνα με γαλλικά Μέσα «έκλεισε» τον Μαντί Καμαρά, που φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα και να υπέγραψε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες. Ποιος είναι, όμως, ο Αφρικανός χαφ της Αζαξιό, που προβάρει τα «ερυθρόλευκα»; To10.gr έχει την απάντηση.

H γαλλική, είναι μια αγορά με την οποία ο Ολυμπιακός έχει αρκετές «δοσοληψίες». Από την περίοδο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου και έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει 15 ποδοσφαιριστές από αυτήν (Ζιλέ, Ρομαό, Σισέ, Μαζουακού, Ντοσεβί, Αμπιντάλ, Εντινγκά, Μεντζανί, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ, Μασάδο, Ντιελνά, Ντιακιτέ, Μιραλάς και Μοδεστό, από τους πιο πρόσφατους στους παλαιότερους), ενώ το αντίθετο δρομολόγιο, πέραν αυτών που ήρθαν στον Πειραιά και εν συνεχεία γύρισαν ξανά στη Γαλλία, έχουν κάνει οι Λάτσι (δανεικός στην Αζαξιό), Ντουρμάζ, Βλαχοδήμος και Πίνο.

Όπως σας ενημέρωσε to10.gr, εδώ και καιρό το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού έχει επικεντρώσει την προσοχή του στην εν λόγω ποδοσφαιρική αγορά, ψάχνοντας να βρει νέα «λαβράκια» τύπου Σισέ. Και όπως φαίνεται, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν ακόμη έναν νεαρό, ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο νέο. Όπως προκύπτει από τη Γαλλία, λοιπόν, οι πρωταθλητές Ελλάδος ολοκλήρωσαν τη μετεγγραφή του Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά, του 21χρονου που φέρεται να παρακολουθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ολοκληρώνοντας ήδη το τυπικό σκέλος της μετακίνησης.

Η περίπτωσή του, μάλιστα, έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή του Παπίς Σισέ: είναι και οι δύο νεαροί (22 ο Σισέ, 21 ο Καμαρά), κατάγονται από την Αφρική (Σενεγάλη ο Σισέ, Γουινέα ο Καμαρά), προέρχονται από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, τους ανακάλυψε η Αζαξιό, τους τσέκαρε και τους πρότεινε ο Φρανσουά Μοδεστό, εκπροσωπούνται από το ίδιο γραφείο και ο Ολυμπιακός τους «έκλεισε», αν ισχύει φυσικά το δημοσίευμα, από αρκετά νωρίς (αρχές Φλεβάρη τον Σισέ, αρχές Μάρτη τον Καμαρά), προλαβαίνοντας εν προκειμένω Ρόμα και Μονακό!

https://twitter.com/MCamarajr10/status/970032535924346880

Ποιος είναι, όμως, ο ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες, υπέγραψε συμβόλαιο μακράς διάρκειας με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να… αλλάξει «ερυθρόλευκα» από το καλοκαίρι και μετά;

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997 στο Ματάμ, μια από τις πέντε πρωτεύουσες του Κονακρύ (η πρωτεύουσα της χώρας, η μεγαλύτερη πόλη, λιμάνι και έδρα της κυβέρνησης) στη Γουινέα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες των Καλούμ και Σαντομπά και άλλοτε προπονητής της πρώτης, Πασκάλ Ζανίν, ο οποίος έχει αρκετές άκρες στην πατρίδα του, κατάφερε να πείσει την Αζαξιό να τον δοκιμάσει.

Ο Καμαρά δοκιμάστηκε τον Μάιο του 2015 και δεν χρειάστηκε παρά λίγες προπονήσεις προκειμένου να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου για την αξία του. Με συνοπτικές διαδικασίες και αφού ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά διάρκειας έξι εβδομάδων, η Αζαξιό τον πήρε στις ακαδημίες της και λίγους μήνες αργότερα του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικού συμβόλαιο προκειμένου να τον μονιμοποιήσει στην Κορσική.

Ο Ολιβέρ Πανταλόνι, που φόρεσε για οκτώ χρόνια τη φανέλα της ομάδας σαν ποδοσφαιριστής και από το 2004 -με διάλειμμα μόνο τη σεζόν 2013/14 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τουρς- την καθοδηγεί από τον πάγκο, του έδωσε από την πρώτη κιόλας χρονιά ρόλο στην ομάδα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο νεαρός αμυντικός μέσος (έπαιξε μια φορά σαν δεξί μπακ και άλλη μια σαν δεξί χαφ) εκτόπισε τον Λοράν Αμπεργκέλ από την ενδεκάδα και καθιερώθηκε μπροστά από τα στόπερ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 19 συμμετοχές, δύο γκολ και μια ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Φέτος, πριν καν βγει ο Μάρτης, ο νεαρός χαφ ξεπέρασε τον αριθμό των συμμετοχών που είχε πέρυσι (έφθασε ήδη τις 22), προσφέροντας τις υπηρεσίες του τόσο στο «6» όσο και στο «8» σε πιο αμυντικογενείς εκδοχές του αγαπημένου 4-4-1-1 του Πανταλόνια. Στο τελευταίο ματς έμεινε εκτός αποστολής, κάτι που «δένει» την πληροφορία περί επίσκεψής του στη χώρα μας, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να κλείσει το deal με τον Ολυμπιακό.

H Αζαξιό (εκεί αγωνίζεται ο δικός μας Γιάννης Χαροντάκης, ο Καζίμ Λάτσι που έχει δοθεί δανεικός από τους Πειραιώτες και οι Σαϊνάτι – Μποέ-Κέιν που πέρασαν στο παρεθόν από τον Εργοτέλη), η οποία βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδο στην πρώτη τριάδα και την άνοδο στη Ligue 1, αναμένεται να δώσει, λοιπόν, έναν ακόμα παίκτη στον Ολυμπιακό, βάζοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία της. Από την άλλη, ο Καμαρά θα βγάλει τα «ερυθρόλευκα» των Γάλλων και θα βάλει αυτά του Ολυμπιακού, όπου θα σμίξει ξανά με τον πρώην συμπαίκτη του, Παπίς Αμπού Σισέ.

http://www.dailymotion.com/video/x59w17y

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ