Η ιστορία ενός (εύστοχου) πέναλτι

Η ιστορία ενός (εύστοχου) πέναλτι

Η απόφαση να εκτελέσει ο Φορτούνης το πέναλτι με τον Παναθηναϊκό, το άγχος του Ανσαριφάρντ και ο Μιραλάς.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό περιλάμβανε πολλές μικρές ιστορίες, που έχουν ενδιαφέρον. Ιστορίες που επιβεβαιώνουν ότι η πίεση πολλές φορές είναι δύσκολα διαχειρίσιμη ακόμη και από τα πρώτα ονόματα. Μία εξ αυτών αφορά στο… παρασκήνιο της εκτέλεσης του πέναλτι που κέρδισαν οι Ερυθρόλευκοι και με το οποίο άνοιξαν το σκορ.

Ο Καρίμ Ανσαφιράρντ κέρδισε το πέναλτι μετά την κάθετη πάσα του Κώστα Φορτούνη. Ενώ, λοιπόν, όλοι περίμεναν από τον Ιρανό να πάρει την μπάλα και να τη στήσει στα 11 μέτρα, ο ίδιος έδειξε διστακτικός. Ο Ιρανός, αν και έχει χρηστεί εκτελεστής των πέναλτι από το τεχνικό επιτελείο ήταν αγχωμένος και δεν ένιωθε σίγουρος. Το ίδιο συνέβη και με τον Μιραλάς, που σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με την Ξάνθη και στο Περιστέρι, αυτή τη φορά δεν πήγε στον συμπαίκτη του να ζητήσει να αναλάβει ο ίδιος την εσχάτη των ποινών.

Μέσα στα δευτερόλεπτα που κύλησαν μετά την υπόδειξη της παράβασης, ο Φορτούνης πήρε μόνος του την μπάλα, γύρισε στον πάγκο, έδειξε ότι θα εκτελέσει ο ίδιος και την έστησε στα 11 μέτρα. Και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ελληνας επιτελικός χαφ πέτυχε το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 9ο συνολικά. Ωστόσο με πέναλτι είχε να σκοράρει από τις 14/10/2017 και την εκτός έδρας νίκη με τον Πανιώνιο. Οταν και πάλι είχε πάρει το κρίσιμο πέναλτι, στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 με τους Νεοσμυρνιώτες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το τεχνικό επιτελείο (αρχικά ο Λεμονής και εν συνεχεία ο Οσκαρ Γκαρθία) αποφάσισε στη μέση της χρονιάς να μην είναι ο Φορτούνης ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι. Μάλιστα, το τελευταίο που εκτέλεσε ήταν και το πρώτο που έχασε στην καριέρα του, αυτό κόντρα στον Λεβαδειακό (18/11/2017).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ανσαριφάρντ δεν είχε εκτελέσει ούτε το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι. Με τη διαφορά ότι τότε είχε ζητήσει να είναι αυτός που θα έπαιρνε την ευθύνη, αλλά ο Τζούρτζεβιτς επέμεινε και τελικά ήταν εκείνος που σούταρε από τα 11 μέτρα. Και αστόχησε.

Για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από 16 χρόνια με πέναλτι σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα χρόνια οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει μόλις δύο πέναλτι. Και τα δύο το 2014, αλλά σε διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους. Ο Τσόρι Ντομίνγκες είχε χάσει το πρώτο στο Καραϊσκάκη (02/03/2014) και ο Μήτρογλου το δεύτερο πάλι στο φαληρικό γήπεδο (26/10/2014).

Η τελευταία φορά που ο Ολύμπιακός πήρε (και σκόραρε με) πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν στις 24/03/2002. Ο Τζόρτζεβιτς είχε νικήσει τον Νικοπολίδη από τα έντεκα μέτρα, στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης της Λεωφόρου που σημαδεύτηκε από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Ευθυμιάδη από ανθρώπους και οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ