«Τελείωσε» τον έναν, μένουν οι Δικέφαλοι

«Τελείωσε» τον έναν, μένουν οι Δικέφαλοι

Ο φτωχός Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στις ελπίδες του Ολυμπιακού και κρίνει κορυφή και τη δεύτερη θέση στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, όσα οικονομικά προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει είναι σύλλογος με βαριά φανέλα. Ηταν δεδομένο ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του θα δουν τα ντέρμπι ως ένα επιπλέον κίνητρο για να ξαναβρούν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα. Ο μόνος στόχος, άλλωστε, που έχει μείνει είναι η πέμπτη θέση για να εκτίσει η ομάδα την ποινή αποκλεισμού. Τα μεγάλα παιχνίδια, ωστόσο, πάντα συσπειρώνουν ένα γκρουπ.

Η διαίσθηση όλων πριν το ματς στο Φάληρο ήταν ότι δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα κάνει τρεις ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Σε κάποιον ή ακόμα και κάποιους θα έκανε ζημιά. Αποδείχθηκε στο πρώτο κιόλας ντέρμπι. Το «τριφύλλι» εκμηδένισε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα. Ακόμα κι αν ακούγεται τρελό, έστω κι αν αυτός ο Ολυμπιακός δεν βλέπεται, το πρόγραμμά του στο εξής είναι τόσο ευνοϊκό που μπορεί να κάνει έξι στα έξι.

Το πιο δύσκολο ματς είναι την τελευταία αγωνιστική στα Γιάννινα. Εχει επίσης Πλατανιά, Λεβαδειακό, Απόλλων έξω και Παναιτωλικό, Κέρκυρα μέσα. Δεν είναι απίθανο το απόλυτο. Με επτά βαθμούς διαφορά, όμως και την ισοβαθμία υπέρ της ΑΕΚ θέλει πλέον δύο ήττες και μία ισοπαλία της Ενωσης. Αν νικούσαν χθες οι Πειραιώτες, η διαφορά θα ήταν πέντε βαθμοί με την ΑΕΚ να πηγαίνει άμεσα στην Τούμπα. Οπου με ήττα ο Ολυμπιακός θα ήταν γερά στο κόλπο. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πήγε με τσαμπουκά στον Πειραιά και ουσιαστικά τελείωσε τους «ερυθρόλευκους».

Τώρα θα ρυθμίσει τον πρωταθλητή κι ενδεχομένως και τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Παναθηναϊκός σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, στις 18 Μαρτίου φιλοξενείται από την ΑΕΚ. Σε περίπτωση που η Ενωση έχει ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ καταλαβαίνει κανείς το τεράστιο ενδιαφέρον που θα έχει αυτή η αναμέτρηση. Μετά το χθεσινό έχει κανείς ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό;

Και πάμε στις 29 Απριλίου. Ας υποθέσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν νικήσει την ΑΕΚ. Θα θέλουν απλώς μία γκέλα της Ενωσης και φυσικά οι ίδιοι το απόλυτο (θα παίξει ρόλο το σκορ στην Τούμπα για να δούμε αν κάποιος θα έχει την ισοβαθμία). Μόνο απίθανο δεν είναι ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον ΠΑΟΚ ή έστω να έρθει ισόπαλο το ματς. Σ’ αυτή την περίπτωση ευνοημένος, εφόσον ο ίδιος έχει το απόλυτο, θα είναι και ο Ολυμπιακός για τη μάχη της δεύτερης θέσης. Οπως και να έχει ο Παναθηναϊκός θα είναι ρυθμιστής. Κι όποιος πέσει στα δόντια του, έστω κι αν δεν είναι κοφτερά φέτος, θα το πληρώσει…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ