Άλλος για την Τρίπολη;

Άλλος για την Τρίπολη;

Η ΑΕΚ είχε πάει με τη φόρα της νίκης – ανατροπής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και την προοπτική του +5 από τον ΠΑΟΚ και του +8 από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός, για να τα πάρουμε με τη σειρά, είχε πάει με τη φόρα της νίκης επί του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πάλι ως […]

Η ΑΕΚ είχε πάει με τη φόρα της νίκης – ανατροπής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και την προοπτική του +5 από τον ΠΑΟΚ και του +8 από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός, για να τα πάρουμε με τη σειρά, είχε πάει με τη φόρα της νίκης επί του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πάλι ως πρωτοπόρος και με σερί εννέα νίκες. Ο ΠΑΟΚ επίσης ως πρώτος, με 17 νίκες σερί…

Όλοι τους έφυγαν από την Τρίπολη έχοντας γκρεμιστεί. Ήττες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ισοπαλία σαν ήττα για τον Ολυμπιακό, που είχε χάσει από τον Αστέρα βαθμούς και στο Καραϊσκάκη. Συνολικά, λοιπόν, τέσσερις στη ροή του πρωταθλήματος.

Αυτό που έχει κάνει η ομάδα του Σάββα Παντελίδη στο φετινό πρωτάθλημα είναι μαγκιά χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έχει καταφέρει όχι απλώς να φρενάρει τους μεγάλους, αλλά και να τους ρίξει από την κορυφή! Μάλιστα, σε διαφορετικές περιόδους.

Η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη την 6η αγωνιστική. Την 1η Οκτωβρίου. Ήταν πρώτη, είχε την προοπτική ενός +5 από τον ΠΑΟΚ τότε και ενός +8 από τον Ολυμπιακό. Έχασε 2-0, με κάτω τα χέρια και τον Αστέρα να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στον Μοριά τον Νοέμβριο. Δεν ήταν πρώτος, ήταν όμως η μοναδική φορά που ψυχολογικά ήταν τόσο καλά, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε προηγηθεί η νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο. Ο Αστέρας νίκησε κι εκείνον με 1-0 και τον προσγείωσε.

Ως πρώτος ταξίδεψε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός. Για τη 19η αγωνιστική στα τέλη Ιανουαρίου. Και με σερί εννέα νίκες. Γκρεμίστηκε με το τελικό 1-1 από την πρώτη θέση και από τότε, δεν βρέθηκε ποτέ ξανά σε αυτήν.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, Μάρτιος πια, πήγε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τη βεβαιότητα ενός 18 στα 18 και βέβαια, ως πρωτοπόρος κι εκείνος. Ήττα με 3-2, στο πιο τρελό ματς του πρωταθλήματος και αντίο πρωτιά. Αντίο και πρωτάθλημα; Θα δούμε…

Πάντως, ο Σάββας Παντελίδης έχει βρει το κουμπί των μεγάλων. Φέτος; Όχι. Πέρυσι, με τον διαυλυμένο Ηρακλή, είχε στο Καυτανζόγλειο:
Ηρακλής – ΑΕΚ 2-2 (είχε προηγηθεί η ΑΕΚ και το ανέτρεψε)
Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-1 (είχε προηγηθεί ο ΠΑΟΚ)
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-1 (είχε προηγηθεί ο Παναθηναϊκός)

Υπήρχε και το Ηρακλής – Ολυμπιακός 1-2, με ανατροπή, θα πει κανείς. Μόνο που σε εκείνο το ματς, προπονητής δεν ήταν ο Σάββας Παντελίδης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ