«Πόλεμος» επτά ομάδων για την πέμπτη θέση

«Πόλεμος» επτά ομάδων για την πέμπτη θέση

Μετά το πέρας της 24ης αγωνιστικής της Super League η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η μεγάλη μάχη γίνεται για την κατάληψη της πέμπτης θέσης που οδηγεί στο Europa League, με επτά ομάδες να παλεύουν για ένα εισιτήριο.

Η μεγάλη κερδισμένη από τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα η ΑΕΚ, καθώς με τη νίκη επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος και πλέον είναι ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Η υπόθεση-τίτλος αναμένεται να κριθεί την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, στο ντέρμπι των δικεφάλων, όμως η μεγάλη μάχη που θα κρατήσει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική είναι αυτή της κατάληψης της πέμπτης θέσης.

Με τους τέσσερις πρώτους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος) να έχουν ξεφύγει βαθμολογικά και να έχουν εξασφαλίσει τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αναμένεται «πόλεμος» ανάμεσα σε επτά ομάδες για την 5η θέση που προσφέρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως μόνο εφόσον ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας η 5η θέση θα δώσει εισιτήριο για το Europa League, καθώς σε ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Λάρισα για παράδειγμα θα πάρει εκείνη το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όσον αφορά τη μάχη της 5η θέσης, τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής έχουν φέρει Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό σε απόσταση τριών βαθμών μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι τελευταίες έξι αγωνιστικές να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και σημαντικές. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση με 32 βαθμούς τρεις ομάδες, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης και η Ξάνθη, ενώ στους 31 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Έναν βαθμό πίσω είναι ο ΠΑΣ και στους 29 είναι οι Παναιτωλικός και Λεβαδειακός, με την ομάδα το Αγρινίου όμως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς αγωνίζεται σήμερα με τον Απόλλωνα εκτός έδρας και με νίκη θα φτάσει κι αυτός στους 32!

Φυσικά ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής από τις επτά ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο καζάνι, ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2. Επίσης, με τη νίκη με 2-1 επί της Λάρισας μπήκε στο κόλπο και ο Λεβαδειακός, ενώ ο Παναθηναϊκός με την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΣ Γιάννινα με την ισοπαλία στην Κέρκυρα παρέμειναν στο κυνήγι της 5ης προνομιούχου θέσης. Οι δύο χαμένοι της αγωνιστικής είναι ο Πανιώνιος και η Ξάνθη που ηττήθηκαν με 1-0 από ΑΕΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα.

Πλέον με έξι στροφές να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, επτά ομάδες στο κυνήγι μιας θέσης και πολλά παιχνίδια μεταξύ τους αναμένεται να γίνει «σφαγή» μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Μέχρι στιγμής η ομάδα που φαίνεται να έχει το ευκολότερο πρόγραμμα από τις επτά είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει το δυσκολότερο με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητο. Εδώ να τονίσουμε πως οι πράσινοι αν καταφέρουν να τερματίσουν στην 5η θέση δεν θα βγουν στην Ευρώπη, διότι τιμωρήθηκαν και το εισιτήριο θα το πάρει ο 6ος της βαθμολογίας. Αν υπάρχει μία ομάδα από τις επτά που μπορεί να πει κανείς πως κρατάει την τύχη στα χέρια της είναι η Ξάνθη, η οποία έχει να δώσει 4 από τα 6 εναπομείναντα παιχνίδια της κόντρα σε ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως καμία από τις ομάδες δεν φαίνεται να έχει κάποιο ξεκάθαρο προβάδισμα, αφού όπως προείπαμε τρεις βαθμοί χωρίζουν τον 5ο από τον 11ο της κατάταξης.

Αναλυτικά οι τελευταίες έξι αγωνιστικές για Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα Παναιτωλικό (παίζει σήμερα με τον Απόλλων Σμύρνης) και τον Λεβαδειακό (με έντονα γράμματα οι μεταξύ τους μάχες):

Πανιώνιος 32 βαθμοί

Πανιώνιος – Ατρόμητος (10/03)
Πανιώνιος – Ξάνθη (18/03)
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (31/03)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (22/04)
Πλατανιάς – Πανιώνιος (29/04)
Πανιώνιος – Λεβαδειακός (06/05)

Αστέρας Τρίπολης 32 βαθμοί

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (10/03)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς (19/03)
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (31/03)
Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης (22/04)
Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (29/04)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (06/05)

Ξάνθη 32 βαθμοί

Ξάνθη – Παναιτωλικός (11/03)
Πανιώνιος – Ξάνθη (18/03)
Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (01/04)
ΠΑΟΚ – Ξάνθη (22/04)
Ξάνθη – Λάρισα (29/04)
Παναθηναϊκός – Ξάνθη (06/05)

Παναθηναϊκός 31 βαθμοί

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (10/03)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (18/03)
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (01/04)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (22/04)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (29/04)
Παναθηναϊκός – Ξάνθη (06/05)

ΠΑΣ Γιάννινα 30 βαθμοί

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης (12/03)
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (17/03)
Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (01/04)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα (22/04)
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (29/04)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (06/05)

Παναιτωλικός 29 βαθμοί (σε 23 αγώνες)

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός (05/03)
Ξάνθη – Παναιτωλικός (11/03)
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (17/03)
Λάρισα – Παναιτωλικός (01/04)
Παναιτωλικός – Λαμία (22/04)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (29/04)
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (06/05)

Λεβαδειακός 29 βαθμοί

Λαμία – Λεβαδειακός (11/03)
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός (17/03)
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (31/03)
ΑΕΚ – Λεβαδειακός (22/04)
Λεβαδειακός – Ατρόμητος (29/04)
Πανιώνιος – Λεβαδειακός 06/05)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπολογίζονται τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια και η διαφορά τερμάτων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ