Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 : Εξυγίανση από τον Ευαγγέλου και χαρακίρι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 : Εξυγίανση από τον Ευαγγέλου και χαρακίρι

Με πέναλτι έξω από την περιοχή ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (1-1) στο 87' τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης από τη βούλα άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» (62'), παλικάρια οι «πράσινοι» όσο έπαιξαν με δέκα.

Με ένα πέναλτι για ανατροπή εκτός περιοχής, ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Φορτούνη, πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 87′ δέχτηκαν την ισοφάριση, με ένα πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 61′, σκοράροντας ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε τον αγώνα. Και μάλιστα θα μπορούσε να το έχει κάνει σε δύο περιπτώσεις με τον Τζούρτζεβιτς, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Πάντως, θα πρέπει κανείς να σημειώσει η μαχητικότητα του Παναθηναϊκού, που είχε διαβάσει καλά το ματς και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, είχε σε ένα δίλεπτο δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει.

Οι χαμένες ευκαιρίες του Μιραλάς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό στην πραγματικότητα, με ελάχιστες φάσεις και στην ουσία μία ξεκάθαρη. Αυτή του Μιραλάς στο 45′, όταν έκανε το σουτ από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο υπόλοιπο διάστημα, καλύτερες στιγμές ήταν με… μη τελικές.

Στο 24′ όταν ο Άλτμαν έκανε το γύρισμα και τελικά ο Λουντ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στο 38′ ο Κουρμπέλης πρόλαβε τον Οφόε λίγο πριν κάνει την τελική προσπάθεια. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Με χαμένη ευκαιρία από τον Μιραλάς, ο οποίος αυτή τη φορά βρήκε στο 49′ εστία, αλλά ο Βλαχοδήμος αντέδρασε.

Το ματς είχε πάει στα μέτρα του Παναθηναϊκού, όταν στο 60′ ο Οικονόμου έκανε διπλό λάθος. Έχασε την μπάλα, έκανε πέναλτι, πήρε και αποβολή, για την οποία πάντως στον Παναθηναϊκό διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι υπήρξε διπλή ποινή. Ο Φορτούνης εκτέλεσε και από το 61′ ο Ολυμπιακός είχε πια όλο το… γήπεδο δικό του.

Στο τέλος… δεν έμπαινε

Η αλλαγή του Μουνιέ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό και την πιστώνεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στο 80′ και στο 81′ ο παναθηναϊκός άγγιξε την ισοφάριση, το 80′ ο Λουντ σούταρε πάνω στον Μουνιέ, στο 81′ ο Χατζηγιοβάννης δεν βρήκε καλά την μπάλα από πολύ πλεονεκτική θέση.

Και από εκεί και πέρα; Τζούρτζεβιτς. Στο 82′, από υπέροχη ενέργεια του Μιραλάς σουτάρει άουτ. Στο 85′ καθυστερεί αν και πλάγια και όταν γυρίζει την μπάλα, οι αμυντικοί απομακρύνουν. Το 2-0 δεν έγινε και έγινε το 1-1. Με πέναλτι έξω από την περιοχή, του Ένχελς στον Ινσούα και τον Μουνιέ να ευστοχεί.

Δίκαιο; Ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια, πρέπει κανείς να το αναγνωρίσει. Αλλά με παράβαση εκτός περιοχής, ακόμη μία φέτος και ακόμη μία που τελικά βγάζει τον Ολυμπιακό χαμένο.

Το 10άρι: Ο Μουνιέ άλλαξε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, σε σημείο που όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Μεγάλη βοήθεια από την αλλαγή του Ουζουνίδη.

Το κλειδί: Η απόφαση του Ευαγγέλου να δώσει πέναλτι εκτός περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού.

Στον πάγκο: Ο Τζούρτζεβιτς και οι δύο χαμένες ευκαιρίες, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να σογουρέψει τη νίκη του. Και το πλήρωσε.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τις δυνατότητες που είχε παρέταξε μια ομάδα διαβασμένη, με πλάνο, με το μέγιστο που μπορούσε να πάρει. Και τελικά, με κινήσεις μετά την αποβολή και τις γρήγορες αλλαγές, που έδωσαν και το αποτέλεσμα. Ο Μάριν αλλαγή στο 88′ είναι ζήτημα πριος συζήτηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Αντώνιος Καρατζίκας
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος
Γκολ: 61′ Φορτούνης (πεν.) / 87′ Μουνιέ (πεν.)
Κίτρινες: Ένχελς / Λουντ, Ινσούα, Κουλιμπαλί
Κόκκινες: 60′ Οικονόμου

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένχελς, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (56′ Φορτούνης), Πάρντο (88′ Μάριν), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Λουντ, Κουλιμπαλί (80′ Χατζηγιοβάννης), Άλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ