ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

Η ΑΕΚ με σκόρερ τον Μάρκο Λιβάγια, πήρε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0 κι ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος μια βδομάδα πριν το ντέρμπι τίτλου με τον ΠΑΟΚ!

Κάνοντας ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος, αλλά έχοντας μέτρια απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια νίκη-χρυσάφι επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ με 1-0, παίρνοντας κεφάλι στην βαθμολογία και περιμένοντας την ποινή του ΠΑΟΚ για να βρεθεί με… αέρα πέντε πόντων από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην βαθμολογία! Ο Μάρκο Λιβάγια κατάφερε να νικήσει στο 21’ τον εντυπωσιακό Κότνικ, χαρίζοντας στην Ένωση το πιο σημαντικό τρίποντο της σεζόν, που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ΑΕΚ, γνωρίζοντας ήδη και το σκορ στην Τρίπολη, μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια. Δείχνοντας από το πρώτο λεπτό πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση για… αστεία. Η Ένωση ήταν καταιγιστική, κρατώντας με άνεση την μπάλα και βάζοντας από πολύ νωρίς τον Πανιώνιο στα καρέ του. Έχοντας τον Μάρκο Λιβάγια σε τρομερή μέρα, με τον Κροάτη φορ να απειλεί με κάθε πιθανό τρόπο.!

Στο 7’το κοντινό πλασέ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κότνικ, στο 10’ στο δυνατό σουτ που έπιασε σταμάτησε στις γροθιές του τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ στο 20’ η κεφαλιά του επιθετικού της ΑΕΚ είχε την ίδια κατάληξη. Ωστόσο στο 21’, ο Κότνικ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μετά από ωραία σέντρα του Γκάλο ο Λιβάγια βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0! Σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο… πόδι!

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στην ΑΕΚ που ανέβασε κι άλλο στροφές. Φτάνοντας μόλις στο 25’ αγκαλιά και με ένα δεύτερο γκολ! Ο Λιβάγια βρήκε με μια πανέξυπνη κάθετη πάσα τον Αραούχο, αυτός πλάσαρε τον Κότνικ που απέκρουσε, όμως η μπάλα ήρθε ξανά στον Αργεντινό που επιχείρησε με ανάποδο ψαλίδι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Ωστόσο ο Βλάχος είχε διαβάσει τη φάση και σχεδόν πάνω στη γραμμή απομάκρυνε, γλιτώνοντας τους φιλοξενούμενους από ένα δεύτερο γκολ.

Η Ένωση είχε για τα καλά τον έλεγχο του ματς, με τον Πανιώνιο να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει. Ωστόσο τόσο στην προσπάθεια του Λιβάγια στο 34’, όσο και σε εκείνη του Μπακασέτα στο 39’, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Με αποτέλεσμα αυτό το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Κατέβασε στροφές, καρδιοχτύπησε στο φινάλε

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε. Η Ένωση δεν μπορούσε να διατηρήσει το εντυπωσιακό τέμπο του πρώτου μέρους, κατεβάζοντας στροφές και δίνοντας κάποια μέτρα στον Πανιώνιο. Που πάντως αδυνατούσε να γίνει απειλητικός, παρότι στην ανασταλτική του λειτουργία είχε βελτιωθεί. Κρατώντας τους Κιτρινόμαυρους μακριά από την περιοχή του Κότνικ.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χιμένεθ αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του. Αποσύροντας τους Λάζαρο και Λιβάγια και βάζοντας στο παιχνίδι τους Μασούντ και Μπακάκη. Με τον Ιρανό να έρχεται πίσω από τον Αραούχο και τον Γκάλο να μετατρέπεται από μπακ-εξτρέμ, με τον Μπακάκη πίσω του. Οι εν λόγω αλλαγές έκαναν την ΑΕΚ να δείχνει πιο σφικτή, ωστόσο την αποδυνάμωσαν δημιουργικά, με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί και να προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Όπως αυτή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 78’, όπου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κότνικ.

Στο 86’ όμως η Ένωση απείλησε ξανά. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ από πλάγια, ο Κότνικ έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο που γύρισε παράλληλα με την εστία και βρήκε τον Κονέ, όμως το γυριστό σουτ του Έλληνα άσου αποκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου! Που κράτησε και σε αυτή τη φάση το 1-0 και μαζί την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ωστόσο στο διάστημα που απέμενε, η ΑΕΚ δεν είχε τη διάθεση να δώσει δικαιώματα. Η ομάδα του Χιμένεθ προστάτευσε αυτό το 1-0, έδωσε βάρος στο να μην βρεθεί εκτεθειμένη και κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους, αυτό το «χρυσό» αποτέλεσμα. Που την φέρνει ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος, εν αναμονή και της απόφασης για την ποινή του ΠΑΟΚ, η οποία μπορεί να φέρει την Ένωση στο +5 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και… αγκαλιά με τον πρώτο της τίτλο, μετά από 24 χρόνια!

Το κλειδί: Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Η Ένωση έκανε ένα από τα καλύτερά της ημίχρονα, κατάφερε να βρει ένα γκολ και όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη.

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ ήταν ασταμάτητος στο διάστημα που αγωνίστηκε, απειλώντας συνεχώς και με κάθε τρόπο την εστία του Πανιωνίου και σκοράροντας το γκολ που έφερε την ΑΕΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μιχάλη Γρηγορίου να παρατάξει τον Πανιώνιο με τρεις στόπερ αποδείχθηκε καταστροφική, αφού η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Με τον Πανιώνιο να αισθάνεται μάλλον τυχερός που κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο χάνοντας μόλις με 1-0.

Στον πάγκο: Ο Σοτζέι Μασούντ. Μπήκε στο ματς για να δώσει ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ, όμως ο Ιρανός άσος έκανε πολλά λάθη και έδειξε εκτός κλίματος, αδυνατώντας να βοηθήσει με την παρουσία του την ΑΕΚ.

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
BOHΘΟΙ: Mπαλτάς, Γκάγκας

Γκολ: 21’ Λιβάγια
Δοκαρια:
Κιτρινες: Βράνιες (8’), Λιβάγια (45’+1), Λαμπρόπουλος (90’+1), Σπιριντόνοβιτς (45’+1), Σαραμαντάς (77’), Μπανανά (85’), Σαββίδης (90’+2)
Κοκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88’ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64’ Μασούντ), Λιβάγια (69’ Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Κότνικ, Βλάχος, Παπαγεωργίου (65’ Μπραχίμι), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72’ Γεσίλ), Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82’ Βουκελάτος), Σταυρόπουλος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ