Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 3-2

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 3-2

Τεράστια και πανάξια νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ με 3-2, με τον Ιγκλέσιας να σκοράρει στο 98' και να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Παίρνει φωτιά η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η συνέχεια προβλέπεται «καυτή».

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 σ’ ένα εντυπωσιακό ματς που έγιναν απίστευτα πράγματα στις καθυσερήσεις. Οι Αρκάδες πήραν τους τρεις βαθμούς με γκολ του Ιγκλέσιας στο 98′ και η κορυφή παίρνει φωτιά, καθώς η συνέχεια του πρωταθλήματος προβλέπεται καυτή και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και τι δεν έγινε λοιπόν στην Τρίπολη αλλά πριν από κάθε ανάλυση οφείλει να σταθεί κάποιος στην πανάξια επικράτηση των Αρκάδων. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ σε όλο το ματς, κυριάρχησε σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου και χωρίς αμφιβολία έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ, σ’ ένα παιχνίδι που ο Αστέρας ήταν «φωτιά» κι έκαψε τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιγκλέσιας διέλυσε τον ΠΑΟΚ στο 98′!

Το παιχνίδι κρίθηκε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιγκλέσιας, έναν από τους καλύτερους παίκτες του Αστέρα (που λίγο έλειψε να είναι ο μοιραίος), να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης (3-2). Ένα γκολ που απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς η ομάδα της Τρίπολης κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό.

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε εφτά λεπτά καθυστερήσεις χωρίς λογική!

Αυτό που πρέπει πάντως να σημειωθεί είναι ότι ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε εφτά λεπτά καθυστερήσεις, χωρίς όμως να έχει δίκιο και στο διάστημα των καθυστερήσεων έγινε το…έλα να δεις. Ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ (2-1) αλλά ο δικέφαλος κέρδισε πέναλτι στο 96′, με τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί και να ισοφαρίζει για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Σιδηρόπουλος κράτησε εφτά λεπτά καθυστερήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος.

Πολύ καλύτερος ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και ήταν η ομάδα που κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα. Δεν χωρά αμφιβολία πως οι Αρκάδες και ρυθμό καλύτερο είχαν και διαδρόμους βρήκαν για να προκαλέσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Τρίπολής έβγαλε τέσσερις κόντρες «φαρμάκι» από τα δύο άκρα και σε μια εξ αυτών, κατάφερε να πετύχει το γκολ με σκόρερ τον Κυριακόπουλο στο 17’.

Κυρίαρχοι Ιγκλέσιας και Μουνάφο

Ο Αστέρας κυριάρχησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και προκάλεσε βραχυκύκλωμα στον ΠΑΟΚ. Ο Ιγκλέσιας και ο Μουνάφο έκαναν την διαφορά για τους γηπεδούχους, καθώς ο πρώτος περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Πέλκα ενώ ο δεύτερος «άνοιξε» με μαεστρία το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι δύο μέσοι του Αστέρα έκαναν όλες τις δουλειές και κέρδισαν τις περισσότερες μάχες.

Οι ευκαιρίες του Αστέρα

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η ομάδα της Τρίπολης είχε εκτός του γκολ τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι γηπεδούχοι έβγαλαν φάσεις στην εστία του Πασχαλάκη, με την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ (κυρίως τα δύο άκρα) αλλού να πατούν κι άλλου να βρίσκονται.

Η ισοφάριση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε πάντως να φτάσει στην ισοφάριση πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με σκόρερ τον Τζάλμα Κάμπος. Ο δικέφαλος του Βορρά βρήκε χώρο να βγάλει την κόντρα από αριστερά με τον Μακ, ο Σλοβάκος έκανε την σέντρα και ο Κάμπος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Αστέρας κυριάρχησε στα πρώτα 45 λεπτά και ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ.

Πολύ καλός και στο β’ μέρος ο Αστέρας

Η ομάδα της Τρίπολης είχε πολύ καλύτερη εικόνα και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Τόνσο στο 53′. Οι Αρκάδες διατηρούσαν το υπέρ τους σκορ χάρη σε δύο – τρεις καλές επεμβάσεις του γκολκίπερ τους Αθανασιάδη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Βαρέλα στο 79′, καθώς ο Μαουρίσιο που συμμετείχε καθαρά στην φάση ήταν σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις όπως προαναφέραμε έγινε το έλα να δεις αλλά τελικά ο Αστέρας κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη με 3-2 χάρη στο γκολ του Ιγκλέσιας στο 98′.

Το κλειδί: Ο Αστέρας είχε την ψυχική δύναμη να επιτεθεί μετά την ψυχρολουσία στο 96′ και τελικά να πάρει τη νίκη στο 98′ με το γκολ του Ιγκλέσιας.

Το10άρι: Ο Μουνάφο έκανε τεράστιο ματς και ήταν χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης των γηπεδούχων. Ήταν ο παίκτης που έκανε τα πάντα σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου.

Στον πάγκο: Ο Μάτος και ο Βιερίνια είχαν πολλά προβλήματα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού και ο Αστέρας επιτέθηκε και από τα δύο άκρα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Γιατί κόουτς: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να έχει πολλά παράπονα από την ομάδα του καθώς σε ένα κομβικό παιχνίδι για την μάχη του πρωταθλήματος, ο δικέφαλος του Βορρά λύγισε από την πίεση.

 

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 3-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Γκολ: 18’ Κυριακόπουλος, 53′ Τόνσο, 98′ Ιγκλέσιας – 37’ Κάμπος, 97′ Πρίγιοβιτς

Κίτρινες κάρτες: 51’ Τριανταφυλλόπουλος, 62’ Ιγκλέσιας, 69’ Ντουντού, 96′ Καλτσάς – 72’ Αζεβέδο, 80′ Μαλεζάς, 82′ Πρίγιοβιτς, 91′ Πέλκας.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος (46’ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67’ Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84′ Καλτσάς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (69’ Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Πέλκας, Κάμπος (83′ Κουλούρης), Μακ (57’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ