Πλατανιάς – Λαμία 1-2

Πλατανιάς – Λαμία 1-2

Ο Πλατανιάς ηττήθηκε με 2-1 μέσα στα Περιβόλια από τη Λαμία και ουσιαστικά χάνει οριστικά το τρένο της παραμονής στη Superleague. Οι Κρητικοί είχαν ευκαιρίες και άξιζαν κάτι παραπάνω, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται χάρη στο αυτογκόλ του Στάμου στο 62′. Ο Μπλάζιτς στο 78′ το 2-0, με τον Πλατανιά να μειώνει με πέναλτι του […]

Ο Πλατανιάς ηττήθηκε με 2-1 μέσα στα Περιβόλια από τη Λαμία και ουσιαστικά χάνει οριστικά το τρένο της παραμονής στη Superleague. Οι Κρητικοί είχαν ευκαιρίες και άξιζαν κάτι παραπάνω, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται χάρη στο αυτογκόλ του Στάμου στο 62′. Ο Μπλάζιτς στο 78′ το 2-0, με τον Πλατανιά να μειώνει με πέναλτι του Ενσικουλού στο 85′.

Η Λαμία στήριξε τη νίκη της στο δεύτερο ημίχρονο. Σε εκείνο το διάστημα ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο, δημιούργησε φάσεις και τελικά κατάφερε να πετύχει τα δύο γκολ, στο 62′ με αυτογκόλ του Στάμου και στο 78′ με τον Μπλάζιτς. Το πέναλτι – γκολ του Ενσικουλού στο 85′ ήρθε πολύ αργά για να αντιδράσει ο Πλατανιάς.

Το πρώτο ημίχρονο στην ουσία ήταν πολύ κακό, με την Λαμία να έχει μόνο μία τελική, εκείνη με σέντρα σουτ του Πίτι που έβγαλε ο Κλιάιτς. Ο Πλατανιάς έμοιαζε πιο ορθλολογικός στο παιχνίδι του και μάλιστα, ήταν εκείνος που είχε τις καλύτερες στιγμές, με τον Νίλι σε δύο περιπτώσεις, στο 33′ και στο 53′ να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Από εκεί και πέρα, το ματς ανήκε ία στην Λαμία. Ο Μπούτνικ σε δύο περιπτώσεις με το κεφάλι απείλησε, αλλά ο Κλιάιτς τον σταμάτησε και τελικά ήρθε ο Βασιλαντωνόπουλος για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Δεν σκόραρε, αλλά ήταν σαν να το έκανε.

Δύο φορές ανέβηκε, στη μία το γύρισμά του πήγε στα δίχτυα από το αυτογόλ του Στάμου, την άλλη σκόραρε ο Μπλάζιτς. Ενδιάμεσα ο Βάντερσον έχασε το τετ α τετ, αλλά ήταν φανερό ότι η Λαμία είχε πια τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμη και όταν ο Πλατανιάς μείωσε, η ομάδα της Φθιώτιδας διαχειρίστηκε με μεγάλη ευκολία το προβάδισμά της και τελικά τη νίκη.

Το κλειδί: Στο 22′ ο Τεννές τόλμησε. Έκανε, με τον Ακόστα αντί του Μπεν Τζεμιά, πιο επιθετικήτν Λαμία, είπε όσα είχε να πει στους παίκτες του στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν πια μια άλλη ομάδα. Και όχι εκείνη της μίας τελικής του πρώτου ημιχρόνου…

Το 10άρι: Ο Βασιλαντωνόπουλος στην ουσία είχε δύο ασίστ. Στο πρώτο γκολ εκείνος προκαλεί το αυτογκόλ του Στάμου, στο δεύτερο με δικό του γύρισμα και πάλι από δεξιά φέρνει τον Μπλάζιτς σε θέση βολής για το εύκολο από εκεί και πέρα 0-2.

Στον πάγκο: Καρυπίδης 35, Πλιάτσικας 29, Στόιτσεφ 31, Δημούτσος 29, Ουντότζι 31. Είπαμε πέντε, θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλους. Μέσος όρος ηλικίας, πάνω από τριάντα, όλοι τους έμπειροι, ώριμοι, γεμάτοι παραστάσεις. Αλλά χωρίς λύσιες στον εφιάλτη που ζει η ομάδα τους. Μόνο ο 24χρονος Νίλι, πέρα από τον Κλιάιτς, το πάλευαν…

Γιατί κόουτς: Ο Πλατανιάς έβγαλε την πιο επιθετική Λαμία στο φετινό πρωτάθλημα. Σπάνια η ομάδα της Φθιώτιδας μπορεί να κάνει σε παραγωγικό παιχνίδι τόσα πολλά, όπως αυτά που έκανε στα Περιβόλια. Πρόβλημα για τον προπονητή του Πλατανιά, που πάντως είναι αλήθεια ότι έχει πολύ λίγα περιθώρια.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΛΑΜΙΑ 1-2
Γήπεδο: Περιβόλια
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης, Κωνσταντίνος Ποντίκης
Τετάρτος: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Γκολ: 85′ Ενσικουλού (πεν.) / 62′ Στάμου (αυτ.), 78′ Μπλάζιτς
Κίτρινες: Στόιτσεφ / Αναστασόπουλος, Βάντερσον, Παντελιάδης, Πίτι
Κόκκινες: 90’+1′ Πίτι

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ουντότζι (51′ Στόιτσεφ), Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου, Μάλσα, Δημούτσος, Ουές (80′ Γκρζέλτσακ), Νίλι, Ενσικουλού

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Μπεν Τζεμιά (22′ Ακόστα), Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπούντνικ (68′ Τσούκαλος), Πίτι, Βάντερσον (82′ Καραγιάννης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ