Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη στον ΠΑΟΚ και για τα επεισόδια

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη στον ΠΑΟΚ και για τα επεισόδια

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας είναι πολύ πιθανό να ασκήσει δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια των οπαδών του στον εν γένει χώρο του γηπέδου της Τούμπας, τις εκτεταμένες φθορές και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Δεδομένο το επιπλέον -3.

Το κατηγορητήριο ανακοινώθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ… ξεμπέρδεψε μόνο με μία κατηγορία για αφαίρεση βαθμών. Αντίθετα, θεωρείται πολύ πιθανό εντός των επόμενων ημερών να αντιμετωπίσει και νέο κατηγορητήριο, αυτή τι φορα για τα έκτροπα των οπαδών του.

Ο Αθλητικός Δικαστής κάλεσε τους Θεσσαλονικείς μόνο με το άρθρο που προβλέπει αφαίρεση τριών (3) βαθμών για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία και τη μη τέλεση του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο της Τούμπας έλαβαν χώρα τεράστιας έκτασης επεισόδια, με τραυματίες αστυνομικούς και με ανυπολόγιστες ζημιές – φθορές.

Οπως έχετε ενημερωθεί από to10.gr ο Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ζητώντας να ασκηθεί δίωξη στον Δικέφαλο του Βορρά, με βάση την εξόχως επιβαρυντική έκθεση και κατατοπιστική της Αστυνομίας, την οποία κατέθεσε συμπληρωματικά.

Ο κ. Σιμιτζόγλου θα εξετάσει το κατηγορητήριο που βγήκε σήμερα και εφόσον κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε με όλα όσα προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας, βάσει των εκθέσεων που υπάρχουν, μπορεί να παρέμβει και να ασκήσει δίωξη εναντίον του ΠΑΟΚ. Πράγμα πολύ πιθανό, πλέον, στην περίπτωση του Δικεφάλου. Καθώς όσα έκαναν οι οπαδοί του έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από την Αστυνομία, ενώ υπάρχουν και εικόνες και βίντεο, που επιβεβαιώνουν ότι η Τούμπα αποτέλεσε… εμπόλεμη ζώνη για πάρα πολύ ώρα.

Για να είμαστε ακριβείς, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι με βάση το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη για τα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, με βάση το άρθρο 15 παρ. 4β, το οποίο προβλέπει ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2 έως 4 τέσσερις αγωνιστικές, αφαίρεση τριών (3) βαθμών και πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι τα επεισόδια αστυνομίας – οπαδών του ΠΑΟΚ έγιναν στη διασταύρωση Κλεάνθους και Γρ. Λαμπράκη. Ωστόσο, τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει και οι εικόνες είναι ξεκάθαρες και δείχνουν ότι σοβαρότατα επεισόδια έγιναν και ακριβώς έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, αλλά και κοντά στο πάρκινγκ του γηπέδου. Μάλιστα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εν γένει χώρος του γηπέδου θεωρείται ακόμη και ο χώρος που γίνεται εμπορική εκμετάλλευση από την ΠΑΕ. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν γλιτώνει την κλήση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Αν και είναι αλήθεια ότι προκαλεί μεγάλη έκπληξη πώς ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε… ελαφρά τη καρδία να μην λάβει υπόψη του τόσο σοβαρές αποδείξεις, σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στην Τούμπα. Ο κ. Σιμιτζόγλου, ωστόσο, θα έχει τον χρόνο να μελετήσει όλο το υλικό -εκθέσεις, βίντεο και εικόνες- και θα αντιληφθεί εύκολα πού πραγματικά συνέβησαν τα έκτροπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ