Ολυμπιακός: Η προσοχή στον Παναθηναϊκό και η ανάγκη για το «3Χ7»

Ολυμπιακός: Η προσοχή στον Παναθηναϊκό και η ανάγκη για το «3Χ7»

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο έναν δρόμο ως το φινάλε του πρωταθλήματος και όλα μπορεί να... συμβούν.

Το είπε πριν από λίγη ώρα ο Σάββας Θεοδωρίδης που έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στα γήπεδα: «Σαν Ολυμπιακός δεν φοβάμαι κανέναν και τους σέβομαι όλους. Και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που του έχουν συμβεί κάποιες ατυχίες, αλλά τον θεωρώ ως τον μόνο μεγάλο μας αντίπαλο και τον υπολογίζω πολύ για το παιχνίδι της Κυριακής». Μέσα σε λίγες μόνο λέξεις όλη η ουσία για το τι ακολουθεί πέραν τούδε σε ότι αφορά στους Ερυθρόλευκους. Μπορεί να μην ξέρουν πόσους βαθμούς έχουν σε αυτό το τρομερό πρωτάθλημα του Γραμμένου και του Γκαγκάτση, μπορεί να μην γνωρίζουν την κατάταξη που βρίσκονται αλλά ακόμη και έτσι το μονοπάτι είναι συγκεκριμένο. Μόνο νίκες ως το τέλος. Στόχος οι 21 βαθμοί που υπάρχουν στο τραπέζι. Και από εκεί και πέρα ότι… προκύψει.

Αν μπορούν οι Ερυθρόλευκοι να το κάνουν; Με βάση το πρόγραμμα είναι σε θέση να σκουπίσουν τα ματς που έρχονται. Αρκεί βεβαίως πρωτίστως να πάρουν αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Προφανώς οι Πράσινοι δεν είναι στα καλύτερα τους και δεδομένα δεν θυμίζουν το παρελθόν τους. Είναι όμως πάντα ο μεγάλος αντίπαλος και αυτό φτάνει για να τους καταστήσει επικίνδυνους. Αν ο Ολυμπιακός πάρει αυτό το τρίποντο μετά το πρόγραμμα λέει: Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκυρα (εντός), Απόλλωνας (εκτός), Παναιτωλικός (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός). Στον πρώτο γύρο οι Ερυθρόλευκοι αυτά τα ματς τα πήραν όλα και κατάφεραν ακριβώς στο νήμα να βρεθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε του 2017.

Η Σούπερ Λιγκ έχει δημιουργήσει ένα αξίωμα όλα αυτά τα χρόνια. Νικητής της είναι εκείνος που φτάνει στους 70 βαθμούς, σε αυτό το μοντέλο πρωταθλήματος με τις 16 ομάδες. Ο Ολυμπιακός σήμερα έχει 46 βαθμούς αλλά εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης για την αφαίρεση των τριών βαθμών από το ματς με την ΑΕΚ, και βέβαια η υπόθεση της Τούμπας. Μπορεί λοιπόν να μείνει στους 46 ή και να ανέβει στους 49. Θεωρητικά λοιπόν είναι εφικτή ακόμη και η προσέγγιση των 70 βαθμών, παρότι αυτή τη χρονιά έχουν συμβεί ιστορίες από εκείνες που μπορείς να γράψεις βιβλίο.

Ο Όσκαρ Γκαρθία πέρασε μια βόλτα από τον Ρέντη σήμερα. Εννοείτε όμως ότι δεν μπόρεσε να προπονήσει την ομάδα του. Ο Καταλανός που δεν είναι μόνο ο τραυματισμός της Κυριακής που τον απασχολεί (φορά το κολάρο γύρω από τον αυχένα του), αλλά και όλα αυτά τα απίστευτα που είδαν τα μάτια του να συμβαίνουν στην Τούμπα την οποία και επισκέφτηκε για πρώτη φορά στη ζωή του. Ακόμη πιο έκπληκτος έμεινε όταν πληροφορήθηκε και όλα τα υπόλοιπα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη όταν εκείνος πήγε στο νοσοκομείο. Τα όσα πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια.

Τέλος πάντων ότι έγινε στην Τούμπα δεν αλλάζει πλέον. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει από τη σεζόν, με όλα να έχουν τη σημασία τους. Κάθε λεπτομέρεια. Κάθε αγωνιστικό λεπτό που απομένει ως το φινάλε. Μπορεί ως οργανισμός οι Ερυθρόλευκοι να διαχωρίζουν την επιτυχία από την αποτυχία επί της ουσίας με παρανομαστή αποκλειστικά την κατάκτηση του τίτλου, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Η δεύτερη θέση δίνει δικαίωμα συμμετοχής στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η τρίτη άλλη διαδρομή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από την τέταρτη, αλλά και άλλες ημερομηνίες έναρξης της επόμενης προετοιμασίας κλπ.

Φέτος ο Ολυμπιακός κυνηγήθηκε από την «εξυγίανση» με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο. Ακόμη όμως έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να του προκύψει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ