Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία με βοηθούς για κλάματα

Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία με βοηθούς για κλάματα

Η ΑΕΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Περιστέρι χάρη σε γκολ οφσάιντ και με τον Μοράν να μένει στο ματς, παρά τη δολοφονική αγκωνιά στον σβέρκο του Ουάρντα!

Η ΑΕΚ… βιάστηκε να αγγίξει τον τίτλο. Ήταν μισό βήμα μπροστά, όσο οφσάιντ ήταν και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε στο Περιστέρι. Στο 80′, όμως, ο Ουάρντα με γκολάρα έγραψε το τελικό 1-1.
Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει με διπλό τίτλου από την έδρα του Ατρομήτου. Είχε όλες τις προϋποθέσεις. Με γκολ στο 68′, με μόλις 22 λεπτά να μένουν για να το κρατήσει και με τον Σιδηρόπουλο να δίνει σποράκια. Στο 82′, για παράδειγμα, ο Μοράν έμεινε στο γήπεδο, αν και με κίτρινη βρήκε τον Ουάρντα στον σβέρκο.
Ποιον; Εκείνον που δύο λεπτά νωρίτερα με γκολάρα είχε φέρει το ματς στα ίσα. Η ΑΕΚ δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Λύγισε, για μία ακόμη φορά, μπροστά στη θέα της κούπας. Σε ένα ματς που έπαιξε στο πρώτο 20λεπτο και στο τέλος, όταν πίεζε για το δεύτερο γκολ. Στο υπόλοιπο διάστημα, έμοιαζε τόσο κουρασμένη…

Καλύτερη η ΑΕΚ στο ξεκίνημα, δοκάρι ο Ατρόμητος

Μέχρι το 20′, η Ένωση ήταν εκείνη που απειλούσε στο Περιστέρι. Στο 7′ ο Αραούχο ίσα που πρόλαβε, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν εκεί. Στο 10′ ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν και πάλι εκεί στο σουτ του Λιβάγια. Στο 17′ το φάουλ του Γκάλο έφυγε λίγο έξω. Ως εκεί.
Η ΑΕΚ έμοιαζε πια να μην έχει δυνάμεις. Ο Ατρόμητος, σαν να το είχε σχεδιάσει, άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 21′ ο Ουάρντα με το φάουλ ήχησε καμπανάκι. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 38′ ήχησε συναγερμό. Στο φάουλ κόντραρε και εξωστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Οφσάιντ, γκολάρα και ισοπαλία

Το δεύτερο δεν είχε και μεγάλη διαφορά. Είχε ίσως λιγότερες απειλές. Μία του Γκάλο στο 50′, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απομάκρυνση του Γιαννιώτη και να πλασάρει από το κέντρο. Μέχρι τα γκολ…
Στο 68′ ο Λιβάγια μισό πόδι μπροστά, που δεν καταλόγισε ο δεύτερος βοηθός Καρσιώτης, στον Γαλανόπουλο, εκείνος στον Αραούχο και 0-1. Η ΑΕΚ πια είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Στο 76′ ο Αραούχο έχασε ακόμη ένα φέτος σίγουρο γκολ και αφού δεν έγινε το 0-2, έγινε το 1-1.
Με απίθανο τρόπο, φανταστικό σουτ του Ουάρντα στο δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος έκανε πια αυτό που δεν έκανε η ΑΕΚ στο 0-1. Διαχειρίστηκε το ματς, το έστειλε έστι μέχρι το τέλος και πήρε το καλύτερο που μπορούσε από ένα ματς που τού στράβωσε, αλλά το ίσιωσε με το φάλτσο του Ουάρντα.
Το κλειδί: Πριν ο Ουάρντα σουτάρει ανενόχλητος έξω από την περιοχή, το είχε κάνει και ο Μάντσον. Τότε ο Τσιντώτας αντέδρασε. Αλλά και πάλι δεν είχαν αντιδράσει τα χαφ. Ποια; Ο Γαλανόπουλος και ο Μοράν που έπαιζαν με κίτρινη κάρτα. Γιατί; Διότι η ΑΕΚ έκανε 29 φάουλ, 13 περισσότερα στο παιχνίδι, από τον Ατρόμητο.
Το 10άρι: Ο Ουάρντα δεν προσφέρει μόνο βαθμούς στην ομάδα του. Αλλά και θέαμα. Τι γκολ έβαλε πάλι το παλικάρι…
Στον πάγκο: Ο πάγκος. Της ΑΕΚ. Σε μια τόσο κουρασμένη ομάδα, ο Χιμένεθ σκεφτόταν τις αλλαγές του μέχρι το 60φεύγα. Τού «κάθισε» και πάλι το γκολ από τον Αραούχο, που ήταν να βγει και δεν βγήκε, αλλά δεν κατάφερε να διαχειρστεί ούτε το προβάδισμα.
Γιατί κόουτς: Ο Ατρόμητος έχει έναν προπονητή, που στο 1-1, που βλέπει δηλαδή την ομάδα του να γλιτώνει την ήττα και λέει στους παίκτες του να πάνε μπροστά για τη νίκη. Ο Νταμίρ Κάναντι, ό,τι και να λέγεται, είναι ο προπονητής της χρονιάς. Δίχως άλλο…
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ 1-1
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Μιχαήλ Καρσιώτης
Τέταρτος: Γεώργιος Τζοβάρας
Γκολ: 80′ Ουάρντα / 68′ Αραούχο
Κίτρινες: Γιαννούλης / Γαλανόπουλος, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια
Κόκκινες:
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (78′ Κωτσόπουλος), Ουάρντα (90’+1 Καρασαλίδης), Βασιλακάκης, Ντιγκινί (53′ Μπρούνο), Ντάουντα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (53′ Μοράν), Γκάλο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (73′ Μασούντ), Αραούχο (81′ Μπακασέτας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ