Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

Οι πράσινοι επικράτησαν της Λαμίας με 2-0 χάρη σε εξαιρετικά γκολ που πέτυχαν ο Μουνιέ (48') και ο Ινσούα (64'). Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 30 βαθμούς και πλησιάζει την πέμπτη θέση, σε μια μέρα όμως που ο Βασίλης Κωνσταντίνου επιβεβαίωσε πως το τριφύλλι δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Λαμία με 2-0, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο σκόρερ του, Μουνιέ και Ινσούα. Ο Γάλλος εξτρέμ και ο Αργεντινός αμυντικός πέτυχαν δύο εξαιρετικά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του τριφυλλιού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύυτερο μέρος, με τον Μουνιέ να ανοίγει το σκορ στο 48′ και τον Ινσούα να κάνει το 2-0 στο 64′.

Οι πράσινοι έφτασαν τους 30 βαθμούς και πλησίασαν την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, αλλά λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, δήλωνε πως το τριφύλλι δεν θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη. Η ουσία πάντως για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Λαμία, καθώς ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια για τους πράσινους.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ασφαλώς και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς οι πράσινοι αδυνατούσαν να βρουν καλή κυκλοφορία μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα 45 λεπτά να κυλήσουν σε χαμηλό ρυθμό, κάτι που σίγουρα βόλευε την Λαμία.

Οι περισσότερες προσπάθειες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν από τα πόδια των Κάτσε – Λουντ χωρίς όμως το τριφύλλι να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μελίσσα. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο ενδέκατο λεπτό με τον Κάτσε ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δώνης εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να μπλοκάρουν τους μέσους του Παναθηναϊκού και δεν  χωρά αμφιβολία πως το αμυντικό πλάνο του Μπάμπη Τεννέ απέδωσε καρπούς. Από τη στιγμή που η Λαμία αισθάνθηκε σιγουριά σε ότι αφορά τα μετόπισθεν, προσπάθησε να βγάλει κόντρες για να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα του Παναθηναϊκού και είχε έξι τελικές προσπάθειες χωρίς όμως να σκοράρει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους στα πρώτα 45 λεπτά, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Παναθηναϊκού.

Αισθητή βελτίωση των πράσινων και το πρώτο γκολ του Μουνιέ

Η εικόνα που περιγράψαμε άλλαξε άρδην με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, καθώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μουνιέ στο 48’. Ο Γάλλος δέχθηκε καλή πάσα από τον Δώνη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού με το τριφύλλι να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η γκολάρα του Ινσούα

Ο Παναθηναϊκός πίεσε την Λαμία για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους γηπεδούχους να υλοποιούν το στόχο τους στο 64’. Σκόρερ του 2-0 ήταν ο Ινσούα με τον αμυντικό των πράσινων να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο Αργεντινός μπακ έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και με εξαιρετικό κοντρολ και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Το τριφύλλι βελτίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική του εικόνα στο δεύτερο μέρος και θα πρέπει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο μέρος κι έφτασε εύκολα στη νίκη.

Το κλειδί: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πράσινους.

Το10άρι: Ο Μουνιέ έκανε (ξανά) την διαφορά για τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο γκολ. Στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε αισθητά την απόδοση του.

Στον πάγκο: Η αντίδραση του Παντελιάδη στην φάση του πρώτου γκολ δεν ήταν καλή καθώς ο αμυντικός της Λαμίας απλά παρακολουθούσε τον Μουνιέ.

Γιατί κόουτς: Η Λαμία έμεινε για ένα ακόμα ματς χωρίς νίκη και το μεγάλο πρόβλημα της Λαμίας είναι ότι δεν μπορεί να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να βρουν λύση κι αυτό τους έχει στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό.

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0

Διαιτητής: Καραντώνης

Γκολ: 48’ Μουνιέ, 64’ Ινσούα.

Κίτρινες κάρτες: 50’ Παντελιάδης, 77’ Κουτρομάνος

Παναθηναϊκός: Bλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Κάτσε (80’ Στάικος), Λουντ, Τζανδάρης, Μουνιέ (74’ Χατζηγιοβάννης) , Άλτμαν (89′ Μπουζούκης), Δώνης.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (54’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Φράγκος (79’ Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Μπούτνικ (55’ Άστσεριτς), Σελίμ, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ